Maastricht magazine >
lifestyleinterieur

Inspiratie voor een fijne werkplek in huis

Inspiratie voor een fijne werkplek in huis
Artikel begint onder de advertentie

In deze tijden zijn er veel meer mensen die thuis moeten gaan werken. Hoewel dit voor sommige slechts tijdelijk zal zijn, zijn er ook veel bedrijven die ook ná corona wel wat voelen voor thuiswerken. Om dan de hele dag aan de eettafel te zitten is dan misschien niet echt ideaal, het zou dan fijner zijn om -uiteraard als dat mogelijk is- een aparte werkplek te creëren voor jezelf. In deze blog daarom wat inspiratie voor een fijne werkplek in huis.

Help! Waar laat ik een bureau in huis?

Niet iedereen heeft natuurlijk zomaar een ruimte vrij om een groot bureau neer te zetten. Echter hoeft de ruimte ook helemaal niet groot te zijn; zo kun je bijvoorbeeld prima een werkplek maken onder je trap als je daar loze ruimte hebt, of misschien heb je nog wel een plekje vrij voor een klein bureau in de woonkamer. Denk in oplossingen: met wat creativiteit en het opdoen van inspiratie via onder andere Pinterest kom je echt al een heel eind. In deze blog zullen ook genoeg ideeën langskomen die goed mogelijk zijn als je niet veel ruimte hebt.

Met het bureau in bovenstaande voorbeeld heb je niet veel ruimte nodig maar maak je wel optimaal gebruik van de ruimte die je hebt. In de bovenkasten kun je heel wat spulletjes opbergen voor een opgeruimd bureau. Daarnaast kun je het underlayment wat hier tegen de achterwand aan zit gebruiken als memobord, super handig!

Verlichting op je werkplek

Het hebben van goede verlichting op je werkplek ontzettend belangrijk als je de dag niet met hoofdpijn wilt afsluiten. Bovendien kun je hierdoor ook erg veel last krijgen van je ogen en dat willen we natuurlijk niet. Om dit te voorkomen is het dus verstandig om goed te kijken naar wat voor verlichting voor jou het prettigste werkt. Je kunt uiteraard gewoon een bureaulamp neerzetten, maar wellicht is er voor jou wel meer verlichting nodig dan dat. Dit kun je het beste even uittesten.

Hangt er bijvoorbeeld al een hanglamp bij je bureau maar geeft deze zwak licht, kijk dan of het voldoende is om de lamp die hier in zit te vervangen voor eentje met meer lumen. Hoe hoger de lumenwaarde hoe meer licht de lamp zal geven. Lost dit het probleem niet op doordat de kap bijvoorbeeld weinig licht doorlaat dan is het misschien beter om te kijken voor een andere hanglamp. Hangt er geen hanglamp en is dit ook niet zomaar mogelijk, dan kun je ook nog kijken voor een leuke vloerlamp zodat je deze naast je bureau kunt zetten.

DIY Wandbureau

Wat dacht je van dit leuke DIY bureau gemaakt van onder andere multiplex? Doordat je dit bureau zelf maakt kun je de afmetingen helemaal aanpassen aan jouw wensen en de ruimte die je beschikbaar hebt. Zo maak je optimaal gebruik van de ruimte! Klik op de pin om bij de werkbeschrijving van dit DIY bureau uit te komen.

Ruimtebesparend: een inklapbaar bureau

Heb je echt weinig ruimte dan kun je ook een inklapbaar bureau overwegen. Op het voorbeeld hierboven zien we zo’n bureau, maar er zijn nog veel meer verschillende soorten varianten hierop. Deze bureau’s besparen je veel ruimte doordat je ze weer in kunt klappen zodra je klaar bent met werken.

DIY Afgeschermde werkplek

Raak je snel afgeleid als je thuis aan het werk bent en van alles om je heen ziet? Dan is deze DIY afgeschermde werkplek ideaal voor jou. Je creëert zo als het ware je eigen kantoortje in huis. Klik op de pin voor de werkbeschrijving.

Klein maar fijn bureau

Er is niet altijd een mega bureau nodig voor een fijne werkplek, als je laptop of computer er maar op past en je voldoende ruimte hebt om ook je armen op het bureau te steunen. Een klein bureau zoals in dit voorbeeld kun je misschien makkelijker kwijt in huis, bijvoorbeeld op de overloop op zolder. Kleed het een beetje leuk aan om het bureau heen en je hebt een fijne plek om thuis te kunnen werken!

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *