Maastricht magazine >

 
lifestyleinterieur

Kringloopkoopjes juli 2020

Kringloopkoopjes juli 2020

Voorafgaand aan de 3 weken vrij van mijn werk had ik plannen om heel veel kringloopwinkels door het hele land te bezoeken. Maar hoe leuk ik en mijn wederhelft kringlopen ook vinden waren we gewoon aan vakantie toe denk ik, want eigenlijk hebben we bijna nog minder kringloopwinkels bezocht dan normaal. Nu werkt het hele Covid-19 gebeuren natuurlijk ook niet lekker mee om onbezorgd een overvolle kringloop in te duiken. Dus hebben we vooral de lokale kringlopen bezocht tijdens onze staycation. Als er al geen parkeerplek meer was, dan sloegen we gewoon een rondje over. Het is even niet anders.

Noppes & Dromenhof – Zwaag

Ons eerste bezoek was aan Noppes en Dromenhof in Zwaag.

Een IKEA Besta bovenkast in het rood… Ik durfde de gok te wagen en dus namen we hem mee voor €24,95. Verder nog wat boeken om te lezen en nog wat deco voor in de tuin.

Zelfs een paar nieuwe schoenen voor €4,50. Niet echt wat voor de zomer, maar voor dat geld bewaar ik ze wel een paar maanden in de kast tot ik ze in de herfst gewoon kan dragen.

Ik had ook twee vaasjes mee met het idee ze zwart te spuiten, maar thuis zag ik dat ze aan de onderzijde gemerkt zijn. Het blijkt te gaan om Hobnail melkglas Bud vazen van de Amerikaanse firma Brody. Ik kocht ze voor 60 cent per stuk en ze zijn circa €15 waard.

Rood is niet echt mijn ding en ook geen aanwinst voor ons interieur, dus aan de slag. Ik koos voor Flexa makkelijk voor meubels. Dit is een primer en lak ineen, dus dit scheelde aanzienlijk in het werk. Al moest ik alles natuurlijk wel eerst ontvetten, schuren en nogmaals ontvetten en waren er echt wel 3 lagen verf nodig om het goed dekkend te krijgen.

Sinds onze verhuizing in september vorig jaar kon ik maar steeds niet het juiste tv meubel vinden. Maar ik denk dat ik eindelijk geslaagd ben.

Led strip eronder geplakt en niks meer aan doen!

Noppes – Grootebroek

Volgende stop Noppes Grootebroek.

Een emmer voor planten, een bewerkte kokosnoot, nog een boek (altijd lekker een extra boek in de vakantie. Jammer dat we beide geen een boek hebben gelezen), een mini olifant van steen en wat LP’s, aangezien we pas geleden een allerleukst platenspelertje hebben gekocht. Nieuw, dat dan weer wel, want bij de kringloop vond ik niets wat de moeite waard was afgelopen half jaar.

Omdat deze Noppes zich vlakbij de supermarkt bevindt, liepen we er twee dagen later nog een keer naar binnen voor bovenstaande vondsten.

Een close up van de dames, ze waren €1,00 per stuk en ik twijfel of ik ze bij de tv op ga hangen. Zo niet, dan krijg ik er bij verkoop vast mijn aankoopprijs voor terug. Bij een kringloop kan je namelijk niet twijfelen, want dan loop je de kans dat het weg is als je hebt besloten dat je het toch wel hebben wilt.

En de olifant kreeg een plekje in mijn jungle.

Het Goed & Stichting Krinloopcentrum Harderwijk

Tijd voor ons goede voornemen, een kringloop verderop. Mijn keuze viel op Harderwijk. Daar bezochten wij Het Goed en Stichting Kringloopcentrum Harderwijk. Het Goed is een keurig gesorteerde keten. De laatste was een stuk kleiner en had veel huisraad buiten staan en verhoudingsgewijs ook veel witgoed.

Ik kocht alleen wat bij Het Goed, waar ze overigens druk aan het vullen waren in de winkel. Maar goed ook, want in eerste instantie had ik niet veel. Later lag het masker in het schap (€4,95) en de theelichthouders (leuk voor in een boom) haalde ik uit een krat dat nog de winkel in moest. De boeddha was €1,95, dus ook een mooi koopje.

Noppes – Zwaag

Na Harderwijk bezochten we ook Duitsland. Oberhausen was onze plaats van bestemming, maar in Duitsland zijn er niet echt kringloopwinkels zoals in Nederland. Vaak wel stichtingen vanuit de kerk waar spullen ingebracht kunnen worden, zodat mensen die iets hard nodig hebben bij de stichting aan kunnen kloppen. Jammer voor ons, al schijnen er wel geregeld leuke rommelmarkten te zijn. Maar wij waren er op een doordeweekse dag, dus geen rommelmarkt voor ons. Zo kwamen we toch gewoon weer bij Noppes in Zwaag terecht.

Blijkbaar had iemand zijn verzameling schilderijen bij Noppes af gegeven. Veel van de schilderijen zijn in de jaren ’80 door een Vermeulen geverfd. Van dezelfde schilder waren er ook grotere doeken en andere kleinere formaten. Een snelle online zoekopdracht leverde mij in de kringloop niets op, maar deze sprak mij het meeste aan. Hij koste €3,50 dus voor het geld hoefden we het niet te laten. Verder een werkende selfie stick (leuk voor een gezinsuitje, als je hem niet thuis op de kast laat liggen), briefopener, en een suikerpotje.

Noppes – Grootebroek

In de laatste week van onze vakantie bezochten we Antwerpen voor een dagje. Daar zitten dus wel kringloopwinkels. Niet één, niet twee, maar gewoon een heleboel. Ik was eigenlijk erg benieuwd, maar dat ben ik ook gebleven. Het centrum van Antwerpen was namelijk zo leuk dat tegen de tijd dat we uit geshopt waren en van het terras af kwamen, alle kringloopwinkels dicht waren. Die moeten jullie, net als mij, gewoon nog even te goed houden. Wij gaan er zeker nog eens heen, maar dan voor een paar dagen.

Om toch nog wat te scoren (ik klink ook zowat als een junkie) waagden we nog eens de gok door Noppes Grootebroek te bezoeken in het laatste vakantie weekend.

Mijn buit. Vooral helemaal verliefd op het kleine zand/grind schilderijtje. Helaas is hij echt klein, maar hij is oh zo leuk!!!

De buit van mijn man, een Elvis voor zijn verzameling. Het is helaas gewoon een print, maar gezien de prijs van €3,- ook geen miskoop.

Hij kreeg een mooi plekje naast de Elvis poster die we al hadden hangen.

Mijn mini schilderij kwam op een mini stukje muur in de keuken. Matcht prachtig met de kleur op de muur.

In de mand kwam een van mijn favoriete planten en tijdens een wandeling met de honden door het park plukte ik wat gras voor in de fles. Hier zien jullie gelijk ons leuke platen spelertje staan.

Dat was mijn maandje kringlopen weer. Hopelijk volgende maand weer mooie vondsten!

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *