Maastricht magazine >
lifestyletip

Kerstmarkten en Winter Fairs in Nederland en vlak over de grens

Kerstmarkten en Winter Fairs in Nederland en vlak over de grens
Artikel begint onder de advertentie

De zomer is voorbij en we maken ons op voor een lange gezellige herfst en winter. Vanaf november zijn ze er weer: de kerstmarkten en winter fairs in Nederland en net over de grens met België en Duitsland. Waar vind je de gezelligste markten om inkopen te doen voor de feestdagen?

Arkel – The Christmas Village

Arkel is een dorpje onder de rook van Gorinchem. Al enkele jaren worden straten in het dorp feestelijk versierd met kerstverlichting. Sommige huizen pakken fors uit met ware kunstwerken. In 2021 won een straat een landelijke wedstrijd uitgeschreven door tv-zender SBS6. Op 16 en 17 december kun je je bezoek aan het kerstdorp combineren met een bezoek aan de kerstmarkt met gezellige kramen en foodtrucks.

Winter Fair Ahoy Rotterdam

Van 14 tot en met 18 december kun je de Winter Fair in Rotterdam bezoeken. Het sportpaleis dat het hele jaar onderdak biedt aan concerten en andere grote evenementen wordt een gezellige kerstmarkt waar je al je inkopen kunt doen voor de feestdagen. Natuurlijk is er ook voldoende gelegenheid voor een hapje en een drankje.

Kerstmarkt Maastricht

De hele maand december is Maastricht in kerstsfeer. De gezelligste stad van Limburg is het decor voor een feestelijke kerstmarkt met voor ieder wat wils. Naast talloze kramen staat er een reuzenrad en kun je een baantje trekken op de overdekte schaatsbaan.

De Lumineuze Nachten – Kasteel De Haar

Hoewel dit geen kerstmarkt betreft mag deze toch niet in het lijstje ontbreken: De Lumineuze Nachten in Kasteel De Haar in Utrecht. Tijdens de kerstvakantie wordt het omgetoverd tot een magisch kasteel waar je een prachtige avondwandeling kunt maken. Het terrein is verlicht met honderdduizenden lichtjes en versierd met fraaie kerstbomen. De Lumineuze Nachten zijn van 16 december 2022 tot en met 8 januari 2023.

De Margriet Winter Fair

De Margriet Winter Fair is niet alleen populair bij lezers van het gelijknamige damesblad. Al vele jaren wordt deze kerstfair georganiseerd. Er is elke dag een modeshow en bingo en er worden creatieve en inspirerende workshops gegeven, maar natuurlijk ook volop kramen waar je je kerstinkopen kunt doen. De Margriet Winter Fair vindt plaats van 25 november tot en met 1 december in de Brabanthallen in Den Bosch.

Kerstmarkten in Duitsland

Net over de grens in Duitsland, in Düsseldorf en Keulen, bezoek je de grootste kerstmarkten in de regio. De Duitsers weten wat kerst vieren is en dat begint al vroeg. De markten gaan in de tweede helft van november al open en staan er tot Kerst (Keulen) of tot de jaarwisseling (Düsseldorf). Je betaalt geen entree voor de markt, ze zijn vrij toegankelijk en over meerdere pleinen in de steden verspreid.

Kerstmarkt Antwerpen

De hele maand december is de Grote Markt in Antwerpen het decor van één van de grootste kerstmarkten van het land. Er zijn eindeloze rijen kramen, niet alleen op de Grote Markt maar ook op omliggende pleinen. Voor de kinderen is er een schaatsbaan. Veel bezoekers boeken een hotel om er een gezellig weekendje van te maken.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *