Maastricht magazine >

 
lifestyle

Isabell Beyel op de Tefaf

Isabell Beyel op de Tefaf

De Tefaf. ’s Werelds grootste kunstbeurs in Maastricht. Begint traditiegetrouw met een modeshow op donderdag. Kunstkenners refereren naar de opening als preview. Men hoeft geen modekenner te zijn om op te merken dat schoenen, tassen en clutches op deze openingsavond centraal staan. Hier bewondert men de kunstwerken uit de laatste collecties van de modehuizen.

Kennelijk hebben kunstkenners oog voor schoonheid en voor ontwerp. De mooiste stukken komen voorbij. Een spontane modeshow in een omgeving van onbetaalbare kunst. Tussen het champagnedrinken en het elkaar bekijken echter ook nog aandacht voor de vele, echte kunstwerken. En zo ontdek ik wat al die tijd al in mijn directe omgeving aanwezig was. Kunstenares Isabell Beyel, mijn buurvrouw van een paar straten verderop. Wist ik dat ze zo nu en dan een kunstwerkje freubelde, het resultaat in het echt nooit gezien. Tot de opening van de Tefaf. Onder de indruk bewonder ik haar werken.

Ik ben niet de enige. Steeds weer wordt het publiek door haar werk gevangen. Mensen stoppen, kijken, lopen door en doen een paar stappen terug om nogmaals een blik te werpen. Ik krijg het vermoeden dat Isabell misschien wel de best verkopende Tefaf nieuwkomer is. En terecht. Haar kunst vertelt een verhaal, bestaat uit verschillende technieken en is samengesteld uit gebruiksgoederen die uit het leven zijn gegrepen.

Samen met Isabell Beyel voor één van haar werken bij de stand van Kunsthandel Frans Jacobs op de Tefaf. Showmaster vest van Just Cavalli.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *