Maastricht magazine >
lifestyleinterieur

Kringloopkoopjes januari 2022

Kringloopkoopjes januari 2022
Artikel begint onder de advertentie

Het was echt alweer even geleden sinds mijn laatste kringloopblog. Niet dat ik zo lang niet ben geweest, maar het ontbrak mij door tal van redenen gewoon aan tijd om te fotograferen en te schrijven. Inmiddels heb ik weer de nodige rust gevonden en heb ik er weer enorm veel zin in om mijn maandelijkse aankopen met jullie te delen.

Op 15 januari mochten we eindelijk weer. In eerste instantie hadden we op donderdag een afspraak gemaakt voor shoppen op afspraak vanaf 14:00 uur. Maar bij het loslaten van de beperkingen besloten we lekker vroeg te gaan. Op zaterdagochtend is iedereen natuurlijk boodschappen doen, toch? Precies, NIET!

Bijna asociaal hoeveel we het eerste bezoek dit jaar kochten.

Hoorn/Zwaag

In de wijde omtrek was geen parkeerplaats meer vrij. Blijkbaar hadden héél véél mensen het zelfde plan als ons opgevat: laten we vroeg naar de kringloop gaan. Bij binnenkomst stond er al een enorme rij bij de kassa van mensen met handen en manden vol en ik begreep ze helemaal. Wat was er tijdens de lockdown veel moois binnengebracht! Ik denk dat het ook met de hoeveelheid van de ingebrachte spullen te maken heeft gehad, maar de prijzen waren een lachertje.

Thuis alles even uitgestald. Alles op de foto was tezamen nog geen €60.
Deze kat trok mijn aandacht. Is hij mooi? Is hij lelijk? Ik ben er nog niet helemaal over uit, maar vond hem bijzonder genoeg om hem in te laden en thuis een plekje te geven op onze vensterbank.
Deze vintage schoenmakers mal of leest mocht ook mee om in de toekomst een mooie plek in onze hal te krijgen.
Het krukje liep ik bij binnenkomst tegenaan en moest ik dus mijn hele strooptocht meezeulen. Met liefde, dat dan weer wel. Hij was namelijk maar €5.
De hoge kandelaar had een geweldige oker gele kleur. Helaas vond ik geel absoluut niet staan in ons interieur, dus kreeg hij een kleurtje om bij de rest van onze accessoires te passen.

Grootebroek

Ons tweede bezoekje die dag was onze plaatselijke kringloop. Het aanbod is daar meestal aanzienlijk minder uitgebreid en dat is wel te zien aan de items die we meenamen.

Het was niet veel, maar het metalen kratje leek mij, met het oog op een heerlijk warme en lange zomer, ideaal voor onze Corona’s. Verder kocht ik een mandje voor de post, een raffiahanger, rol marmerfolie, een nieuwe kunststof schemerlamp en een Boeddha op sokkel van Richmond.
Oh, en deze vier kunststof champagne glazen voor 30 cent per stuk, die niet op bovenstaande foto stonden, mochten ook mee.

Lelystad

Op mijn verjaardag hadden we voor de visite kwam nog even de tijd om ons geluk in Lelystad te beproeven, aangezien we Hoorn/Zwaag en Grootebroek al hadden gehad deze maand. Ook hier kochten we niet zo overdreven veel als bij ons eerste bezoek, maar we vonden wel een originele Volkswagen autoradio voor €19,95. Ik moet hem nog even testen in mijn auto, maar online zag het er naar uit dat deze zelfs als hij defect is nog €150 waard zou moeten zijn. Geen slechte vondst dus.

Januari is bij mij tradioneel tijd voor de administratie. Ik nam dus de map mee om post gesorteerd in te bewaren en het leuke rotanmandje voor nieuwe post.

Loosdrecht

Daags daarna bezochten we een kringloop wat verderop. Kringloop Vide in Loosdrecht. Niet enorm, geen massa, wel veel vintage. De prijzen waren wel hoger dan wij gewend waren en er zat eigenlijk niet veel voor ons bij. Verder dan de plantenmand en de kandelaar kwamen wij niet.

De mand bleek achteraf gewoon een standaard mand die Lidl om de planten heeft. Maar nu kan ik zelf de gewenste plant erbij uitzoeken. De kandelaar vonden wij wel uniek, het heeft iets weg van een vruchtbaarheidsbeeld.
Misschien leuk om even te laten zien, mijn verzameling vruchtbaarheidsbeeldjes op mijn werkkamer. Ik denk dat de kandelaar gekocht Bij Vide in Loosdrecht hier leuk bij zal staan. Helaas is mijn plankje al aardig vol.

Almere

Ons laatste geplande kringlooprondje was in Almere. We bezochten De Kringloper Almere, Rataplan Almere Stad en Stichting Kringloop Almere. Hieronder zie je de totale buit, waarbij het meeste is gekocht bij De Kringloper. Zelf ben ik enorm weg van de houten kist, deze was €3,50. Voor €2,99 kocht ik bij de bouwmarkt een pianoscharnier zodat ik de deksel vast kon zetten. De kleine leren muiltjes vond ik ook echt enorm tof en uniek.

Al onze aankopen uit Almere bij elkaar. Van verhuiskistje tot leren muiltjes, van schilderij tot gekleurd hout snijwerk.
De schoentjes heb ik om de ladder opgehangen in de woonkamer. Links zie je ook de raffiakrans hangen die ik eerder deze maand kocht.
Met wat heet water en Dasty verdween de verf als sneeuw voor de zon.
Deze knappe Balinese vrouw staat nu bij de andere houten bustes.

Grootebroek

En uiteindelijk kwamen we impulsief toch nog eens in de plaatselijke kringloop, waar ik zowaar toch aardig wat leuke items scoorde.

De mand van metaal op de achtergrond ga ik nog een bijzettafel van maken. De wereldbol komt binnenkort op de kamer van onze oudste zoon. De zwarte koffer is voor elpees.
Het vierkante zwart leren kussen kreeg gelijk een plek op de bank.

Hoorn/Zwaag

We sloten de maand op zondag af met nog een kort bezoekje aan Noppes in Zwaag, waar deze keer aanzienlijk minder spectaculaire koopjes te vinden waren.

Drie vaasjes, een tekening/aquarel en alvast een theelichthouder voor in de zomer in de tuin.
De naam van de maker kan ik niet ontcijferen, maar het is in 1977 gemaakt en is een beeld van het Waterlooplein in Amsterdam. Door dat daar wat familie geschiedenis ligt en omdat de afbeelding gewoon geweldig is, nam ik hem mee.
Deze hip gevormde vaas zonder bodem nam ik mee voor €0,80. Ergens kwam het mij bekend voor, maar het duurde even voor ik er achter was waarvan. Het is een porseleinen isolator van een hoogspanningskabel.
Ondanks dat ik nu weet wat het is, vind ik het nog steeds leuk om hem als vaasje neer te zetten.

Ik hoop dat jullie het weer leuk vinden om te lezen waar wij in een maand tijd zoal tegenaan lopen in de kringloopwinkels. Misschien zijn jullie ook wel benieuwd wat ik in de afgelopen maanden zoal heb gekocht. Laat het dan weten in een reactie en dan schrijf ik met plezier nog een blog van alle items die ik een nieuw leven heb gegeven.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *