Maastricht magazine >
lifestyleinterieur

Kringloopkoopjes mei 2022

Kringloopkoopjes mei 2022
Artikel begint onder de advertentie

De eerste vrijdag van mei besloten we eens om een nog niet eerder door ons bezochte plaats te gaan verkennen. Het werd Dronten.

Rataplan Dronten

De eerste kringloop die we bezochten was Rataplan. Genoeg parkeergelegenheid en een grote ruime winkel. Het was hier eigenlijk heerlijk rustig, dus we konden op ons gemak lekker rond neuzen. Let er wel op, vlakbij de kassa staan ook leuke items, maar die kunnen alleen via de webshop besteld worden.

We kochten 3 magazines voor mijn opleiding à €0,75, een karaoke dvd, Indonesisch masker voor €1,25, een theelichthouder voor €0,75 en een setje voor dinerkaars/theelicht voor €1,95.

Dorcas Dronten

In dezelfde straat als Rataplan vind je Dorcas, ook dit was een erg ruime vestiging, met genoeg parkeerplaatsen voor de deur.

Uiteindelijk kochten we daar alleen een lampvoet voor €2,50 en een van de handgemaakte kaarten. Het eindresultaat van de lamp houden jullie nog even tegoed. Als ik de juiste lampenkap heb gevonden kan ik hem afmaken en zal ik hem in één van de komende kringloopblogs showen.

De Groene Sluis Lelystad

Omdat er voor het avond eten nog tijd over was zijn we op de terugweg vanuit Dronten nog even langs de Groene Sluis gereden. Daar was het aanzienlijk drukker (lees veel schreeuwende en rennende kinderen die van ouders gewoon hun gang mochten gaan door de hele tent) waardoor ik er al vrij snel klaar mee was. Toch gingen we niet met lege handen naar huis.

Een enorme conische lampenkap voor €3,-, een kleintje voor €0,30, 4 tafelpoten voor €1,50 per stuk, een whiteboard voor mijn moodboards voor €1,30 en een mooie zilveren windlicht voor €1,- en zwarte voor €0,30.

Noppes Zwaag

Vaste prik is minimaal één bezoekje aan Noppes Zwaag.

Op zich lekker dat het zo dichtbij is, maar het is daar vaak zo druk dat het lastig is om geweldige items te scoren. Maar dit rekje voor €1,75 en de vaas voor €0,50 nam ik wel blij mee naar huis.

Ik weet dat het rekje nieuw ook niet heel duur was, maar toen had ik hem niet nodig, en ik ben er nu echt heel blij mee. Mooie plek voor de woon magazines, die ik nu even spaar voor mijn opleiding interieur stylist.

Rataplan Heerhugowaard

De week daaropvolgend zochten we het een beetje verderop, in de hoop (meer) leuke koopjes te vinden.

Ook hier geen bijzondere aankopen. Het bierspel (€1,50) namen we mee voor onze oudste zoon die ’s avonds zijn verjaardag met vrienden vierde. Een magazine voor €0,50, net als de koeltas voor een wijnfles, een bierpul van een eerdere vakantiebestemming, een dopper met het oude logo van mijn werkgever (beide €1,00) een mandje voor aan de muur in de tuin en een lama voor aan mijn achteruitkijkspiegel.

Cyan Heerhugowaard

Bij Cyan scoorde we beter. Gelijk bij binnenkomst zag ik een grote vaas waar ik al even naar opzoek was voor €3,50. Een paar nieuwe schoenen voor mijn wederhelft voor €9,95 (winkelprijs was €80,- duurder), ring en armband en een nieuw paar slippers voor mijzelf voor €2,75.

Eigenlijk dus meer uit partij handel dan echt tweedehands, maar altijd leuk om even te snuffelen.

Ik twijfel nog wat ik de vaas voor nieuwe look wil geven, dus is hij nog zilver, maar het veldboeket van kunstbloemen die heb ik er wel al in gezet.

Dorcas Andijk

Laatste keer brachten we door de storm in februari alleen een bliksembezoek van 10 minuutjes aan Dorcas Andijk. Deze keer geen code rood, dus lekker op het gemak rond neuzen.

Een grote vaas voor €3,50, de Indonesische mevrouw €5,-, magazines €0,25 per stuk, kleine make up spiegel met rondom verlichting voor €1,50 en gouden glitter vlaggenlijn €1,00.

Rataplan Hoorn

Ook al even geleden, terwijl we geregeld in de buurt zijn als Rataplan Hoorn open is.

Al snel wisten we wel weer waarom we Rataplan vaak overslaan. We hebben serieus hardop gelachen om de prijzen op veel van de spullen die we in ons handen hebben gehad. Al was het eigenlijk meer om te huilen, zo duur!

Het enige dat we meenamen was dit organisch gevormde bord van Onshus. Deze was €1,75.

Noppes Grootebroek

Deze maand geen koopavonden bezocht, wel een zaterdagmiddag rondje door de kringloop gemaakt.

De houten beelden waren verrassend goedkoop €5,00 per stuk (online te koop voor €49,95), turquoise vaas €0,80, groene schaal €1,00, creme potje €0,40, Houten bord €0,50, geweldige SPAR tas voor €1,50, en de houten gekleurde bladeren (?) waren ook €0,50 per stuk.

De groene schaal en creme potje werd een schaal op voet voor kaarsen.

Voor de beelden zoek ik nog een mooie plek. Ze staan leuk in de tuin, maar dat vind ik wel zonde, dus gaan ze elke dag weer mee naar binnen. Op de foto zie je ook het eindresultaat van de vaas gekocht biu Dorcas Andijk.

En zo zien de twee houten bladen er nu uit. Ik schuurde beide eerst kaal en met een sjabloon en muurvuller (beide te koop bij Action) bracht ik er een patroon op aan. Eventuele oneffenheden kunnen met een heel fijn schuurpapiertje voorzichtig geschuurd worden.

Dat was het voor de maand mei. Op naar veel toffe nieuwe koopjes in juni!

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *