Maastricht magazine >
lifestyleinterieur

Kringloopkoopjes januari 2020

Kringloopkoopjes januari 2020
Artikel begint onder de advertentie

Wist je dat Tilburg gewoon achttien kringloopwinkels heeft? ACHTTIEN!!! Wij kozen er twee uit om te bezoeken. Dat werden er uiteindelijk drie, omdat we er onderweg nog één tegen kwamen waar wij ook maar even zijn gestopt. En gelukkig maar, want daar kochten we ook de leukste items!

De voorzijde van ’n Habbekrats. Ja, alles was erg goedkoop. Maar het was een rommelige kringloop, waar we uiteindelijk weer met lege handen naar buiten kwamen.
De voorzijde van Kringloopwinkel Tilburg Noord, waar we van ’n Habbekrats naar Kringloop Tilburg langsreden.
Een winkel met heel veel woonaccessoires!

Zo blij met de aankopen bij deze kringloop! De meeste items waren niet geprijsd, maar bij het afrekenen viel me dat alles mee. De windlichten waren €2,50 per stuk, de hoge flessen en de kruik (van PTMD) €1,00 en de kleine glazen vaasjes waren €0,50 per stuk.

Voorzijde van Kringloop Tilburg
De stoere muur van Kringloop Tilburg
Op de afdeling kunst
Alles gesorteerd, veel keuze, lage prijzen.
Ik ben dol op boeddha’s, dus ik heb spijt dat ik deze niet heb meegenomen.
Zelfs de kleding is keurig gesorteerd
Heerlijk dat ze gewoon vaste prijzen hanteren!

Niet zo een mooie buit als bij de vorige, maar ik zocht al langer een stoerdere servethouder en in de schuur wilde ik een vaste opener, die heb ik nu ook gevonden. Als ik hem los schroef kan hij zo op het kozijn.

Behalve het houten vrouwtje van Kwantum en de Google mini komt alles van de kringloop.
De servethouder en theelichthouder staan super op de eettafel nu ze zwart zijn. Samen met eerdere kringloopvondsten.

Het weekend daarop werd het een rondje kringloop dichter bij huis. Noppes Zwaag werd tussen neus en lippen door bezocht. Ik kocht er een zitzak voor op de slaapkamer van onze oudste voor €3,-, en wat vinden jullie van die mega schelp? Deze was €2,- en moest ik gewoon echt hebben.

Ook kwamen we opnieuw een afstandsbediening tegen voor de TV boven. Helaas was het niet het goede type nummer, maar voor €1,20 vond ik het de moeite van het proberen waard.

Snel bezoekje Noppes Zwaag.

Onze hond zag haar kans schoon en claimde de poef direct toen ik deze na de foto op de grond zette en mezelf even omdraaide. Inmiddels staat hij veilig op de puber kamer.

Bij datzelfde bezoek zag ik ook een witte vaas staan, waar ik er thuis al één van had. Omdat ik al langere tijd hoge poten op de vensterbank voor wilde heb ik die op dinsdag in mijn lunchpauze nog opgehaald. Nu staan ze met een sanseveria dus op hun plekje.

Het weekend erna bezochten we zowel Noppes Zwaag als Noppes Grootebroek.

En weer twee grote potten voor mijn planten erbij! Ze waren €3,50 per stuk. Zelfs op Marktplaats betaal je vaak nog meer dan €10,- per pot.

Daarnaast kocht ik ook een ronde salontafel van eikenhout. Prachtige vorm, stoere poot, maar wel erg geel. Gelukkig ben ik best handig met schuurpapier en een kwast, dus dat was geen reden om hem te laten staan.

Na wat schuren en verven werd de tafel precies zoals ik in mijn hoofd had.
Hier nog een foto bij ons in huis, voordat ik hem bij mijn zusje als verjaardagscadeau bezorgde.

Blij met mijn nieuwe potten, nu kon ik eindelijk een grote Yucca scoren. Overigens vond ik -toevallig- bij de theelichthouder uit Tilburg ook nog een matchende windlicht op een verkoophoek in de buurt. Dus wel tweedehands, alleen niet uit een kringloop.

Iets meer uit de richting voor ons, maar zeker de moeite van het bezoeken waard was Rataplan in Heerhugowaard. In tegenstelling tot de vestiging in Wieringerwerf zijn de prijzen er nog echt leuk. Ik heb nog een hoop leuke spullen laten staan, maar ben wel he-le-maal in LOVE met de vaas. Echt een mooie vondst, en dat voor maar €3,50!

De spullen bij Rataplan Heerhugowaard. Vooral blij met de vaas en het masker.
Het masker gelijk bij een deel van mijn maskers bij de trap opgehangen.
En de vaas… Ik zei het al, daar ben ik echt helemaal verliefd op. Helemaal super toch zo, met Pampasgras? 

Het laatste weekend van januari werd het gewoon weer een rondje Noppes Zwaag. Het is gewoon prettig dat het assortiment daar zo snel wisselt. En al helemaal in januari als iedereen druk aan het ontspullen is!

Zo kochten wij een splinternieuwe terrasreiniger voor €5,- van hetzelfde merk als onze hogedrukspuit. Een fotolijst voor drie foto’s van 10x15cm, een vaas voor de bos bloemen die nog in een maatbeker op het aanrecht stonden en een betere (maar nog steeds niet de juiste) afstandsbediening voor de TV op onze slaapkamer.

Op de foto niet heel duidelijk, maar de engel theelichthouder is volgens mij wel weer een unieke vondst. Ik moet nog even graven, wie weet was hij gewoon 5 jaar geleden bij Action te koop, maar ik denk het niet. Wie weet volgende maand een update hierover.

De gouden boeddha kreeg een nieuwe look met wat restjes muurverf, en mijn cactus staat nu in het draadmandje.
Voor in de fotolijst heb ik wat afbeeldingen geprint, maar toen die er in zaten bedacht ik me dat het mooier zou zijn met een zwarte lijst, dus die snel nog even geverfd.
En de bloemen staan echt zoveel beter in deze vaas, dan in de maatbeker.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *