Maastricht magazine >
interieur

4 Tips om je badkamer te upgraden

4 Tips om je badkamer te upgraden
Artikel begint onder de advertentie

Meestal denk je bij het opfleuren van je huis aan je woonkamer of keuken, maar kijk ook eens verder dan die ruimtes. Interieur in de rest van je huis is ook trendgevoelig, dus is het zeker de moeite waard om bijvoorbeeld je badkamer ook te upgraden. Daarom gaan we je laten zien hoe jij je badkamer weer een mooie upgrade kan geven.

Het inrichten van een badkamer kan nog best lastig zijn omdat je de meubels niet eenvoudig kan verplaatsen. Als je in een grote stad woont of nog in een starterswoning woont is de kans groot dat je badkamer een kleine ruimte is. Dit hoeft natuurlijk helemaal niet erg te zijn, als je maar weet hoe je zo’n kleine ruimte goed moet verbouwen en inrichten. Gelukkig kan je bij veel (online) badkamer winkels om advies vragen over de indeling van je badkamer. Zo kan je bij Wooning enorm veel inspiratie opdoen, welke stijl je ook mooi vindt!

Grote tegels

Vind je het niet erg om een beetje te klussen? Denk aan grote tegels! Door grotere tegels lijkt je badkamer ruimer. Natuurlijk moet je dit ook weer niet gaan overdrijven. Tegels van ongeveer 30 tot 50 centimeter zijn ideaal. De ruimte krijgt ook een rustige uitstraling van grote tegels, precies wat je wilt in je badkamer.

Transparantie

Als je in een kleine ruimte een ondoorzichtige douchecabine zet dan lijkt de badkamer meteen nog kleiner. Dit is gelukkig heel makkelijk te omzeilen: kies voor een douche met een glazen wand of kies een doorzichtig douchegordijn. Doordat je de hele ruimte dan kan zien lijkt je badkamer groter.

Meubels

Goede meubels zoals een wastafel of douchecabine kiezen is essentieel als je een kleine ruimte hebt. Daarnaast is het is belangrijk dat je een goede kast of wastafelmeubel hebt om je badkamerspullen in op te kunnen ruimen. Als alles zichtbaar is lijkt de ruimte meteen vol en rommelig. Een lager meubel oogt beter dan een hoog meubel. Denk ook aan een meubel op pootjes, doordat er wat ruimte onder het meubel is krijgt je badkamer een ruimtelijke uitstraling.

Accessoires

Als finishing touch, kies voor gezellige accessoires met de juiste kleuren. Denk aan een klein tafeltje, een (hang)plant of zelfs een kunstwerk. Zo kan je op een eenvoudige manier een badkamer omtoveren in een veel gezelligere ruimte waar je vrolijk wakker wordt. Of wat dacht je van handdoeken met een mooie print, als je ze uithangt ziet alles er meteen beter uit!

Pak jouw badkamer ook aan, laat je inspireren door deze badkamerstijlen en geniet iedere dag van het resultaat!

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *