Maastricht magazine >

 
lifestyleinterieur

Kringloopkoopjes augustus 2020

Kringloopkoopjes augustus 2020

Eigenlijk was augustus zo een prachtige zonnige en warme maand, dat we vaker het strand in plaats van de kringloop hebben bezocht. En voor de keren dat we wel besloten om naar de kringloop te gaan, kwamen wij de helft van de bezoeken zonder aankopen thuis. Vermoedelijk dat de inbreng door de vakantie wat achter bleef en daarom de kringloopwinkels wat minder gevuld waren. Dat gold niet alleen voor de plaatselijke kringloopwinkels hier. Zo reden we op een vrijdag dik een uur naar Hilversum en bezochten daar twee kringloopwinkels, waar we beide winkels met lege handen uitstapten.

De eerste kringloop, Kringloop Hilversumse Meent, is makkelijk bereikbaar en je kunt parkeren voor de deur. Het assortiment bestond uit veel antiek en verzamelobjecten, en waren ook als dusdanig geprijsd. Hier vielen voor ons geen koopjes te behalen, dus hebben we maar genoten van een lunch bij de naastgelegen cafetaria waar ze prima hamburgers bleken te hebben.

De tweede kringloop was Een Nieuwe Toekomst. Je kan daar tussen de kleding leuke merkkleding voor lage prijzen vinden. Er staan daar ook aardig wat meubels die veel al gedateerd zijn. Maar als je net als ik altijd op zoek bent naar wat leuks voor in huis voor weinig, dan moet je het denk ik net treffen.

Overigens vond ik deze maand toch wel een geweldig kledingstuk. Ik ben echt helemaal weg van mijn nude-kleurige jurkje van H&M. Omdat het ineens zo mooi weer werd en ik eigenlijk niet heel veel zomerjurken meer had bewaard, besloot ik mijn geluk in de kringloop te wagen. Ik ging met 14 jurken richting de pashokjes en kwam er met twee thuis. Maar deze.. Ik zou hem elke dag wel willen dragen omdat hij echt lekker zit, luchtig is en enorm afkleedt!

Dit is de buit van alle plaatselijke kringlopen van afgelopen maand. Ik wil graag een andere keuken, dus heb al ver voor de keuken uit een decoratieve plank meegenomen. Het masker is voor in de tuin en was €2,-. Verder een voetbalboek en een air-voetbal, zodat we stiekem in huis af en toe een balletje kunnen trappen zonder iets te slopen. En jeugdsentiment…. Een LP van Spijkerhoek!

Deze stond niet op de foto want die kreeg direct een plekje in de tuin: een groot Boeddhahoofd. Hij was €15,- en ik vond hem in Enkhuizen bij Best Goed.

Bovenstaande buit komt uit Putten bij kringloop Overnodig. Leuke kringloop met leuke prijsjes. De leren tas was bijvoorbeeld €2,50 en de Converse tas €5,50. Die bleek achteraf wel flink beschadigd te zijn op de handgrepen, maar ach, voor die paar keer naar de sportschool is deze helemaal prima. De kist was €4,50. Meestal wil ik jullie gelijk het eind resultaat laten zien van een make-over, maarrrrr ik ben er nog niet uit voor wat voor look ik zal gaan. De after-foto houden jullie dus even tegoed!

Het laatste weekend hebben we bovenstaande gekocht bij Cyaan en Rataplan in Heerhugowaard. De hoorns zijn voor een schedel die ik enige tijd geleden kocht, maar zonder hoorns toch een beetje een raar gezicht vond. De artisjok is een Riverdale olielampje en was €0,75. Het vruchtbaarheidsbeeldje en hoge houtsnijwerk waren beide €4,95. Ik vond ook nog nieuwe slakkenvallen voor in de moestuin (oké moestuintje, want het meeste is al door de slakken opgegeten). Voor manlief een nieuwe Ajaxmuts voor naar zijn werk. En nog een leuk houten flessenrek voor bierflesjes, waar ik vast wel eens een leuk cadeau van ga maken voor een verjaardag.

De houten items hebben alweer een plek in huis gevonden. Al heb ik de rode mond en ogen van het vruchtbaarheidsbeeld wel eerst voorzichtig kaal geschuurd en met een grijs potlood weer wat geaccentueerd. Ik vond de ogen namelijk een beetje Creepy.

Ook zat bovenstaande serveerplank van Zaltii tussen onze vondsten. Hij was nog helemaal nieuw en koste €1,75. Normaal ligt de verkoopprijs op €19,99, dus een mooie score.

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *