Maastricht magazine >
lifestyleinterieur

Kringloopkoopjes december 2020

Kringloopkoopjes december 2020
Artikel begint onder de advertentie

Grappig, terwijl ik dit schrijf lijkt het al een eeuwigheid geleden dat we in een kringloopwinkel rond liepen, en voor een stel die wekelijks zeker één kringloopwinkel bezoekt zou je denken dat het afzien is. Maar we vervelen ons nog niet en hebben toch aan het begin van de maand nog wel wat leuke koopjes gedaan.

Dorcas – Andijk

De Dorcas winkel in Andijk was al dicht in verband met Corona, maar opende op woensdag 2 december de deuren van hun nieuwe winkel op hetzelfde industrieterrein. Waar we voorheen binnen een kwartier alles wel gezien hadden hebben we nu volgens mij wel een uur gesnuffeld.

De aankopen waren een mengeling van oude en nieuwe items voor DHZ en woonaccessoires. Ik moet zeggen dat ik wel enorm blij ben met deze kringloop op nog geen 10 minuten rijden van ons huis. Groot pluspunt van hun verhuizing is niet alleen de extra ruimte maar vooral ook de verruiming van de openingstijden!

Twee mooie vazen, de kleine (€0,50) is verhuisd naar mijn moeder die al meer van dit soort vazen heeft en de grote (€2,50) staat nog even op zolder in afwachting van een mooi droogboeket.

Met de houten kralenketting leukte ik wat kandelaars op.

De groene vaas was €1,- en is van een soort kunststof met een grove houtnerf. De vaas heeft een hele mooie vergrijsd/groene kleur.

Best Goed – Enkhuizen

Even een snel bezoekje tijdens een rommeldagje. We vonden niet veel bijzonders maar kochten wel een fijne muismat, een extra masker voor komende zomer aan de schutting in de tuin, een ketting, boek, wierrookplankje en een theelichthouder.

Blij met mijn muismat en voordeel, als ik hem zat ben dan kan ik hem altijd als Perzisch tapijt in een poppenhuis kwijt.

De wierookhouder staat samen met de groene vaas van Dorcas in onze hal.

Noppes Grootebroek

Bij ons eerste bezoekje vonden we een legerhelm (€5,-) als decoratie op de slaapkamer van de jongste, een draadmandje, curver mandje, wat kralenarmbandjes, Boeddha voor in de tuin (€3,-) en een krijger voor mijn Terracottaleger (€1,-).

Het zwarte draadmandje plaatste ik op onze zwarte wandkast in de woonkamer met een plant erin.

Bij ons tweede bezoek vond ik een hoes voor de laptop, een kapstok voor maar €0,70, een houten engel (€0,50), grote terracotta kruik voor maar €3,-, eindelijk eens een jaren 60 Amstel bierpul van Maastrichts aardewerk (€1,25), een klein groen vaasje (€0,40), een Boeddha wierook houder (€1,50) en de top vondst van vier kleine keramiek poppetjes (€2,50).

Zijn ze niet grappig?

Dit viertal werd gemaakt door keramiste Irene Maas. In 2018 kocht ik ooit al eens een setje van 7 poppetjes van haar bij Noppes in Zwaag voor €1,70. Deze besloot ik uiteindelijk te verkopen en het eerste bod dat ik kreeg was €70,-! Ik heb ze toen direct verkocht. Deze staan inmiddels ook te koop om onze kringloop hobby te financieren ;-).

De houten engel kreeg een plekje in de kast bij de kerstversiering.

Omdat ik het groen erg flauw vond verfde ik het kleine vaasje roze zodat hij mooier in het interieur staat.

Dat was het voor deze maand. Hopelijk is het niet nodig om de maatregelen te verlengen en gaan we aan het einde van januari weer op jacht naar wat mooie pareltje voor in huis!

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *