Maastricht magazine >
lifestyleinterieur

Raamdecoratie in de badkamer

Raamdecoratie in de badkamer
Artikel begint onder de advertentie

In de badkamer wil je natuurlijk wat privacy. Daarom kiezen de meeste mensen ervoor om het badkamerraam te voorzien van mat glas. Zo hebben de overburen geen zicht op wat er in de badkamer gebeurt. Maar als je een badkamer hebt met een mooi groot raam dan wil je daar misschien wel mooie raamdecoratie voor hangen. Als je iets uitkiest moet je er rekening mee houden dat het item bestand is tegen water. Ook als je een aparte douchecabine hebt zullen er druppels tegen het raam komen. In deze blog helpen wij je om de juiste raam decoratie te kopen.

Raamfolie als raamdecoratie voor privacy

Als er een raam in je badkamer zit met ‘gewoon’ glas en je wilt dit niet vervangen dan kun je op het glas eenvoudig raamfolie plakken. Doe dit op de juiste hoogte zodat nieuwsgierige blikken vanaf de straat of het huis tegenover het jouwe geen zicht hebben op wat er in de badkamer gebeurt. Raamfolie is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Je kunt kiezen voor standaard folie, maar ook voor raamfolie met een figuur erin zodat het er ook nog een beetje decoratief uitziet. Bedenk dat raamfolie vaak lastig is te verwijderen. Zorg er dus voor dat het in één keer goed op het raam komt.

Kies voor een felle kleur

Als je badkamer in basic tinten is uitgevoerd, zoals crème of grijs, dan is een felle kleur leuk als blikvanger. Je kunt een leuke raamhanger kopen in blauw, rood of oranje. Als je iets kiest dat gaat schitteren in de zon dan is het ook vanaf buiten een leuk gezicht. Als je kiest voor een decoratie van kunststof dan gaat die ook nog eens extra lang mee. Let wel op dat je raamdecoratie kleurecht is, anders verbleekt deze binnen een paar maanden door de zon. UV stralen gaan gemakkelijk door glas heen.

Vitrage, jaloezieën of lamellen als raamdecoratie

Als je een wat groter badkamerraam hebt dan kun je er ook voor kiezen om vitrage voor het raam te hangen. Kies een soort stof die je gemakkelijk kunt uitwassen en die goed bestand is tegen een vochtige omgeving. Wil je iets dat minder kwetsbaar is dan kies je voor lamellen van metaal of kunststof. Verticale lamellen zorgen ervoor dat mensen vanaf buiten geen zicht is op wat er zich in de badkamer afspeelt. Ze zijn ook gemakkelijk schoon te maken.

Raamdecoratie in de badkamer zoals lamellen
Keuze voor de juiste raamdecoratie in de badkamer is belangrijk. Let met name op materiaal in combinatie met vocht

Speciale raambekleding voor de badkamer

Als je standaard vitrage of lamellen maar saai vindt dan zijn er ook nog alternatieven. Plissé gordijnen bijvoorbeeld of kies voor de trend van nu: het duo rolgordijn als raamdecoratie. Dit heeft twee lagen stof. De eerste laat licht door de tweede niet. Als je privacy wilt dan kies je voor de niet licht doorlatende laag. Als dat niet nodig is dan kun je kiezen voor de licht doorlatende laag. Zo heb je ook meer daglicht in je badkamer. Handig bij het scheren of het verzorgen van je make-up. Wanneer je helemaal out of the box wilt gaan kan je kiezen voor gordijn op maat. Let dan wel goed op de dikte van de stof, de kleur en hoeveel licht deze doorlaat.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *