Maastricht magazine >
lifestyleinterieur

Kringloopkoopjes februari 2019

Kringloopkoopjes februari 2019
Artikel begint onder de advertentie

In februari begonnen wij goed. De eerste week alleen al bezochten wij/ik al veel verschillende kringloopwinkels.

We trapten af met een bezoek aan drie van de vier kringloopwinkels aan de Zijperstraat in Alkmaar. Als je in de buurt van Alkmaar bent is het zeker de moeite omdat ze zo mooi dicht bij elkaar zitten.

Onze vondsten in Alkmaar

Kringloopwinkel Alkmaar is een grote kringloop en ze hebben echt leuke juweeltjes, maar de prijzen zijn vrij hoog in vergelijking met de  kringloopwinkels die wij doorgaans bezoeken. De pannen voor het fornuisje van vorige maand waren samen €2,50 en de mobiel van olifanten koste €4,-. Er was veel moois, maar zoals gezegd prijzig en omdat het niet de enige kringloop was die we zouden bezoeken hebben we het bij deze items gelaten.

Daarna bezochten wij Rataplan. Onderdeel van een keten. Hier vond ik de hand beschilderde olifant (natuurlijk zonder slagtanden) en de houten theelichthouder.

De rest van de items kochten we bij Loodz15. Een ouderwetse snuffel kringloop met van alles door elkaar.

De pannen bij het fornuis.
Van ons tweede kringloop uitje maakte wij een familie uitstapje.

Bij onze vaste kringloop Noppes in Zwaag lagen geweldige zwarte leren kussens, die mijn moeder, zusje en ik eerlijk verdeelden. Samen met wat beeldjes, twee minimaskers, een römertopf en de Fokke en Sukke kwartet van mijn wederhelft was dat het.

Bij ‘t Keer(n)punt in Zwaag waren wij nog nooit geweest, en zullen wij vermoedelijk ook niet snel meer komen. Het was er klein en echt leuke dingen hadden ze niet. Toch wist ik twee houten vaasjes te vinden voor €1,- per stuk en een houten auto.

De houten vaasjes kregen een plek in het kastje boven de eettafel.
Nog meer kinderspeelgoed!

De derde Kringloop dag was een verrassende dag. Door de beperkte openingstijden besloot ik eens alleen op verkenning te gaan bij Dorcas in Andijk.

En wat een leuke kringloop is dat zeg!!! Vriendelijke mensen en prijzen. En wat een buit. Ik kon in elk geval het houten kinderspeelgoed niet laten staan. En wat te denken van de olifantenkruk? Hij koste maar €6,50 en was nog helemaal nieuw, inclusief zijn sticker dus mocht hij met mij mee.

Inmiddels heb ik genoeg speelgoed, dus opende ik in februari als hobby de webshop Tante Wendy
De olifant is helemaal thuis in mijn urban jungle.
Onze vondsten op de dag van de heropening van Dorcas in Zwaag.

Op 7 februari heropende Dorcas in Zwaag. De winkel was al leuk om even te snuffelen, maar hij is nu 3x zo groot geworden, dus even snuffelen veranderde in een heus tijdverdrijf!

De vintage garage voor €2,50 vond ik echt een leuk koopje. Jammer dat hij beklad is, ik had hem origineel ook erg leuk gevonden.

De strijkbout is natuurlijk een wat minder leuk koopje, want dat betekent dat ik weer zou kunnen strijken. In theorie natuurlijk!!! In de praktijk strijk ik echt maar een paar keer per jaar, ik ben, zeg maar, echt een luie huisvrouw…

Februari is nu al een betere “kringloopmaand” dan januari was.

Het tweede weekend brachten wij een bezoek aan Wieringenwerf. Daar hebben ze een Rataplan en Saartje. Rataplan is een geordende winkel, Saartje daar en tegen is meestal een grote chaos, maar je kunt er heerlijk graven naar schatten en ondanks het ontbreken van prijzen schrik je nooit van het totaalbedrag bij de kassa.

Ik ben super blij met de complete keukenmachine. Ik zocht er al heel lang een die alles kon. Deze Philips heeft alles, dus ik kan binnenkort lekker aan de slag in de keuken.

Als tegenhanger nam ik wel een fitness apparaat mee. Wie weet ga ik straks helemaal los als #fitmom!!

Gelukkig heb ik een krat voorop mijn fiets.

Ik ging doordeweeks nog even snel op de fiets naar de kringloop op zoek naar meubels voor een poppenhuis.

Helaas niet gevonden, maar wel twee lekker foute beeldjes, een IKEA spaarpot, een blik om speelgoed in op te bergen, een IKEA kruk om te verven, natuurlijk wéér een olifant, een soort binga schaal die ik aan de muur wil hangen en een ketting die ik als decoratie ga gebruiken.

Dus voor een totaalbedrag van bijna €6,- toch wéér leuke dingen gescoord. En wonderwel, met een beetje stapelen, paste alles in mijn fietskratje!

Weer een goed stuk houten speelgoed

Wederom even een bliksembezoek aan Noppes in Zwaag leverde deze hijskraan op. Manlief zag hem staan en met een grondige opknapbeurt zou hij mooi toegevoegd kunnen worden aan mijn Tante Wendy project.

Na een goede schuurbeurt, een likje verf en nieuwe voorwielen is de hijskraan als nieuw!
De aankopen van ons gebruikelijke weekend uitje.

De pop ziet er in het echt niet zo freaky uit als hier op de foto. Ze mocht mee voor €0,80 en is nog als nieuw. Hopelijk past ze straks in het poppenhuis. Ik kocht wat grote schelpen voor hobby doeleinden.

Verder vond ik een stevige leren tas in A4 formaat voor €2,-. Super handig om documenten in mee te nemen. Of zelf geprinte foto’s, op A4 fotopapier van de kringloop voor €0,40.

Het krukje had een lelijke poot en koste €2,-. Ik zocht al een tijdje zo een kruk, en wist vooraf dat ik hem wit zou schilderen. Maar na een goede schoonmaakbeurt vond ik dat zonde en blijft hij naturel..

Super toch zo? Soms is less gewoon more, dus blijft het frame gewoon naturel.
Mijn vondsten van 26 februari in een stralend zonnetje.

Nog steeds op zoek naar meubels en poppen voor in een poppenhuis, vond ik dit stoeltje, waarvan ik denk dat hij wel gaat passen voor €0,40.

Om niks te missen maakte ik voor de zekerheid nog even een rondje door de rest van Noppes. Ik vond twee gordijn embrasses voor €0,70 waarvan ik het idee heb dat ik die wel leuk voor styling in huis kan gebruiken, de letter W (van Wendy), een wijnkistje, en lade-organizers.

Als ik de E van Ed, bij voorkeur in naturel hout, ook heb gevonden, dan ga ik de W zwart verven en komen ze samen boven ons bed te hangen.

Het wijnkistje ging ik dezelfde middag te lijf met een kwast en ik zette er een greepje op, zodat het op een lade lijkt. Je kunt hem ophangen, maar ook liggend is het super om mee te stylen. En dan bij voorkeur een aantal, in verschillende afmetingen (of kleuren) bij elkaar / gestapeld. Dus nog een nieuwe zoektocht erbij voor volgende kringloopbezoeken: meer kistjes en/of lades.

Van wijnkistje naar decoratieve lade.
De olifantenkruk en theelichthouder van Dorcas Andijk staan leuk bij het oosterse tafeltje waar ik het frame vorige maand voor €0,40 mee naar huis nam. En de embrasse past helemaal in de sfeer. 
Laatste dag van de maand, en we konden het niet laten.

De laatste dag van de maand besloten we nog twee kringloopwinkels te bezoeken. Een rondje Dorcas in Andijk, omdat ik daar vorige keer alleen heen was geweest en dan door naar Best Goed in Enkhuizen.

Eigenlijk waren we deze maand al zo vaak geweest, en hebben we zoveel leuke spullen gevonden, dat we nu wel heel kieskeurig waren in wat we hebben gekocht.

Het waren dan ook bijna alleen praktische zaken, zoals een map voor documenten, een ossegalstick (ja echt of all things), schuifmaat, permanent markers en hobbymesjes. Het kastje is voor op onze computertafel, waar al die kleine items die erop liggen gewoon uit het zicht opgeborgen kunnen worden.

Leuk op een plank of aan de wand.
Opgeruimd staat weer netjes.

Ik hoop dat mijn mede “kringlopers” ook leuke aankopen hebben gedaan afgelopen maand. Wat was je leukste/beste kringloopvondst in februari?

En zijn jullie ook benieuwd naar outfits die wij zo nu en dan bij de kringloop scoren? Laat het weten in de reacties en wie weet plaats ik volgende maand ook wat foto’s van de kleding die ik zo nu en dan koop.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *