Maastricht magazine >
lifestyleinterieur

Kringloopkoopjes April 2021

Kringloopkoopjes April 2021
Artikel begint onder de advertentie

Noppes Zwaag

We begonnen deze maand bij Noppes in Zwaag. Even vooraf reserveren op hun website en dan heb je, afhankelijk van je keuze, een half uur of uur de tijd om lekker rond te neuzen.

Het kleed was een impuls aankoop, de andere items heb ik gekocht met hun bestemming al in gedachte. Vooral de vogelhuisjes ben ik blij mee. Ik zocht al een tijdje iets minder traditionele vervanging voor onze mezenkast. Ik hoop dat deze qua maat volstaan, maar anders zijn ze ook leuk voor de sier in de tuin.

Wederom hebben wij ook weer wat platen gevonden.

Nieuw paar schoenen voor €6,50.

Het kleed koste €2,50 en is handgemaakt in Polen.

Zijn tijdelijke onderkomen is in de keuken.

Deze Gusta theelichthouders waren nog splinternieuw, de kaartjes hingen er nog aan. Ze waren nu €1,- per stuk.

Blij met mijn hoedje op de slaapkamer. Mijn idee is om er leuk een paar bij elkaar te hangen in de overkapping. Helaas hebben we die nog niet. De hoed alvast wel haha.

Ons laatste rondje in Zwaag leverde een elpee van The Stones op. Inmiddels groeit onze voorraad snel en kijken we uit naar heerlijke zomeravonden in de tuin met de platenspeler.

Mijn favoriete vondst van deze dag was de uienpot. Die zocht ik al een tijdje.

Van het potje schelpen maakte ik een potje droogbloemen.

Rataplan Alkmaar

Om optimaal gebruik te maken van onze vrije dag zochten we een plaats met meerdere kringloopwinkels. Om die reden kozen we er voor naar Alkmaar te gaan, waar in de Zijperstraat meerdere grote kringloopwinkels gevestigd zijn. Bij de winkels die wij kozen kun je online een tijdslot reserveren. Wij begonnen met een uurtje Rataplan.

Twee lantaarntjes, een Delfts blauw koppeltje, Boeddha kandelaar, kandelaar in granito look, nog een blanco houten doosje en een dienblad voor een DIY.

Verder was er een enorme keuze in elpees. Mijn man maakte eerst een selectie en koos er twee uit, aangezien ze best nog prijzig waren voor kringloop begrippen. Graham Parker and The Rumours was €5,95 en de elpee van The Band was €8,50.

Kringloopwinkel Alkmaar

De tweede kringloop was Kringloop winkel Alkmaar. Niet de goedkoopste, maar als je goed zoekt vind je er wel leuke koopjes. Of gewoon unieke items waar je bereidt bent wat meer voor te betalen.

Een liggende boeddha voor in huis, tekst voor op mijn neefje zijn slaapkamer en een dienblad en boho onderzetters voor in de tuin. Kom maar door met mooi weer!

Hubster scoorde nog een viertal platen, waaronder drie van Elvis!

Loodz 15 Alkmaar

Ons laatste uurtje plande ik in bij Loodz 15. Deze is qua oppervlakte wat kleiner, dus als we binnen het uur klaar zouden zijn hoefden we niet te wachten tot ons tijdslot bij de volgende kringloop in zou gaan. En dat was een goed idee, hier hadden we het namelijk binnen een half uurtje wel gezien.

Enige aankoop hier was een glazen vaas voor €1,50.

Het tekstbordje vond ik wel een leuke combi met de theelichthouder, dus die staat gewoon nog even bij ons thuis.

Wat een leuk effect heeft deze Boeddha kandelaar!

Dorcas Andijk

Dorcas in Andijk was de eerste kringloop die wij bezochten waarbij je niet online kunt reserveren. Voor een bezoek moet je een dag van te voren bellen tussen 9 en 10 uur. Als je belt kun je wel gelijk voor twee personen reserveren.

De tekst in lijst en glazen fles waren ieder €2,00, de knoflookpot €1,50 (nu is mijn set gelijk compleet), een boek en vaasje voor €1,00 en de sidetable was €5,00.

Deze wilde ik al langere tijd hebben, maar de enige keer dat ik ze zag waren ze €7,50 per stuk. Dat vond ik toen te gek en nu vind ik ze gewoon in één maand bij twee verschillende kringloopwinkels voor in totaal €4,50.

Noppes Grootebroek

Ook onze plaatselijke kringloop slaan we deze maand niet over. We besloten deze keer voor een kort bezoek van een half uur te kiezen.

Ik denk dat ik er al 12 jaar naar heb uitgekeken bij al onze kringloop tripjes: een theekastje. Driemaal eerder zag ik ze, maar altijd erg duur, soms zelfs stuk en ook nog eens niet het model dat ik zocht. Deze keer had ik geluk, het model dat ik wilde, al het glas heel, en de prijs? €5,00!!! Ja, de lak is niet meer geweldig, maar dat lossen we wel weer op met wat schuren en lakken, of desnoods verven.

Naast de theekast kocht ik nog een schaal, vaasje en een glazen bord in de vorm van een vis. Manlief kocht een nieuw L’Or apparaat. In de winkel kost deze rond de €100,00. De prijs van de partij in de kringloop waren €31,50 per stuk.

Tijdens ons laatste bezoek aan Noppes Grootebroek was het weer mogelijk om te winkelen zonder afspraak. Hoewel je nu dus weer impulsief kan besluiten om een kringloop te bezoeken is het wel weer wennen aan de drukte.

De elpee van Ellen Foley was een mooi koopje voor €1,-. Zelfs de hoes is geweldig! Ik kocht daarnaast nog een lelijke vaas en knal gele kom (samen €1,30) voor een simpele DIY. Verder nog drie kleine gekleurde glazen flesjes als decoratie in de tuin (€0,80), twee marmeren theelichthoudertjes voor €0,80 en een houten surf dude voor €2,00.

Het theekastje maakte ik uiteindelijk toch zwart. In de kast staan de marmeren theelichthouders, samen met het vaasje dat ik tegelijk met het kastje kocht.

Even een close up van de marmeren theelichthouders en glazen vaasje.

Noppes Pop up store Grootebroek

Op 30 april opende het team van Noppes Grootebroek een Pop-Upstore waar je met name kleding, huishoudelijk, boeken en speelgoed vindt. De nadruk ligt op retro/vintage en mooie speciale spullen.

Wij besloten gelijk een afspraak in te plannen (die uiteindelijk niet meer nodig was, door de versoepelingen) en op de openingsdag een bezoekje te brengen aan de pop up store naast het winkelcentrum.

Het is niet groot, maar een leuke aanvulling om even binnen te waaien voor of na het doen van de boodschappen. Het assortiment bevat inderdaad leuke vintage items, maar ook gewoon wat meer doorsnee spullen. Voor ons was het de moeite, ik een mooie monnik voor in de tuin en manlief een dubbel elpee van Queen en één van the Stray Cats.

De monnik kon ik niet weerstaan en was €10,00. De groene glazen fles was €1,00 net als de twee theelicht glaasjes samen. De melamine schoteltjes met kunst afbeeldingen waren €0,40 per stuk.

Dat was het weer voor deze maand. We hopen volgende maand weer leuke koopjes te vinden om hier met jullie te delen.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *