Maastricht magazine >
lifestyletip

Klaar voor een avondje wijnen?

Klaar voor een avondje wijnen?
Artikel begint onder de advertentie

Maken wij naast onze verplichtingen wel genoeg tijd vrij voor een ontspannen avondje? We zijn altijd druk met werk, ook buiten werktijden. En als we niet voor werk bezig zijn dan zijn wij wel bezig met dingen voor anderen. Als anderen blij zijn, dan zijn wij dat ook. Maar geven wij onszelf wel net zoveel aandacht als wij aan werk of anderen besteden?

Het zou optimaal zijn als je iedere week een avondje kunt ontspannen, maar dat lukt vaak niet met al onze dagelijkse bezigheden. Dus als je dan eindelijk een avondje gepland hebt om even écht te genieten met je vrienden en vriendinnen, moet je zorgen dat je optimaal geniet.

Voel je mooi

Die heerlijke avondjes in die lekkere slonstrui, genieten. Maar wees eerlijk, echt sexy voelen wij ons er niet in. Op die ene geplande avond waar je alleen maar hoeft te genieten, wil je je dan ook mooi voelen. Trek je mooiste jurk, jumpsuit of in welk kledingstuk jij je ook maar mooi voelt uit de kast en breng die knalrode lippenstift aan. Vergeet niet de krultang achteruit de onderste la in je kast te halen, want die mooie pijpenkrullen staan je altijd zo mooi.

En ja, we weten dat het momenteel niet de mode is, maar terugdenkend aan die tijd dat we veel op hakken liepen voelden wij ons toch echt veel vrouwelijker. Je hebt ze dan ook zeker bewaard, ergens in een doos bovenop de kast. Gelukkig groeien je voeten niet meer dus pas je de zwarte pumps nog steeds. Even twijfel je of de rode pumps niet beter staan bij je rode lippenstift, maar je wilt het dan ook weer niet overdrijven.

Neem er de tijd voor

Je bent nu vast al een aantal uren, meerdere kledingstukken en meerdere schoenen verder. Maar weet je, dat geeft niet, want dit is jouw avond. Ook de vele kledingstukken passen en bekijken hoe mooi het je staat (maar net niet zo mooi als die andere jumpsuit), de donkerrode lippenstift aanbrengen en er weer af halen omdat het te duister lijkt en twee verschillende hakken aan je voeten hebben om te beslissen welke het beste bij je outfit past, hoort bij ‘jou-tijd’.

Stress niet over dat je alles nog moet voorbereiden voor dat het gezelschap komt. Jij hebt namelijk hapjes van tevoren gekocht (zelf maken brengt alleen maar stress met zich mee), de wijn ligt al klaar in jouw wijnklimaatkast en al het andere drinken in de koelkast. Voor de rest van de avond geldt selfservice, zodat jij ook echt kunt lachen met die ene vriendin die je al een tijd niet hebt gesproken.

Terwijl jij net wordt overspoelt met complimenten over je outfit door die goede vriend, wordt er een nieuwe fles uit jouw kleine wijnklimaatkast gepakt. Tevreden leun je achterover, zo mogen avonden wel vaker ingevuld worden.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *