Maastricht magazine >

 
lifestyleinterieur

Inspiratie voor het toilet

Inspiratie voor het toilet

Wij wonen inmiddels al 2 jaar in ons huis en de toiletten en badkamer waren alles behalve onze smaak. Omdat het er allemaal wel nog gewoon prima uit zag en het meer een smaak dingetje was (het was gewoon ouderwets), had dit voor ons geen prioriteit. Bovendien moesten wij in dit huis de keuken wel direct vervangen en je kunt nou eenmaal niet alles tegelijk doen.

Maar vorige week was het dan toch eindelijk zover: onze toilet boven is nu helemaal opgeknapt en met het toilet beneden zijn ze momenteel bezig. En wat een verschil zeg! Ik heb al een paar keer gewoon even de wc deur open getrokken om even te kijken hoe mooi het is geworden. Waar ik eerst de hele tijd op de wc om mij heen keek en mij toch regelmatig wel ergerde aan hoe het er uit zag, kijk ik nu mijn ogen uit.

Voor het bedenken hoe de wc er uit moest komen te zien heb ik flink wat af gescrold op Pinterest voor inspiratie. Daarom bij deze nu een blog voor de mensen die nog aan de slag moeten of willen met hun toilet en ook wel wat inspiratie kunnen gebruiken.

Als je de helft van het toilet betegeld en de andere helft voorziet van stuc, dan kun je dit gedeelte altijd nog eens verven. Hou je er wel van om af en toe eens een ander kleurtje op de muur te gooien, dan is dit ideaal. Ik vind een kleurtje op de muur ook wel veel sfeer geven. Het is dat ik zelf niet zo’n verver ben, dus bij ons is het maar veilig helemaal betegeld, maar ik vind het er altijd erg leuk uit zien. Bij dit voorbeeld hebben ze gekozen voor groene verf aan de bovenkant. Het schilderij en de planten geven het een uitnodigend gevoel.

Wat altijd sfeer geeft is hout, zoals we hier ook zien. Ze hebben hier gekozen voor houtlook tegels, die vanaf de wc ombouw doorlopen op de vloer. De rest van de wc is eenvoudig, maar mooi. Less is more in dit geval. Door het plantje op de ombouw voeg je net een beetje dat extra’s toe.

Wil je een toilet die luxe oogt, dan is bovenstaande foto een mooi voorbeeld. De donkere kleuren en de mooie mozaïek achterwand met ook glimmende goudkleurige steentjes er in, maken het luxe. In zo’n wc hoort natuurlijk wel ook een luxe hangtoilet. Luxe hangtoiletten bestel je onder andere bij badkamerdepot. Qua drukknop hebben ze hier gekozen voor eentje van zwart glas, deze past hier perfect bij. De zwarte wandlamp geeft veel sfeer aan de ruimte.

Wil je het gevoel hebben dat de wc ruimte oneindig doorloopt? Dan doet een behangetje op de achterwand wonderen zoals je ziet. Als je dit ziet krijg je het gevoel dat er geen einde is. Ze hebben ook de vloer zo gelegd dat het lijkt alsof de wc echt op de steiger uit het behang staat. Door de zijmuren donker te maken, trekt je aandacht direct naar de ‘oneindige’ muur. Ik vind het erg leuk bedacht!

Ook hier nog een mooi voorbeeld van een behang wat de ruimte echt mega laat lijken. Hier hebben ze ook de zijwand behangen om nog meer het gevoel te creëren alsof je er midden in zit. Persoonlijk had ik in dit geval ook de andere zijwand voorzien van dit behang en gekozen voor een rustigere vloer. Ondanks het prachtige behang, trekt mijn oog nu namelijk als eerst naar de vloer. Maar desondanks een mooie wc, waarin je volgens mij echt wel tot rust komt.

Oke, bij deze wc vind ik de muur gewoon echt gaaf. Deze wc is gemaakt in New York stijl, met steen strips op de muur. Verder hebben ze nog handig vier nisjes gemaakt in de achterwand om spullen in op te bergen. Hier kun je de wc rollen in kwijt, wat boekjes om te lezen en/of een leuk plantje. De foto is wazig, maar jullie snappen het idee.

Dat waren weer de inspiratie plaatjes. Wij zijn erg blij met hoe die van ons er nu uit ziet, ik kan alleen hier helaas nog geen foto plaatsen omdat het boven te donker is voor een goede foto en het beneden nog niet af is.. Zijn jullie ook van plan om binnenkort het toilet te verbouwen, of hebben jullie al een mooi toilet?

Gerelateerde blogs

Reacties (2)

  1. Voor de inrichting van ons nieuwe huis ben ik ook uitgebreid aan het “pinteresten” voor de inrichting van badkamer en toilet. Eén ding is echter zeker: ik wil met het oog op het aantal mannen in het huishouden tegels op de muur rondom het toilet, als je begrijpt wat ik bedoel. Nu is het een kwestie van het mooie met het praktische te verenigen.

    1. Hi Irene! Wat leuk, een nieuw huis! En wat is Pinterest dan toch fijn om ideetjes op te doen he🤗 Met meerdere mannen in huis lijkt het mij inderdaad een goed idee om voor tegels rondom het toilet te gaan! Toch zou je dan wel net als de bovenste twee voorbeelden kunnen kiezen voor gedeeltelijk betegeld. Daar zie ik veel mooie voorbeelden van voorbij komen op Pinterest. Veel succes!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *