Maastricht magazine >
lifestyleinterieur

Kringloopkoopjes maart 2019

Kringloopkoopjes maart 2019
Artikel begint onder de advertentie

Februari was een maand waarin we echt vaak naar de kringloop zijn geweest en ook echt super leuke koopjes hebben gedaan. Ik twijfelde of ik dat resultaat deze maand kon evenaren.

En ik moet zeggen, dat ondanks minder bezoekjes aan de kringloopwinkels in de omgeving, we wel een paar hele leuke koopjes hebben gedaan, die zeker wat toevoegen aan ons interieur.

Gekocht bij Noppes in Zwaag

Het eerste bezoek aan de kringloop op 6 maart leverde geen grote buit op.

Ik had bedacht dat dit kastje, na een verfbeurt, misschien leuk zou zijn in de badkamer. Maar omdat het geen lades zijn maar bakken die je stapelt, vond ik dat toch wat onhandig. Dus is hij inmiddels dankbaar in gebruik als opbergplek voor een groot deel van mijn veel gebruikte hobby spullen.

Overigens is hij zoals jullie zien nog niet geverfd, maar alleen geschuurd. Ik twijfel namelijk nog over een kleur en vind dat hij er zo ook wel grappig uit ziet, een beetje Ibiza stijl. Bovendien staat hij op de eerste verdieping in een kast, dus is zijn look echt niet het belangrijkste voor nu.

Heerlijk, al mijn knutsel spullen gesorteerd en toch bij elkaar!
Gekocht bij Noppes in Zwaag

De eerste dag spotte ik wel een kleed, maar ik vond de maat wat vreemd dus liet ik hem liggen. Ondanks onze regel, bij twijfel altijd meenemen! Toch kreeg ik hem niet uit mijn gedachte en zette ik dus de wekker om de volgende ochtend, met mijn vingers gekruist, naar de kringloop te rijden in de hoop dat hij er nog lag.

Zoals je hieronder ziet, had ik geluk! Hij lag er nog. En voor €12,50 kon ik me er ook geen buil aan vallen.

Is het geen plaatje?

Naast het kleed kocht ik nog een pannensetje, een dienblad, een IKEA Moppe kastje voor €3,- en een potlood tekening in een grenen lijst voor €1,50. Daarvan maakte ik thuis de lijst zwart, waarna ze een mooi plekje in huis kreeg.

Door de zwarte lijst vind ik de tekening nu mooier uit komen.
Bezoek nummer drie aan Noppes in Zwaag.

Nu is onze vaste kringloop niet duur, maar in het weekend van 9 en 10 maart kreeg je 20% korting op alles! Ik besloot op zondag een kijkje te nemen aangezien er al geruime tijd een nog best prijzig houtsnijwerk stond. Met korting wilde ik die wel kopen. Helaas had ik nu minder geluk, hij was al weg.

Maar evengoed ging ik niet met lege handen naar huis. Ik kocht voor €0,80 weer een houten masker, ik vond nog een mand en een gevlochten tasje als decoratie, een retro beeldje en een speelgoedkrat.

Het tasje hangt aan mijn houten ladder als decoratie.
Alweer rondje Noppes in Zwaag

Door gebrek aan tijd en omdat ik natuurlijk niets wil missen reed ik 13 maart toch maar weer even naar de Noppes in Zwaag. Het is echt een bijna zorgelijke verslaving. Ik moest gewoon naar de kringloop! En natuurlijk was dit niet voor niets, ik kocht weer leuke spullen!

De stoffen olifant en houten krokodil kan ik mooi gebruiken wanneer ik speelgoed voor mijn webshop fotografeer. De kruk ging mee omdat ik gewoon nooit genoeg krukken heb, die ik vervolgens zelden gebruik. Ja, ik zei al iets over een verslaving, voeg daar het kopen van krukjes maar aan toe. De ene persoon spaart geld, de andere krukken, hahaha.

Waar ik ook erg blij mee ben, is mijn derde beeldje uit de Rabobank collectie. Deze collectie bestaat uit vier verschillende beeldjes, dus ik ben nu bijna compleet.

Mijn verzameling is bijna compleet.
Noppes in Zwaag

In de week van 18 maart starte ik met mijn nieuwe baan. Aangezien het bijna een fulltime baan is, zijn mijn kringloop bezoekjes nu beperkt tot een bezoek in het weekend.

En echt ik keek er al naar uit hoor! Bovenstaande kochten wij zaterdag 23 maart bij onze vaste kringloop. Met als toppunt Maria in een schelpen altaar. Manlief is dol op religieuze beeldjes en door de schelpen kon deze wel weer prima een plek krijgen in onze slaapkamer.

Lekker kitch, maar toch past het prima bij de rest.
En alweer Noppes Zwaag

Het laatste weekend van de maand was een druk weekend. Maar zaterdag tussendoor nog even naar Noppes in Zwaag kan altijd. Het aanbod in het weekend is vaak niet zo groot als op een doordeweekse dag aan het einde van de ochtend, maar toch kwamen we niet met lege handen thuis.

Zo kocht ik alvast een boek voor de zomervakantie, vonden we een hele oude viewmaster, en wat paas decoratie.

’t Dorp in Nieuwe Niedorp en Noppes Opmeer

Op zondag wilden we er samen op uit. De nacht ervoor zagen we op Facebook een post voorbij komen van een leeg verkoop bij een kringloop in Nieuwe Niedorp, dus onze bestemming was bekend. Het was een leuke kringloop, waar we nooit eerder waren geweest en door het sluiten ook niet meer zullen komen.

We hebben heerlijk gestruind en kwamen met onze armen vol en €10,- lichter weer naar buiten! Op de terugweg zijn we nog even langs Noppes Opmeer gereden. Daar viel ons op dat de prijzen veel hoger waren geworden en ook hoger zijn dan de prijzen bij Noppes in Zwaag. Toch vonden we weer wat leuke koopjes, zoals de blote billen aquarel. Hij komt wel nog even in een andere lijst, maar wij vinden hem allebei super.

De mand links achterin gaat een rand krijgen met tassels of macramé en het frame van de lamp is inmiddels goud gespoten en zal een macramé kap krijgen. Ik ben voorlopig dus nog wel even aan het knopen.

Druk aan het knopen

Kan ik daarna weer kwasten. Het windlicht zal namelijk een gele kleur krijgen, en de rode rand op de mand is niet bepaald mijn kleur, dus die krijgt ook een nieuw kleurtje. Over de spiegel in de vorm van de zon twijfel ik nog, dus die blijft voorlopig nog even zilver.

De schildpad en kandelaar hebben een plekje gevonden

Dat waren weer onze koopjes deze maand. Ik kijk al uit naar de koopjes in april, en met name de buit van Koningsdag. Is het gek als ik zeg dat dat by-far mijn favo feestdag is???

Gerelateerde blogs

    Reacties (4)

      1. Hi, het kleed heb ik met spray van Action voor autobekleding ingesprayt en met een borstel schoongemaakt. De wasmachine durfde ik niet zo goed 🙈

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *