Maastricht magazine >

 
interieur

Interieur beu? Lees deze tips om je huis te finetunen.

Interieur beu? Lees deze tips om je huis te finetunen.

Soms is het tijd om met een frisse blik naar je interieur te kijken. Wordt het niet te vol? Is het juist te leeg? Zijn de meubels verouderd? Misschien mis je ineens ‘iets’ en wil je gewoon wat nieuws. Af en toe is het namelijk wel lekker om wat te veranderen aan je inrichting, daardoor kan je huis weer helemaal als nieuw voelen. Er zijn een aantal focuspunten van je huis die heel belangrijk zijn om goed te hebben staan of hangen. De rest van de meubels en accessoires kan je hieromheen uitkiezen.

Verlichting

Begin met nadenken over je verlichting door een lichtplan te maken. Eigenlijk begint dit al bij je verbouwing. Vraag jezelf af waar je lichtpunten wilt, of je spots neemt of waar je stopcontacten maakt voor losse lampen? Het kiezen van de juiste verlichting is iets waar je soms wat hulp bij kan gebruiken. Het mooie is dat in veel interieurzaken kosteloos advies wordt gegeven als je hier ook meubels koopt. Onthoud dit dus aan voordat je weer klakkeloos naar IKEA rent. Wil je toch zelf verlichting shoppen kijk dan ook eens bij een winkel als Lampenlicht.nl of Directlampen.nl.

Bron: Pinterest.com

Eettafel

Je tafel is een middelpunt omdat je hier veel tijd zal spenderen. Zeker als je een kleinere ruimte hebt of als je van minimalistisch houdt, gebruik je de eettafel voor van alles. Je kan er eten, werken en de kinderen kunnen eraan spelen om maar iets te noemen. Het is dus wel zo fijn als dit een fijne tafel is, en het een knus plekje is. Een ideaal object om extra sfeer te maken is een tafellamp. Zo’n tafellamp geeft fijn licht en brengt veel gezelligheid, vooral in de avond.

Bron: Westwing.nl

Bank

Na een lange dag werken wil je natuurlijk wel een plekje hebben waar je helemaal tot rust kan komen. Lekker met een goed boek en een kopje thee op de bank is ultiem relaxen of juist tv kijken met de hele familie voor maximale gezelligheid. Het is dan erg belangrijk dat je bank comfortabel zit en gezellig is aangekleed met kussens en een plaid. Een paar leuke kussens in vrolijke kleren of patronen kunnen net wat extra’s geven aan je hele woonkamer. Ook een dekentje van een mooie stof die je warm houdt op een koude avond is optimaal genieten.

Gerelateerde blogs

Reacties (1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *