Maastricht magazine >
lifestyletip

Hoe ziet jouw perfecte stranddag eruit?

Hoe ziet jouw perfecte stranddag eruit?
Artikel begint onder de advertentie

Een dagje strand, daar kijk je natuurlijk naar uit. Of je nu in Nederland naar het strand gaat of tijdens je vakantie in een warm land terwijl het in Nederland winter is. Het strand heeft altijd een enorme aantrekkingskracht op iedereen. Wil jij optimaal genieten van je dagje strand dan is een goede voorbereiding essentieel.

Smeren, smeren, smeren

Het is hopelijk geen nieuws meer voor je: een goede zonbescherming mag absoluut niet ontbreken in je strandtas. Kies een zonnebrand met een hoge beschermingsfactor. Gaan de kinderen mee en gaan ze het water in? Dan kies je een zonbeschermer die waterproof is. Dan nog is het belangrijk om regelmatig even een nieuw laagje aan te brengen. Je voorkomt er niet alleen mee dat je verbrandt, maar ook verklein je de kans op het ontwikkelen van huidkanker aanzienlijk.

Kies voor badkleding waar je je prettig in voelt

Op sommige stranden lijkt het wel een modeshow. Alleen in het perfecte badpak of de meest sexy bikini of zwembroek tel je mee. Maar bedenk dat jij je prettig moet voelen in wat je draagt. Als dat een badpak is dat mooi afkleedt dan moet je daar gewoon voor gaan. Ook voor de heren zijn er meerdere opties, van een strakke zwemslip tot een comfortabele zwembroek. De kinderen kun je een UV shirt laten dragen, dit beschermt ze nog een beetje extra tegen de zon ook al blijft goed smeren met zonnebrand nog steeds nodig.

Bescherming tegen zand en wind

Als je naar het strand gaat dan hoeft er maar een zuchtje wind te staan en je loopt het risico te worden gezandstraald. Je kunt dit oplossen door een opvouwbaar windscherm mee te nemen. Dan lig je beschut en kun je heerlijk genieten van een dutje op je strandlaken of strandbedje. Bedenk ook dat het weer op het strand ineens kan omslaan. Als je te maken krijgt met wind van zee dan kan er ineens een dichte mist optrekken en zakt de temperatuur met graden tegelijk. Een fleece vest kan dan uitkomst bieden.

Een hapje eten in de strandtent

Als je voor een lekkere lunch of een drankje het terras van een strandtent opzoekt, bedenk dan dat je daar niet in je bikini of zwembroek aan tafel of aan de bar schuift. Ook al is het een strandtent, een klein beetje op je kleding letten is wel op zijn plaats. Veel mensen houden er niet van om tegen blote lijven aan te kijken. De heren dragen dus netjes een shirt en de dames wikkelen zich in een kleurrijke pareo die je gewoon over je badpak of bikini kunt dragen. Na je lunch break ben je in een paar tellen weer klaar voor het strand.

Een goede zonnebril is essentieel

Het is belangrijk om je ogen te beschermen tegen felle zon. Draag dus een goede zonnebril met een hoge UV factor. Als je de zonnebril look tijdens het zonnen wilt voorkomen dan kun je hem natuurlijk afzetten, maar je ogen voortdurend blootstellen aan fel zonlicht kan beschadiging opleveren die onherstelbaar is.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *