Maastricht magazine >
lifestyleinterieur

Thuis een bar inrichten? Deze 4 tips zijn onmisbaar

Thuis een bar inrichten? Deze 4 tips zijn onmisbaar
Artikel begint onder de advertentie

Zie je jezelf al met familie dineren aan je eigen bar in huis? Of een cocktailavondje met vriendinnen waarbij je de mooiste en lekkerste cocktails maakt op de bar? We zien het steeds vaker dat mensen ervoor kiezen om een bar in de keuken of de eetkamer te (laten) maken.

Om optimaal gebruik te maken van zo’n bar is er een aantal bar tools en andere items dat onmisbaar is. Let bijvoorbeeld niet alleen op de bar zelf, maar ook op de stijl van de bar en de verlichting. In dit artikel lees je er meer over met onze handige tips.

1. Zonder bar is er geen thuis bar: zoek een mooie bar uit

Wat natuurlijk sowieso niet mag ontbreken, is een bar. Zonder bar kun je immers niet optimaal genieten van lange avonden aan die bar. Kijk daarom eens goed rond en bedenk wat voor soort stijl bar je zou willen hebben. Bedenk van tevoren ook hoe groot en lang de bar moet zijn en begin met het opmeten van de plek waar je zo’n zitplek zou willen hebben. Je hoeft helemaal niet heel veel ruimte vrij te maken om een barretje te (laten) maken.

Ga je voor een traditionele houten bar gemaakt van schrootjes en houten planken? Of kies je liever voor een stijlvol geheel met industriële details en materialen zoals metaal, aluminium en steigerhout? Kijk goed naar de rest van je interieur om de stijl van de bar daarop aan te passen, zodat het een passend geheel wordt. Op die manier gaat de bar zo op in de rest van je inrichting.

2. Schaf comfortabele en passende barkrukken aan

Wanneer je een bar in je keuken of eetkamer hebt, is het wel zo prettig om eraan te kunnen zitten. In tegenstelling tot bij een eettafel hoef je echt geen plek te hebben voor minstens zes of acht personen (tenzij je daar natuurlijk de ruimte voor hebt). Een barretje in de keuken heeft meestal plek voor twee tot vier personen – afhankelijk van hoeveel ruimte je hebt. Kijk bij het aanschaffen van de barkrukken goed naar de stijl, de materialen en de kleuren.

Zorg ervoor dat de barkrukken goed passen bij de stijl van de bar zelf. Bij een industriële bar passen krukken die gemaakt zijn van staal of aluminium en bij een landelijke of vintage bar zit je al snel goed met houten barkrukken met fraaie bekleding. Let wel extra goed op het onderdeel ‘comfort’ want je moet natuurlijk wel écht lekker kunnen zitten op de krukken. Probeer dus meerdere barkrukken uit.

Mooie bar met barkrukken in huis

3. Let goed op de verlichting bij de bar

Nu je de basis van een bar hebt, is dit het moment om verder te kijken. Je sfeervolle barretje is namelijk nog niet compleet met alleen een bar en barkrukken. Zo is verlichting ook een enorm belangrijk onderdeel van een bar in huis. Het is aan te raden om in ieder geval voor spotjes te gaan die je kunt verstellen. Zit je met vrienden of vriendinnen aan de bar dan zet je de spotjes op sfeervolle verlichting.

Wil je even wat werk afmaken op je laptop dan is het wel zo fijn dat je de lampen wat feller kunt zetten. Naast de spotjes is het leuk om de bar zelf her en der uit te laten lichten. Dit doe je door de bar van bovenaf zacht te verlichten of door verlichting in het bouwwerk zelf te plaatsen, bijvoorbeeld aan de rand onder het aanrecht van de bar.

4. Wandplanken voor drank en andere flessen

Het maakt niet uit hoe groot de bar in je keuken of eetkamer is; het is wel zo leuk om het geheel aan te kleden met items die echt bij zo’n bar passen. Een paar drankflessen of decoratie van drank, zoals vintage platen met ouderwetse illustraties erop, passen ontzettend goed bij een bar. Maak daarom een of meerdere wandplanken achter de bar waarop je dergelijke items uit kunt stallen.

Wanneer je er de ruimte voor hebt, is het ook mogelijk om een mooie drankkast te plaatsen. Daarin zet je niet alleen een paar drankflessen, maar ook mooie cocktailglazen, stampers en andere dingen die je nodig hebt voor bijvoorbeeld een geslaagde cocktailavond. Welke bar tools de bar hierbij helemaal af zouden maken, is een koelkastje of misschien zelf een kleine tap. Voor de meeste keukens is dat misschien iets te veel van het goede, maar ach… dromen mag toch?

Drank in stijl in je thuisbar

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *