Maastricht magazine >
lifestyleinterieur

Kringloop schatten

Kringloop schatten

 

Artikel begint onder de advertentie

Minimaal één keer per week bezoek ik een kringloopwinkel. Een gewoonte die jaren geleden is ontstaan en die zo vast geroest is, dat ik het niet meer uit mijn systeem krijg.

Meestal bezoek ik de grootste kringloop van Hoorn, dat is voor mij de dichtstbijzijnde. Deze kringloop is onderdeel van een grote keten en alles staat redelijk overzichtelijk uitgestald. De prijzen zijn vaak zo laag dat je er bijna hebberig van wordt.

Natuurlijk ga ik naar de kringloop met het idee om een schat te vinden, maar in plaats daarvan kom ik meestal alleen thuis met kringloop gelukjes. Gewoon leuke items voor in huis, iets praktisch of misschien een nieuw paar schoenen.

Overigens is het wel leuk als je dus wel dat koopje treft welke wel serieus de kant van de jackpot op gaat. Zo kocht ik tijdens Koningsdag een krukje voor €1,50 die ik thuis zoveel mogelijk heb geprobeerd blank te maken.

Nog steeds in love met deze vondst

Achteraf had ik hem beter origineel kunnen laten en mee kunnen nemen naar tussen kunst & kitsch. Ik kwam namelijk bij een zoektocht op Google naar iets heel anders een afbeelding tegen van een soort gelijk krukje. Nieuwsgierig klikte ik op de afbeelding en groot was mijn schok toen ik de prijs zag.

Kassa!?!

Of wat te denken van mijn Marokkaanse schaal? Ik kocht hem voor €2,00 bij mijn favoriete kringloop.

Ook echt een blijvertje

Een paar weken geleden was ik op Marktplaats aan het zoeken naar een Marokkaanse poef en wederom bij toeval zag ik dat ik opnieuw een leuk koopje had gedaan. Niet zo leuk als het olifantenkrukje, maar toch 22,5 keer meer dan waar ik hem voor gekocht heb.

Het is maar wat de gek er voor geeft, toch?

Of wat te denken van dit? Een soort trommeltje wat ik voor €0,70 kocht bij de kringloop in Zaandam.

Ik vond het een leuk en uniek item in onze slaapkamer

Het blijkt een Noord Afrikaans percussie instrument te zijn van aardewerk, overtrokken met geitenhuid en wordt traditioneel gebruikt bij trouwerijen of andere rituelen. Deze is naturel, maar er zijn ook bij waar het aardewerk hand beschilderd is in traditionele patronen. Ook erg mooi, maar ik ben blij met onze tbilat, die past beter bij onze inrichting.

Het lijkt wel beleggen, je koopt een aandeel van 70 cent en thuis blijkt het alweer 50 euro waard te zijn.

En hoewel 80% van mijn aankopen eigenlijk voor in huis zijn, loop je soms ook tegen leuke kleding of, zoals in dit geval, schoenen aan….
Deze sneakers waren nog nooit gedragen en kon ik voor €7,- niet laten staan. Het zijn schoenen ontworpen door Snoop Dogg, dus als ze het thuis niets zouden vinden, dan kon ik er toch zeker wel weer €7,- voor terug krijgen op marktplaats bedacht ik me, toen ik ze in mijn mandje liet glijden.

Yeah of nah?

Nieuwsgierig als ik ben, heb ik op Google gezocht en maar 1 resultaat gevonden van exact dezelfde schoenen.

Hip hop hooray!

Natuurlijk zullen deze items misschien niet de vraagprijs hebben opgebracht. Maar dan nog denk ik dat ik me aan geen van mijn items heb bekocht. De meeste zijn namelijk echt een aanwinst voor mijn interieur. En als je er blij mee bent, dan is de waarde misschien niet eens in geld uit te drukken.

Gerelateerde blogs

  Reacties (6)

   1. Ik zeg doen Patricia! Al zou ik even vooraf kijken naar de openingstijden 😜 Fijne avond!

  1. Je hebt er ook kijk op Wendy!😀 Je ziet er direct wat in. Echt heel leuk! Ik ga toch nog een keer naar de kringloop maar dan met een andere blik , zo’n Kunst en Kitch blik ! 🤓

  2. Dat zeggen ze ook tegen mij, jij ziet het;-) Ik heb het overigens alleen met kunst ( schilderijen) en hebbedingen ( theepotjes, kopjes) Ik heb ook alles nog aan mijn eigen muur hangen maar ik heb 2 schilderijen die ik voor 4 en 12 euro heb gekocht in de kringloop, en 1600 en 1800 euro waard zijn . Zo leuk

   1. Kijk, dat is goed inzicht. En goede investering.
    Dat mis ik dan helaas wel, inzicht in goede, waardevolle schilderkunst. Ik word al blij van mijn mijn huilende zigeunertje.

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *