Maastricht magazine >
lifestyleinterieur

Kringloopkoopjes januari 2019

Kringloopkoopjes januari 2019
Artikel begint onder de advertentie

Eerlijk gezegd had ik gedacht dat ik deze maand de meest geweldige koopjes zou doen. Waarom? Iedereen wil het nieuwe jaar toch opgeruimd beginnen, en waar laat je dan je oude “troep”? Bij de kringloop! Tenminste dat dacht ik, maar had ik dat even mis!

Geen grote bijzonderheden, dure vondsten of enorm unieke items deze maand. Wat dan wel? Nou ja, eigenlijk doorsnee spullen denk ik.

De buit van ons eerste bezoek in januari

Voor ons eerste uitje besloten we Het Goed en Noppes in Zaandam te bezoeken. Beide zijn grote kringloop winkels, dus we vertrokken vol goede hoop! We vonden uiteindelijk een retro piepbeestje voor onze verzameling (oké het zijn er nu welgeteld 2), wat potjes voor stekjes, waarvan ik een van de lichte al stuk heb laten vallen, een leuk kommetje, een boek over Feng Sui en een krukje voor mijn zus. De kruk had overigens wel nog een kleine make over nodig voor hij naar mijn zus kon verhuizen.

En daar staat de kruk dus. Zus blij, ik blij!

Bezoek nummer 2…

Bij Noppes in Zwaag kocht ik bovenstaand hobbelpaard voor €3,50. Een leuk koopje, en gelijk inspiratie voor een nieuw op te starten project.

Bezoek 3

Tja, bezoek 3… Hahaha er valt niet veel over te vertellen. Wat teleurgesteld gingen wij met bovenstaande naar huis. Van de spiegel heb ik er meerdere, dus kan ik ze binnenkort ergens leuk bij elkaar ophangen. Het glaasje was voor in een windlicht maar die bleek uiteindelijk te groot, en het potje is alweer verdwenen in mijn doos met verzameling potjes voor stekjes. Inmiddels heb ik er genoeg voor alle toekomstige stekjes. Nieuwe potjes hoef ik dus pas weer te kopen als mijn voorraad drastisch is uitgedund.

Jaaaaa, leuke en warme schoenen, beide nog nieuw!

Blijkbaar ruimen niet veel mensen hun huis op in januari, maar wel hun kledingkast. Lucky me, ik kwam met een paar heerlijk warme en nieuwe Skechers thuis en een paar toffe schoenen voor onder een jeans of bij een jurk. Verder een oud schoolstoeltje en gebreide beer voor mijn project, een poten set voor onder een metalen dienblad en 2 schelpenkettingen. Die waren maar 40 cent en kon ik echt niet laten liggen.

Één van de kettingen hangt als decoratie over mijn offermandje die ik vorige maand kocht.

Bezoek 5, het wordt al beter!

Ons vijfde kringloopbezoek was aan Noppes in Grootebroek. Een keuken van €5,- als aanvulling op mijn nieuwe project, een grote zak mooie schelpen voor 40 cent, twee langwerpige dienbladen om een etagère van te maken, toch weer een bloempotje, een lekker retro 70’s beeldje van een jongetje, een zilveren ring voor 30 cent, een haarklem, en een DVD voor op de camping. En zie je die tas? Een echte krokodillenleren schoudertas van Claudio Ferrici voor €3,50. Ik had bedacht om die op marktplaats te verkopen, om zo het grootste deel van mijn uitgave in de kringloop terug te verdienen. Echter bij thuiskomst bleek hij aan de binnenzijde stuk te zijn. Dus wederom geen jackpot!

Voor mijn nieuwe project heb ik het houtenspeelgoed voorzien van een hip verfje.

Lest best

Ons laatste bezoek in januari brachten wij aan Noppes en Dromehof in Zwaag. Ik kocht een mooi zwart beeld van een stelletje, een giraf en zebra beeldje, 2 grote onderzetters van waterhyacint, een mooi houten bakje en wat hartjes die ik als labels kan gebruiken bij een cadeau of iets dergelijks.

Een stralend stelletje in de kast met nog wat andere kringloop vondsten van eerdere bezoeken.

Gerelateerde blogs

  Reacties (2)

  1. Toevallig onder het genot van een kopje thee spraken we over de zolder opruimen,opgeruimd huis opgeruimd hoofd. Heb ik ook vertelt over je blog, zo leuk! En ondanks het geringe aanbod heb je toch weer leuke spulletjes en hoekjes bedacht. Dus let op hoor Wendy wij gaan aan de slag dus het aanbod wordt straks veel meer voor jou je leuke blog en ons😉

   1. Lekker bezig Carla, ik ben benieuwd!!! En lekker hè, als je lekker aan het opruimen bent.
    Ik heb ook alweer 2 opruim-projecten op mijn to do list staan. Kijk er wel naar uit 👍

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *