Maastricht magazine >
lifestyleinterieur

Kringloopkoopjes oktober 2022

Kringloopkoopjes oktober 2022
Artikel begint onder de advertentie

Zoals ik vorige maand al schreef was het de eerste zaterdag van oktober Nationale Kringloopdag. In veel winkels reden voor leuke acties en festiviteiten. Voor het eerst in alle jaren kringlopen hebben we bewust het hele weekend vrij gehouden om deel te nemen aan Noppes-hoppen. Bij de eerste Noppes ontvang je 10% korting, bij de volgende 20% korting en bij de daaropvolgende 30% korting. Benieuwd of het de moeite waard was? Lees dan snel verder.

Noppes – Grootebroek

Ik begon met een kort rondje in Grootebroek. Dat leek mij een mooie start, om zo bij de volgende vestiging gelijk met 20% korting te starten.

Dankzij de 10% korting was ik voor bovenstaande maar €2,00 kwijt. Ik had thuis al wat hoge zwart/witte bekers. Als aanvulling kocht ik bovenstaande 4 mokken. Misschien leuk voor de uitzet van één van de kinderen en anders neem ik ze mee naar de caravan. De haan die ik kocht bleek een vis te zijn. Voor een euro vond ik het wel de gok waard om hem mee te nemen en uit te zoeken of het wat waard zou kunnen zijn. Helaas kan ik er helemaal niets over vinden… Mocht ik eens per abuis op meer informatie stuitten die de moeite van het delen waard is, dan zal ik dat zeker doen hier.

Natuurlijk bleef het niet alleen bij een bezoekje. Hieronder zie je wat we bij ons tweede bezoek eind oktober vonden.

Een sloophout spiegel voor €1,00, het boek was €2,50, het potje met deksel €0,50 en het houtenbeeld met de schelp €3,50. Het kapstokje is een cadeau voor mijn zusje, het anker voor mijn moeder, en die witte strip? Die kun je achter de tv aan de muur bevestigen om zo de kabels weg te werken. Voor iemand allergisch voor het zien van draadjes is dit weer een goed bestede €0,70!

Noppes – Velserbroek

Om het overzichtelijk te houden zocht ik een aantal Noppes vestigingen die zich in een relatief kleine straal van elkaar bevonden en die ook niet verder dan een uur rijden waren. Zo konden we het maximale uit onze middag halen. De vestiging was op zich netjes en ruim, maar er stond eigenlijk weinig wat we de moeite waard vonden, zelfs met korting. Persoonlijk vond ik ook dat het aantal parkeerplaatsen ten opzichte van de winkelgrootte wat tegenviel.

Het enige dat we meenamen was dit schilderij van Che Guevara voor €0,80 en de ketting voor €1,40.

Noppes – Santpoort

Next stop: Santpoort. Nog geen 2 kilometer verderop vonden we op een onverwachte plek deze kleine Noppes vestiging. Gewoon midden in een woonwijk.

Voor €5,15 werden we eigenaar van bovenstaande items. De kleine bekers passen mooi bij mijn setje.
Het houten ornament kostte na de korting nog maar iets van €0,50 cent. Echt belachelijk leuke prijs!

De zwarte Bulldog was wat beschadigd. Die kreeg een nieuw laagje verf. Wel weer zwart, dat vond ik het beste passen. Voor nu… Misschien eindigt hij wel in hoogglans goud of knalroze.

De zwart/wit verzameling bij elkaar.

Noppes – Beverwijk

Op zich had ik mijn hoop op de vestiging Beverwijk gevestigd. Dit was dan ook wel de grootste winkel, maar helaas, ijdele hoop. Toch niet helemaal met lege handen naar huis.

Een glimmende vaas in gekke vorm voor €1,00 en een bordje van Kwantum voor €1,75.

Het bordje kreeg een mooi plekje op een korte muur in de keuken.

En zo is de glimmende vaas geworden.

Na Beverwijk had ik eigenlijk nog de vestiging Uitgeest op de planning, maar na al het slenteren en de tegenvallende resultaten snakten we eigenlijk vooral naar thuis nog een beetje bankhangen.

De Kringloper – Almere

We vonden het wel weer eens tijd voor een rondje kringloop in Almere in de hoop ons geluk daar weer eens te beproeven. Geen briljante aankopen, maar wel leuke spullen bij de Kringloper.

Een bord voor €2,00 en magneetbordje voor €1,20. De kandelaar was €1,20, het vaasje €0,80 en de pot €1,00.

RataPlan – Almere Stad

Ook bezochten we RataPlan Almere Stad nog even.

De filigrain lamp was €8,50 en het kopje van Belle en het Beest €2,20. De rest voor op een tapasplank was allemaal minder dan een euro. Helaas waren de onderste helften van de tajines niet in de winkel te vinden. Nu maar hopen dat we binnenkort tegen passende onder schaaltjes aanlopen. De lamp krijgt nog een make over, maar twijfel enorm over de kleur.

Dorcas – Andijk

Ook hier waren we al enige tijd niet geweest, dus tijd om te kijken of het assortiment alweer aardig gewisseld was.

En dat was blijkbaar het geval. Voor €1,00 per stuk kochten we de voorraadpotten Ivy van House Doctor. De etagère was volgens mij €4,00. De mand met deksel was €3,50 en het glazen potje was €0,80.

De nieuw prijs online voor deze voorraadpotjes: €49,- voor de grote en €35,- voor de kleine. Mooie besparing dus. Wat ik leuk vind is dat je ze ook als bakje en schotel kunt gebruiken..

RD4U – Heerlen

Tijdens een heerlijk midweekje weg konden we het niet laten om toch nog even een kringloop in te duiken. We waren in Valkenburg en vanuit de Kringloop App zocht ik wederom wat kringloopwinkels in de buurt van elkaar en met een goede recensie. Een van de twee was RD4U. RD4U is een onderdeel van Rd4, verantwoordelijk voor de inzameling en verwerking van afval en grondstoffen voor een flink aantal gemeenten in Midden- en Zuid Limburg.

Voor €1,50 kochten we de groen/blauwe spiegel en voor hetzelfde bedrag ook de lichtslinger met de papieren lampionnetjes.


Helpen en Doen – Hoensbroek

Stichting Helpen en Doen is niet alleen een kringloop, maar heeft tevens een handel in nieuwe kleding. Niet waar wij voor kwamen, dus een groot deel van de winkel konden wij al overslaan.

Uiteindelijk kocht ik voor €1,50 een bloempot voor een project en 2 kandelaars gemaakt van kokosnoten voor €1,50 per stuk.

De spiegel kreeg direct na thuiskomst een nieuwe look en vormde zo een leuk setje met de kokosnoten kandelaars.

Kringloopcentrum Altena – Almkerk

Op de terugweg naar huis stopten we ongeveer op de helft van onze trip om de kringloop in Almkerk te bezoeken. Hier zijn wij ooit één keer eerder geweest omdat het de dichtstbijzijnde kringloop was op het moment dat we eens in de file reden, en we besloten onze tijd dan maar leuk te besteden. We vonden het toen zo een leuke kringloop, dat we er, nu een flink aantal jaar later, weer eens heen wilden als we in de buurt waren.

De kist was €10,00 en de handschoenen €1,50. Mooie zwart/wit combi zo. Al had ik onderweg al bedacht dat ik de kist wel kan gebruiken voor het bewaren van alle benodigde spullen voor mijn opleiding (Interieur styling). Dat is zo zoetjes aan ook al een hele verzameling geworden van staaltjes en tekenbenodigdheden.

En over die benodigdheden voor die opleiding gesproken… Mijn assortiment staaltjes is nu wel flink uitgebreid! Twee hangers met staaltjes kocht ik voor €1,50 per stuk en de andere twee voor €1,00 per stuk. Scheelt een hele hoop bedrijven aanschrijven of ze een aantal staaltjes willen sturen en zo zelf alles in een map te kunnen bewaren.

Even een mooi plaatje van de kist, nog midden in de woonkamer. Hij krijgt een plekje in de hal.

Het Goed – Emmeloord

Voor een uitstapje met mijn ouders moesten we een flink stuk rijden, dus besloten we de rit in tweeën te knippen door op tijd te vertrekken en op de helft van de afstand een kringloop te bezoeken. Zodoende kwamen wij bij Het Goed in Emmeloord. Niet een hele grote vestiging, maar genoeg te zien. Qua woonaccessoires vond ik het zelf wat tegen vallen en wat de moeite was, was flink aan de prijs. Maar qua apparatuur waren de prijzen weer buitengewoon laag.

Door de vriendelijke prijzen en het feit dat we een tijd geleden ook ver weg een niet werkende TV voor op de slaapkamer hadden gekocht, namen we deze geteste Samsung LED TV mee voor €24,95. Ik kocht ook nog een kistje voor €1,99 en voor hetzelfde bedrag een kandelaar van het merk Zusss.

Noppes – Zwaag

In de herfstvakantie bezochten we Noppes Zwaag, die een hele hal vrij had gemaakt voor hun kerstshow. Nu is kerst niet echt ons ding, maar eerlijk is eerlijk: het zag er gelikt uit! En zoals vaker, staan er ook hele leuke pareltjes tussen die niet kerst gerelateerd zijn. Voor ons bij de kassa was een mevrouw met een winkelwagen vol vanaf de kerstafdeling en daar zag ik echt hele leuke items tussen die ik ook had mee genomen als ik ze had gezien. Maar goed, voor de kerstfanaten een aanrader dus!

Eigenlijk was alles wat wij kochten bestemd voor een fotoshoot die ik een dag later zou doen en alles voor kleine prijsjes. De stoel was bijvoorbeeld maar €2,50 en vind ik echt super leuk.

Wat wel voor ons bestemd is, dat waren deze twee beeldjes. Ik denk souvenirs uit Zuid Amerika en dankzij de hulp van Google nog wat specifieker; uit het Andes gebied. Het linker beeld zou een vruchtbaarheidsbeeldje moeten zijn. Beide waren €0,50 per stuk.

Overigens heb ik ook een intrigerend beeldje achter gelaten. Ik vond het een grappig beeldje om te zien, maar zou het echt nergens leuk neer kunnen zetten, dus heb ik deze achter gelaten.

Rataplan – Zwaag

Omdat we er toch waren deden we ook nog een rondje door Rataplan.

Deze tulpenvaas vond ik erg leuk en voor €2,50 hoefde ik niet na te denken en nam ik hem mee naar huis. Het krijtbord was €0,25 en na een schoonmaak beurtje en het schuren van de lijst weer helemaal geschikt voor de geplande fotoshoot.

De setting voor de cake smash foto’s van mijn neefje, voordat hij los ging op de taart. Ik verfde op het krijtbord zijn naam omdat het met een krijtstift niet erg duidelijk was, en op de ster verfde ik een 1. De 1 van WOOOD legde ik aan de andere kant neer. Zo was het vanuit alle hoeken duidelijk wat de reden van de foto’s was. Met kleine kinderen maak ik namelijk vaak uit heel veel hoeken foto’s omdat ze zo bewegelijk zijn.

Livi’s – Groesbeek

En zomaar kwamen we de laatste zaterdag, ongepland, in Groesbeek terecht. Vanuit de Kringloopapp had ik twee positief beoordeelde kringloopwinkels uitgezocht terwijl we met de familie een weekend in Kleve verbleven.
Livi’s is niet een groot kringloopwarenhuis maar je kunt er zeker wel lekker snuffelen, zowel binnen als buiten.
En echt alles voor maximaal €1,00 (soms 2 stuks voor €1,00 of zelfs 3 artikelen samen voor €1,00)!

Wat wij meenamen waren twee glazen flessen in Ibiza stijl, twee Afrikaanse maskers van polystone, heel zwaar sculptuur van speksteen, Memorylane fotolijst, en een theelichthouder.

Ik ken de vriendencirkel eigenlijk alleen in de Mexicaanse uitvoeringen, maar deze lijkt mij meer Afrikaans. Google lens kon geen vergelijkbare resultaten weergeven en ook gewoon ouderwets via Google zoeken, op allerlei verwante zoekopdrachten, bracht mij niet dichter bij de afkomst.

De vaasjes heb ik gelijk even ingepakt voor in de caravan. In mijn hoofd is het denk ik een landhuis wat ik in ga richten, dus gok dat ik voor vertrek nog moet uitzoeken wat echt mee gaat, want zo groot is het nu ook weer niet…

Het beeld van speksteen gaat zeker niet mee, die is namelijk veel te zwaar! Daar ga ik dus een mooi plekje voor zoeken in huis.

Kringloop – Groesbeek

De tweede die we bezochten was een flink stuk groter. Deze winkel had naast kringloop ook wel wat restjes partijhandel in de verkoop en daarnaast ook een enorme collectie heiligenbeelden. Voor een nieuwkomer was het even zoeken naar de weg binnen, maar uiteindelijk zijn we niet verdwaald en deden we wel nog wat leuke koopjes.

Er was een complete wand met kaarten. Ik koos bovenstaande uit. Voor drie kaarten betaal je €1,00. Voor een nog te organiseren cocktailparty nam ik een nieuwe doos roerstaafjes mee voor €1,00. De boeddha is een wax brander en koste €2,50.

Al met al een hele hoop kringloopwinkels bezocht deze maand! Het was ook een erg drukke maand, dus niet alles heeft nog een eigen plek in huis gekregen.

Volgende maand doe ik weer rustig aan en worden het gewoon wat kringloopwinkels in de buurt.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *