Maastricht magazine >
lifestyleinterieur

Instawaardige babykamer

Instawaardige babykamer
Artikel begint onder de advertentie

Als je zwanger bent kom je in een totaal nieuwe wereld. Binnen korte tijd leer je alles over borstkolven, hydrofielluiers en zoogcompressen. Woorden die je voorheen misschien nog nooit gehoord had. Naast deze woorden, vaak vooral verzorgingsgericht, komen er nog meer nieuwigheden op je af. Maar dan vooral leuke, want naast alle leuke zwangerschapsboeken zal je ook veel bezig zijn met het inrichten van de babykamer.

Inspiratie babykamer

In het begin zul je veel bezig zijn met het zoeken naar inspiratie. De meeste babywinkels bieden inspiratie, vaak gebaseerd op de babykamermeubels die zij verkopen. Maar de leukste inspiratie doe je toch op bij babyblogs of op social media zoals Pinterest of Instagram. Als je eenmaal op social media begint kan je niet meer stoppen. Je zal al snel merken dat je mapje gaat maken waarin je de leukste babykamers gaat verzamelen. En op deze manier zul je al snel ontdekken wat je stijl is.

Er zijn 4 stijlen die we met grote regelmaat terug zien:

  1. De babykamer met een werelds thema
  2. Vintage
  3. Minimalistisch
  4. Thema kamers zoals dieren, bloemen of sprookjes.

En zeker de eerste 3 zien we veel op Instagram.

Wereldse babykamer

In tegenstelling tot onze ouders hebben wij meer de mogelijkheid om over de wereld te reizen. Niet alleen fysiek, ook online. Zonder ergens naar toe te reizen maken we van onszelf op deze manier een wereldreiziger. Internet geeft ons de mogelijkheid om een kijkje te nemen in andere culturen. Zo kunnen we genieten van prachtige stoffen uit Turkije of Marokko in de kleuren bordeauxrood, saffierblauw of smaragdgroen. Niet alleen rijk aan kleur maar ook rijk aan materiaal. Denk daarbij aan zachte stoffen zoals velours. Deze stoffen en kleuren combineer je niet met witte babykamermeubels maar met donkere meubels in prachtige houtdesigns. En zeker niet met witte muren. Ook de muren passen we aan, kleuren die passen bij die prachtige stoffen. Versier de kamer verder met bijzondere elementen zoals een foto van je eigen gemaakte wereldreizen, messing accessoires of souvenirs die je verzameld hebt.

Juist door gebruik te maken van materialen die je niet standaard bij een babywinkel koopt maar bij de wereldwinkel of gespecialiseerde shops creëer je die bijzondere werelds sfeer.

Vintage

Nog niet zo lang geleden was tweedehands een teken van armoede. Maar na een aantal crisissen is vintage juist een teken geworden van creativiteit, duurzaamheid en meegaan met de trend. Want je mag wel zeggen dat vintage een trend is geworden. Deze trend ontstond in eerste instantie vanwege besparing. We zaten in een crisis en een van de eerste dingen waar je dan op bespaard is items voor je huis. Zo ook voor de babykamer. Er ontstond ineens een markt voor tweedehands bedjes en commodes. Zeker de meubels uit de jaren 50 en 60 werden echt een trend. Commode van hout met schuine pootjes en een rotan wiegje werden in korte tijd een collectors item. Gelukkig zag de markt dit ook en werden er ineens weer meubels met een vintage look geproduceerd. Dus ook nu kunnen we deze trend goed toepassen.

De grote babywinkels verkopen vaak wel één of twee babykamermeubelsets die passen bij deze stijl maar het is natuurlijk leuker en creatiever om zelf een kamer samen te stellen. Als je uitgaat van de houten meubels en eventueel een rotan wiegje heb je al een goede basis staan. Combineer deze met aardetinten en organische stoffen zoals katoen, wol en jute. Stoffen met een hoog aaibaarheidsgehalte en de basis voor jouw vintage babykamer is klaar.

Meer inspiratie: Instagram vintage babykamerinspiratie

Minimalistisch

Zijn de bovenstaande trends veel te rommelig voor jou dan ben jij vast een minimalist. Jij houdt van rust, van weinig spullen en ruimte. Dit thema kan je ook goed toepassen in de babykamer. Er is een groot aanbod aan witte babykamermeubels. En is wit te wit dan kan je dit combineren met blank hout. Zo zorg je alsnog voor een rustig geheel.

Bij deze stijl werk je met zo min mogelijk tierlantijntjes. Zorg er dus voor dat je meubels iets uitstralen. Ga voor een bijzonder design of voor een mooie kleurcombinatie. Wil je het iets strakker, combineer je set dan met zwart. Hierdoor krijg je een iets stoerdere look. 

Meer inspiratie: Instagram minimalbaby inspiratie

Als je gebruik maakt van deze thema krijg je al snel een instawaardige babykamer. Je zult een inspiratie zijn voor vele. Deel jouw foto op insta met de volgende hastag: #babykamerinspiratie of bekijk de hashtag voor nog meer inspiratie. 

Deze gastblog is geschreven door Danielle van Babyinspiratie.nl.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *