Maastricht magazine >

 
lifestyleinterieur

Je huis opknappen: waar kun je allemaal aan denken?

Je huis opknappen: waar kun je allemaal aan denken?

Soms ben je gewoon weer eens toe aan iets nieuws. Je huis heeft een opknapbeurt nodig! Hoewel het misschien om wat tijd en moeite vraagt, mag het resultaat er vervolgens zeker zijn. Waar kun je nu allemaal aan denken voor het opknappen van je woning? Lees gauw verder voor onze tips.

Aan de slag met verf

Wist je dat een nieuwe laag verf een wereld van verschil kan maken als het aankomt op de looks van je woning? Dat is natuurlijk zeker het geval als je voor een andere kleur gaat dan de huidige kleur. Maar ook als je voor eenzelfde tint gaat, kan een nieuwe verflaag voor net die frisse wind door je woning zorgen. Je muren, plafond, kozijnen of plinten: er zijn natuurlijk allerlei oppervlakten die je kunt verven. Ga daarom na wat je het liefst wilt aanpakken. Met de kwalitatieve Sikkens verf maak je een succes van die verfklus, voor welke kleur of verfsoort je ook kiest. Vergeet ook de grondverf niet! Denk bijvoorbeeld aan de Sikkens Rubbol BL Rezisto Primer, waarmee je onder andere je deuren en kozijnen kunt aanpakken.

Nieuwe keuken

Als je echt een grote verbouwing voor ogen hebt, kun je denken aan een nieuwe keuken. Het is uiteraard niet niks, maar het kan je huis zeker omtoveren tot een waar paleis. Met name als je graag in de keuken te vinden bent, is dit de overweging waard. Zit er momenteel een oude keuken in je woning en wil je graag een modern design? Of ben je de huidige indeling van de keuken beu? Dan is het tijd om je droomkeuken te ontwerpen.

Nieuwe badkamer

Naast de keuken denken we bij het opknappen van de woning ook aan een nieuwe badkamer. Bedenk je namelijk maar eens dat dit ook zeker een belangrijke ruimte in huis is. Je bent er iedere dag weer meerdere keren te vinden. Misschien kun je zelfs gaan voor een bad, om een nog betere plek van de badkamer te maken. Van een minimalistische, witte badkamer tot een sfeervolle, moody badkamer: er zijn allerlei stijlen om uit te kiezen.

Renovatie aan de trap

In veel woningen vinden we een oude, versleten trap. Dit komt doordat we eigenlijk maar nauwelijks omkijken naar de trap. Het is heus niet het belangrijkste onderdeel van je woning, maar hoort er toch zeker bij! Daarom is een traprenovatie ook zo’n goed idee, om de styling van de trap goed aan te laten sluiten op de rest van je gang. Mocht je überhaupt nog niets aan je hal gedaan hebben, kun je dit natuurlijk goed samenvoegen.

De buitenkant van je woning opknappen

Hoewel het misschien het leukst is om met de binnenkant van je woning bezig te zijn, is ook een opknapbeurt aan de buitenkant belangrijk. Zo is het zaak om eens in de zoveel jaar de buitenkant van je woning te schilderen. Wellicht hebben de gevels en kozijnen een opknapbeurt nodig. Of pak de indeling van de tuin eens grondig aan. Genoeg te doen!

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *