Maastricht magazine >
lifestyleinterieur

Kringloopkoopjes juni en juli 2022

Kringloopkoopjes juni en juli 2022
Artikel begint onder de advertentie

Inmiddels is het alweer augustus. Shocking hoe snel de tijd voorbij gaat. Weer twee maanden om, tijd voor een nieuw overzicht van onze koopjes. Ik merk dat ik de laatste maanden wat minder koop. Mijn huidige interieur is helemaal af en alles wat ik daar aan toe zou voegen zou het alleen maar voller en drukker maken. Daarom heb ik de koopjes van twee maanden verzamelt in één blog.

Rataplan – Den Helder

Eerste vrijdag van juni reden we naar Den Helder, om te beginnen bij Rataplan.

Ik kocht een grote witte koffer voor nog geen €10,-. Leuk als decoratie, maar natuurlijk ook perfect voor het opbergen van spullen. Zelf denk ik eraan om hem te gaan vullen met woonaccessoires voor styling opdrachten in de toekomst. Ik kocht ook een klein houten schaaltje (€0,40). Leuk voor tapas. En nog een zwaar wit metalen windlicht voor €2,50.

Het windlicht kocht ik eigenlijk voor buiten, maar omdat ik het weer zo wisselend vind staat hij nog even in huis.

De zolder van Den Helder

De tweede kringloop werd de zolder van Den Helder, de prijzen van de artikelen die ik in mijn handen had vond ik best behoorlijk, dus heb ik mij alleen beperkt tot twee fittingen voor €1,- per stuk.

Noppes – Grootebroek

Eind mei kocht ik een andere fiets in plaats van mijn zware transportfiets. Voorop wilde ik graag een mandje, en prompt dat ik de mand uit mijn wenslijst van de webshop (€30,95) vond voor maar €3,-!

Daarnaast kocht ik nog een mand voor een plant voor €2,50 en een tapas schaaltje voor €0,80.

Bij een volgende bezoek stuitte ik op onderstaande afbeelding. Ik nam hem voor €0,80 mee in de hoop de jackpot te hebben gewonnen. Thuis voorzichtig het glas verwijderd… En het bleek een grote oude ansichtkaart te zijn. Dus geen fortuin binnen geharkt, maar toch een mooie afbeelding.

Enkele weken later vond ik weer een mooie combinatie van naturel items.

Ik kocht de tas voor €2,50, dat betaalde ik ook voor het macramé kussen. Het windlicht was €3,50 en de plantenmand €1,-.

Het kussen kreeg na een rondje wasmachine een plek op de bank.

Noppes – Zwaag

Uiteraard bezochten we ook Noppes Zwaag.

Deze keer kocht ik een theepot voor mijn schoonzusje, een tasje voor op vakantie (€1,50), roze bolletjes kaars (€0,40), een bloem voor in mijn boeket (€0,50), het zwarte beeldje was €1,20 en de witte €0,70. Het gouden IKEA windlicht kostte €3,50. Het dienblad vond ik leuk voor de beachbar in onze tuin en was maar €2,00.

Het windlicht van Noppes Grootebroek kwam op het dienblad in de tuin. De glazen vaas was een kringloop aankoop uit het verleden.

Het witte krukje was €2,50 en vond ik geweldig door de grillige vorm.

Ik wist gelijk dat ik hem kaal zou schuren omdat ik hem in blank hout geweldig zou vinden in mijn decoratie hoekje. Het kaal schuren viel niet echt mee. Onder het wit was hij namelijk donker groen! Flink wat uurtjes en schuurpapiertjes verder is hij toch precies zo geworden als ik in mijn hoofd had.

De bloem kwam in het boeket op de eettafel in de vaas van vorige maand.

De Thaise boeddha staat voorlopig nog even op de kast in de woonkamer.

De Ganesha kwam ook in de woonkamer op een andere kast te staan.

Rataplan – Lelystad

Het was iene miene mutte of we naar Noppes Zwaag of Rataplan Lelystad zouden gaan. Ik koos voor Lelystad waar er vaak meer parkeerplaatsen beschikbaar zijn. Aangekomen bleek dat een slecht argument te zijn, de volledige parkeerplaats was afgezet in verband met een festival haha!

Gelukkig vonden we toch een parkeerplaats en kochten we een grote (nieuwe) tapas plank voor €14,95, bloempotje voor €2,50, kist voor €3,00 en een bieropener die doppen opvangt.

Rataplan – Wieringenwerf

Laatste rondje kringloop voor onze vakantie was bij Rataplan Wieringenwerf, waar ik best weer wat leuke koopjes deed.

Hoewel onze platenkist vol is konden we de elpee van Bette Midler voor €3,50 niet laten liggen.

Dit bordje van Belinda Parten was €0,95. Ik heb nog niet geïnformeerd naar de waarde want ik kan er online weinig vinden, behalve dan dat het een onderdeel is van de Dinnerware Antique Lace Collection.

De schaaltjes van House Doctor waren €2,- voor alle drie samen. Leuk op tafel met een feestje. Het takje was €0,50.

Het House Vitamin panter glas theelichthoudertje was €0,75.

Dat waren de koopjes van de afgelopen twee maanden. Nu lekker genieten van een heerlijke zonvakantie, en dan vanaf september weer lekker op koopjesjacht.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *