Maastricht magazine >
lifestyleinterieur

Kringloopkoopjes november 2020

Kringloopkoopjes november 2020
Artikel begint onder de advertentie

Ook in november was de kringloop gewoon toegankelijk. Dus hebben we, met inachtneming van de maatregelen, toch nog wel aardig wat spullen bij elkaar gevonden deze maand.

Tijdens mijn bezoeken aan de kringloopwinkels shop ik wel wat doel bewuster, mijn berging op zolder was namelijk echt te vol. Dus stel ik mezelf de volgende vragen: Past het wel bij ons interieur, of de stijl die ik wil bereiken? Heb ik het echt nodig? Is het een zeldzaam of kostbaar artikel?

Ik heb namelijk al zo veel, dat ik met vlagen echt flink op moet ruimen. Een deel vindt dan een nieuwe plek bij familie en vrienden, een deel verkoop ik via Instagram of Facebook en weer een ander deel gaat gewoon weer terug naar de kringloop. En het is maar goed dat ik flink heb opgeruimd, want er kwam deze maand weer heel wat binnen na bezoekjes aan de kringloop!

Noppes Grootebroek en Zwaag

Bij onze vaste wekelijkse bezoekjes vonden we afgelopen maand bijzonder veel bruikbare items!

De grijze vaas staat op onze kast, samen met een vaasje van een paar jaar geleden.

Alles bij elkaar was ik €4,- kwijt voor de spullen op de bovenste foto. Alles helemaal leuk! Ik ging eigenlijk even snel heen voor wat vaasjes voor een do-it-yourself project maar vond de bovenstaande vaasjes eigenlijk zo al leuk, dus zijn die onbewerkt terug te vinden in de woonkamer. Een paar dagen later kocht ik dus nog maar wat vaasjes, zoals je op onderstaande foto kunt zien.

De vaasjes na hun make-over. Binnenkort lees je in de DIY hoe je dit ook zelf eenvoudig kunt doen.
Bij het afrekenen van de vaasjes spotte ik deze geweldige, en vooral enorm (overdadige) oorbellen.

Een kussen voor op de stoel in de werkkamer, een kussen voor op de bank, nog een uber cute vaasje, een lekker sarcastisch tekstbordje en ook nog twee wat uniekere items. Op onderstaande foto zie je deze beter. Met Google en Google Lens kwam ik niet veel te weten over beide items helaas.

Achter het glazen medaillon zit een kaarshouder. Met een theelichtje erop geeft dit een mooi effect.

Nog meer leuke koopjes om blij van te worden. Het zwarte bord was €2,00. Verder nog een Marokkaanse Tbilat (trommel) voor maar 80 cent (waarde circa €20,-), een boek voor in mijn vakantie, zware zilverkleurige kandelaars voor €1,20 per stuk, nog wat posters en kleinere items.

Het bord kreeg een plek op de tafel achter de bank, net als de witte vaas en de rotan windlichten die ik eerder deze maand kocht. De zilverkleurige kandelaars maakte ik zwart zodat ze beter in ons interieur passen, zoals je op onderstaande foto ziet.

Wat doe je als je boek uit is en je vakantie nog niet voorbij is? Lekker doordeweeks even naar de kringloop, als alle vakken nog vol zijn en de parkeerplaatsen leeg!

En naast een boek van Liane Moriarty, liepen we met tassen vol de deur uit. Het windlicht was €3,50, de grote stenen flessen van Ikea waren €2,- per stuk. De gietijzeren Japanse theekopjes met blad vormige schotels waren 50 cent per set, een fractie van de nieuwwaarde (€50,- voor een set van 4), en een leuke aanvulling bij mijn eerder gekochte theepot.

Het windlicht en de flessen kregen een plek in de hal, en op onderstaande foto de theepot met de Japanse kopjes.

Bij onze laatste bezoek kochten we wat kleine onzin dingen, maar stuitte ik ook op een mooi vloerkussen en een witte kandelaar uit de Ikea PS collectie van 2012, ontworpen door Ehlén Johannson. Beide voor maar €3,50.

De zwarte vaas bij de kandelaar kocht ik aan het begin van de maand. Toen was hij nog blauw, maar een spuitbus mat zwarte verf doet wonderen!

Dromehof – Zwaag

Begin van de maand bezochten we ook Dromehof voor wat vaasjes. Daarnaast vonden we eindelijk een platenkoffer (€4,50), en ik vond de vorm van de theelichthouder geweldig dus mocht ook die voor €0,50 mee naar huis.

Het Goed – Zaandam

Op jacht naar een joggingbroek in Zaandam sloten we af met een kort bezoekje aan Het Goed in Zaandam. Er stonden veel leuke dingen maar of het was erg prijzig, of het zou direct weer in mijn opslag verdwijnen, dus waren onze aankopen bescheiden. Een tulpen vaasje, een zwart setje vleugels en de twee zonnen waren maar €0,50 per stuk en vonden we beide leuk voor in de tuin aan de muur achter de loungebank.

Kringloopmarkt – Emmeloord

In mijn vakantie trokken we er lekker een dagje op uit en besloten we van Noord-Holland naar Friesland te rijden via Flevoland. Onze eerste stop was in Emmeloord. Leuke kringloop met prima prijsjes. In het voorste gedeelte vind je een aantal ingerichte woonkamers en in de hal erachter alle losse items. Wij kochten alleen deze zes dwergen en zoeken nu dus nog de zevende (gelukkig is dat ook gelijk de meest herkenbare dwerg) en Sneeuwwitje. Deze dwergen namen we mee voor €3,00 en als de set compleet is, dan ligt de waarde op circa €85,-.

De KuubsKist – Lemmer

Next stop: Lemmer. Persoonlijk vond ik dit zelf de leukste. Hij is groot, ordelijk en ik vond de afdelingen leuk aangegeven met allerlei verschillende letters, zoals je hieronder ziet.

De aankopen hier bestonden uit een canvas, een platenrek en een theelichthouder in de vorm van een olielamp, waarbij het glas dezelfde kleur heeft als de theelichthouder die we bij Dromehof in Zwaag kochten.

De canvas met de afbeelding van Frida Khalo is redelijk eenvoudig en is niet geschilderd, maar gewoon gedrukt. In de hoek is hij gesigneerd en voorzien van nummers, wat de oplage weergeeft. Wij hebben nummer 38 van de 50 stuks gekocht voor €4,50. Mijn zoektocht leverde tot dusver op dat dit een foto moet zijn van het werk van Diederick Kraaijeveld, die onder de naam Oudhout prachtige werken maakt van sloophout. Het hout verzameld hij zelf tijdens zijn reizen over de hele wereld en het hout dat hij gebruikt verft hij nooit, wat het extra knap maakt.

Ik heb Diederick benaderd en hij kon vertellen dat de originele Frida van hout is gemaakt in een serie over “sterke vrouwen’ voor in het Alexander Monro ziekenhuis in Bilthoven, het eerste ziekenhuis gespecialiseerd in borst(kanker)zorg. Verder hebben we er echt een goede koop mee gedaan. Diederick maakt namelijk zelden prints (begrijpelijk als je ziet wat hij van hout maakt) en als ze er al zijn, dan gaan ze niet voor minder dan een paar honderd euro weg.

Hart in Friesland – Drachten

Ik las over deze kringloop zo veel goede verhalen, dat hij echt op mijn verlanglijstje stond van kringloopwinkels die ik ooit zeker eens moet bezoeken. En ik denk ook echt dat het een aanrader is, alleen vonden wij er niet heel veel meer dan onderstaande. De theelichthouder was overigens zwart, maar na een schoonmaakbeurtje is de kleur verdwenen. Veel items zijn niet geprijsd en dus kom je er bij de kassa pas achter wat het kost. Maar je kunt je met een gerust hart laten verrassen, de prijzen vallen erg mee.

Woord en Daad – Drachten

Schuin tegenover Hart in Friesland zit Woord en Daad. Ik denk nog vrij nieuw op de Hemmen 14 in Drachten, want zo zag het er wel uit. Het rook nog erg naar nieuw hout (ik hou daar echt van, net als verse verf). Alles zag er keurig uit. Prijzen waren prima maar ook hier geen bijzondere aankopen voor ons, anders dan deze limoen snijder, die ik voor mijn broertje kocht.

Ondanks de geringe aankopen die wij deden is Drachten een prima plek om te bezoeken als je wilt kringlopen. Er wordt binnenkort om de hoek nog een Dorcas geopend en er was nog een kringloop welke wij niet hebben bezocht, dus dan zitten er vier kringloopwinkels vlakbij elkaar.

Dat was onze maand. Wederom erg leuke spullen gekocht en nieuwe kringloopwinkels bezocht, ik kan niet wachten om te zien wat volgende maand ons brengt.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *