Maastricht magazine >
lifestyle

Kaars in wijnfles van Munio Candela

Kaars in wijnfles van Munio Candela

Bij een kaars in een wijnfles denk je vast aan druipkaarsen in studentenkamers of goedkope restaurantjes. Maar de varianten van Munio Candela ontstijgen dit niveau. Gerecyclede wijnflessen en glazen voorraadpotten krijgen een nieuw leven als kaarsenhouder. Ze worden met de hand gesneden en gevuld met geurige soja was. Een sfeervolle toevoeging aan een feestelijk gedekte tafel. Ook geschikt voor buiten, dus prima voor die lange zomeravonden aan de tuintafel die in het verschiet liggen.

Artikel begint onder de advertentie
Munia_Candela MunioCandela_wijnfles_kaars

Links kaarsen uit de Villa collectie met hun ecovriendelijke verpakkingen, rechts het snijden van de wijnflessen tot kaarshouder.

In 2007 zochten twee Letse ondernemers naar een perfecte mix tussen ecologisch verantwoord ondernemen, functionaliteit en stijl. Het resultaat is hun label Munio Candela, dat zich voornamelijk richt op kaarsen. De eerste producten behoorden tot de Naturella collectie. Soja kaarsen met natuurlijke aroma’s. En nee, dat is niet zomaar een claim. De kaars vormt namelijk het bewijs. Je ziet de bloemen en kruiden er letterlijk in terug. Van goudsbloem en kaneel tot kruidnagels en wilde bloemen. Om een onverklaarbare reden doen ze mij denken aan ouderwetse linnenkasten en vakanties in Frankrijk.

Na de Naturella collectie verscheen de Villa lijn met wijnflessen en potten. Inmiddels zijn er ook nog een Apotheca en Folklore collectie.

936825_507242299324743_1037530007_n

Kaarsen uit de Naturella collectie van Munio Candela. In dezelfde collectie vind je een oogmasker en theezakjes voor in bad.

Je koopt de kaarsen van Munio Candela onder andere bij De winkel van Guus in Amsterdam, Kaatje aan de Rein in Den Haag en Manders Mode in Schaijk.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *