Maastricht magazine >
lifestyleinterieur

Kringloopkoopjes december 2018

Kringloopkoopjes december 2018
Artikel begint onder de advertentie

Zelfs in de drukke decembermaand vinden wij tijd om bezoekjes aan de kringloop te brengen. En de buit van december was weer geweldig!

Het allereerste weekend kocht ik een set van 3 manden voor €1,50. Super leuk voor planten, net als de vintage vaas, waar in het voorjaar vast wel weer een leuk stekkie in gezet kan worden. Maar het mooiste vond ik de handgemaakte aardewerk kandelaar. Hij was erg vies, overal zat kaarsvet. Maar met wat heet water en flink wat geduld kreeg ik hem weer als nieuw. Er kan een dinerkaars in, maar ook een theelichtje past perfect. De houten olifanten hadden iets meer werk nodig… Ze misten namelijk allemaal hun slagtanden.

De buit van ons eerste bezoek aan de kringloop in december
Ik wilde slagtanden van hout, maar dat lukte niet, dus gaf ik het op en ging met klei aan de slag(tand haha)

Tijdens mijn tweede bezoek kwam ik met onderstaande items thuis. De kerstboom gaf ik cadeau aan één van mijn zusjes.Van het kleine bruine potje heb ik ook al een grotere staan, dus nu heb ik een matching setje. Het opgerolde stuk leer koste mij 70 cent, en daar kan ik weer handgreepjes voor op een kast van maken.

Mijn favoriet was de vaas met gezicht. Drie keer raden… Juist, daar zit inmiddels alweer een plant in!

De witte vaas is mooi van lelijkheid. Ik hou van mooie dingen, maar soms mogen ze ook best wanstaltig zijn.

Deze items kochten mijn hubster en ik bij Kringloop Noppes in Zwaag voor nog geen €3,- samen. Het houten beeld is de vondst van mijn wederhelft. Ik vind haar echt prachtig, net als het mandje van kralen. Ik kan helaas weinig vinden over de oorsprong van deze vermoedelijk Afrikaanse dame. Van het mandje, dat ik voor €0,60 kocht weet ik inmiddels dat het een handgemaakt offermandje betreft die gebruikt wordt in religieuze ceremonies om offers aan de goden te brengen.

Het verenkransje komt nog op een voet, en de gouden ster vonden we op de kerstafdeling, en maakte ik thuis zwart.

De vondst van mijn man, de mysterieuze knappe dame vind ik echt top.

Het zelfde weekend vonden we onderstaande items bij Noppes in Purmerend. Ook deze ster maakte ik zwart bij thuiskomst. Het dienblad nam ik mee om gedecoreerd op tafel te zetten. De onderzetter vond ik gewoon mooi, en gebruik ik gewoon als onderzetter.

Het houten dienblad koste €1,50, de ster €0,60 en de onderzetter €0,30
De 2 sterren zijn in het zwart echt stoere kerstdecoraties geworden!

Als onze trapopgang is opgeknapt, dan wil ik er allemaal houtenmaskers ophangen. Ik heb echt al een hele verzameling, maar deze heb ik daar gewoon aan toegevoegd.
Verder nog een klein mandje voor rondslingerende rommeltjes, 2 vintage kattenbeeldjes en een geweldige bloempot in de vorm van een jongetje. Ik kan over de herkomst niet veel meer vinden dan dat het om een terracotta beeldje gaat uit de jaren ’70, vermoedelijk Zweeds, maar ik vind hem zo lekker fout! I love it!!! De 7 poppetjes zaten in een zakje en koste samen €1,70. Ik vond ze uniek dus nam ze mee en ging thuis op zoektocht. Het gaat om poppetjes gemaakt door keramiste Irene Maas. Ze zijn allemaal uniek (genummerd aan de onderzijde). Ik denk dat ik ze leuk in een vitrine neer ga zetten. Al zouden ze misschien ook leuk zijn in een poppenhuis.

Een goede score op de beeldjes afdeling van de kringloop deze keer.

Oké, een zondags rondje Noppes in Zwaag leverde onderstaand zooitje op. Echt van alles door elkaar, van een goed werkende bloeddrukmeter (€0,80) tot een knuffel van een lama uit Peru (volgens zijn muts). De deegroller kocht ik voor klei projecten, en de armband van moertjes kocht ik simpelweg voor de moertjes, daar moet ik altijd naar zoeken, nu heb ik mooi een flinke voorraad voor maar 30 cent. En dan de windlichten…

Een beetje een ratjetoe.

De windlichten met glas ontdeed ik van zijn rode gekleurde glas. Dat is vrij simpel met wat gloeiend heet water en een oude afwasborstel, maar omdat de opening klein was, was het uiteindelijk toch nog wel even een rot klus.

Even een klusje, maar super tevreden met het resultaat.
Het letterbord staat in de slaapkamer. Vind je hem ook leuk? Hij is nog te koop bij Action.

Onderstaande kocht ik vrijdag voor kerst wederom bij Noppes in Zwaag. De poef is een vervanger van de poef die wij hadden, je belande daarbij direct op de grond wanneer je erop plofte. Bovendien was die poef lek, dus was deze leren poef voor €5,- een top koopje! De grotere schotels zijn kaars onderzetters van Hema en lagen voor €0,30 per stuk bij de kringloop. De kleinere schotels passen mooi bij mijn Turkse theeglaasjes.

Ik had bedacht dat de mand en kandelaar samen met de witte verenkrans en de dame van hout prima op het TV meubel zouden staan. Helaas was de mand to much, en heb ik voor de verenkrans nog geen standaard gemaakt.

Overigens, als ik naar onderstaande foto kijk, is het helemaal niet erg dat ik nog geen tijd heb gehad voor het maken van die standaard voor de witte verenkrans. Het is vol genoeg zo, zeg maar.

Het windlicht uiterst links was roze (zoals je op de foto met de ratjetoe kon zien). Ik heb deze zilver gespoten en met zwarte wax een antiek look gegeven.

Dat waren mijn kringloopkoopjes van afgelopen maand. Ik ben benieuwd wat we in januari weer allemaal gaan vinden.

Gerelateerde blogs

  Reacties (3)

  1. Wat een leuke dingen hebben jullie gescoord 🙂 zelf vind ik het ook leuk om te shoppen bij de kringloop maar laatste tijd is er hier niet veel aangevuld meer deze maand komt dat weer. En dat zwart maken mag ik je misschien vragen waarmee en hoe je dat doet?

   1. Hoi Natasja,
    Bedankt voor je reactie. Hier zie ik het ook hoor, een groot deel was kerst, en nu het weg is gaan ze de hele toko weer verbouwen. Dus verwacht dat later deze maand weer leuke koopjes te vinden zijn.
    En voor het zwart maken van metaal gebruik ik altijd een spuitbus mat zwart. Ik koop de mijne altijd bij Action, en heb er altijd één op voorraad, zodat ik direct aan de slag kan als ik weer iets gekocht heb in een “verkeerde” kleur.

   2. Bedankt voor uw reactie 🤗 ga van de week dan maar even naar de action en dan gelijk door voor rondje kringloop

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *