Maastricht magazine >
lifestyleinterieur

Kringloopkoopjes november en december 2022

Kringloopkoopjes november en december 2022
Artikel begint onder de advertentie

Januari is alweer over de helft. Benieuwd of jullie goede voornemens hebben en of jullie ze een beetje vol kunnen houden. Mijn voornemen is in elk geval mijn best doen met alle opleidingen waar ik mee bezig ben en die nog in de planning staan. Als het goed is, is mijn laatste examen eind juni.

Inmiddels zijn er alweer twee maanden verstreken sinds mijn laatste blog met kringloopkoopjes. Daarin schreef ik natuurlijk al dat ik het even rustiger aan ging doen. En dat is daadwerkelijk gelukt, want veel van mijn vrije tijd heb ik aan mijn studie besteed, het online plaatsen van mijn portfolio en het maken van een logo. Toch heb ik ook gewoon bij de lokale kringloopwinkels leuke koopjes gedaan. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Noppes Grootebroek

Als we het over lokale kringloopwinkels hebben is dit de dichtstbijzijnde, en dankzij de koopavond op donderdag ook prima in mijn strakke schema in te plannen.

Eigenlijk was ons eerste bezoek gelijk het bezoek waarbij ik bovenstaande leuke pareltjes kocht. De witte bamboe plantenstandaard was €5,00, het bakkersrekje €4,50, de vaas voor aan de muur €1,00 en de omslagdoek was €1,50.

De omslagdoek kreeg na een rondje wasmachine een plekje aan mijn kapstok in de werkkamer.

Bij ons tweede bezoek was de entree compleet in kerstsfeer getoverd, zoals je op bovenstaande foto kunt zien.

Bij het tweede bezoek kocht ik de twee gouden wandkandelaars voor €1,00 per stuk. Dit was ik ook kwijt voor de vitrine box met spiegel. De zwart witte platen zijn volgens mij origineel voor een lightbox bedoeld en waren €0,30 per stuk.

Bij het volgende bezoek kocht ik voor €1,00 nog wat stof staaltjes en de kruik, de lantaarn was €2,00, het mandje €1,50 en dankzij het scherpe oog van mijn wederhelft werden we voor €1,20 ook eigenaar van het laatste beeldje in mijn Rabobank collectie.

De overige drie beeldjes had ik al een paar jaar, maar helaas vonden we de laatste nooit, tot nu. Nu ik de collectie compleet heb zet ik ze op marktplaats. Lukt het verkopen niet, dan komen ze op kantoor te staan. Ik werk namelijk in de financiële dienstverlening.

Bij ons allerlaatste bezoek trof ik nog een hanger met staaltjes aan voor €1,00. Het is gelijk mijn favoriet qua stof en kleurtjes! Verder werd ik ook heel blij van de grijzige vaas voor €1,20 en de witte vaas zag ik vanuit mijn ooghoek en heb ik ook direct in mijn kar geladen. Die koste €2,50. Leuke prijsjes voor best grote vazen.

Deze kandelaars van Leeff liet ik achter. De grote was €4,00 en de kleinere variant €2,50.

Noppes Zwaag

Mijn favoriet in de buurt blijft toch altijd wel de Noppes in Zwaag. Ook nu vond ik er weer wat leuke items voor leuke prijzen.

De gouden palmboom kandelaar was €1,00, de wandhanger €1,50, net als het bord. De Boeddha en bal waren volgens mij €0,50 per stuk en de schelp, die veel zwaarder is dan je verwacht, kostte € 2,95.

Ik nam ook een schilderij mee voor €3,00. Eigenlijk alleen voor de lijst, want ik wil er graag een geometrische 3D wanddecoratie in maken.

De armband werd een ketting voor mijn paaseiland beeld.

Wanneer ik afgelopen maanden even afleiding wilde, pakte ik zo nu en dan even een doe het zelf klusje op. Zo spoot ik een vaas zwart, plakte in weer eens twee potten op elkaar en maakte er een geheel van met muurvuller, gemengd met muurverf voor mijn Strelitzia (ik kan niet wachten tot ik die in het voorjaar eindelijk mag verpotten), en ook pakte ik het schilderij aan. Omdat mijn decoupeerzaag uit logeren was heb ik mijn plan bijgesteld (voor nu) en er met muurvuller en een lijmkam wat anders van gemaakt.

Bij het volgende bezoek kocht ik toch nog wat kerstigs, namelijk twee takken voor €0,80 per stuk. Het parasolletje was €2,00. De hangende theelichthouders waren €0,50 per stuk en de kaars ring €0,60. De goudkleurige tulpenvaas is van Daan Kromhout Design en daar heb ik eerder ook al eens een leuke gouden vaas van gescoord. Ook aan deze kon ik mij geen buil vallen, hij was €3,95.

Bij ons laatste bezoek verlieten we het pand wederom niet met lege handen. De kraanvogels op een bamboemat was €2,95, het Boeddha hoofd van PTMD was €4,00, de kaarshouders €0,80 per stuk, de mokken en het mandje €0,50 per stuk. De waaier en het kleine gouden vaasje €1,20 en de hanger met vissen erop €1,50.

Rataplan Wieringenwerf

Om toch het idee te hebben dat we de afgelopen twee maanden niet alleen maar dezelfde kringloopwinkels hebben bezocht, zijn we één middagje naar Wieringenwerf geweest voor een rondje door Rataplan. Dat was net toen het vroor, en door het plaatsen van warmtepompen was het op dat moment binnen gewoon steenkoud. Even afzien dus, maar mooi dat een kringloopwinkel, waar je duurzaam kunt winkelen, ook daadwerkelijk nog meer verduurzaamt.

Ondanks de kou, kocht ik toch alvast deze mooie waaier voor €1,00, voor de zwarte kaarshouder van Zusss betaalde ik €1,50 (ik kwam er alleen thuis achter dat er maar 3 in plaatst van 4 kaarshouders in de ring zitten) en de vaas was dus €2,50.

De vaas kocht ik ook weer voor een DIY die ik op Instagram veel voorbij zag komen. Ik plakte hem op een klein mangohouten schaaltje van Action en met een mengsel van muurvuller/muurverf maakte ik de onderste helft van het glas ondoorzichtig. Wat zand op de bodem en kaars erin en klaar!

Zoals je ziet scoor ik ook gewoon leuke items als ik niet stad en land af rij. Overigens moest ik wel weer extra opbergbakken kopen om alle koopjes van de laatste paar maanden veilig op te slaan. Tip van Flip: dikke aanrader voor het opruimen van zoveel spullen is hiervoor de opbergbox Samla van IKEA. Voor mij is de 65 liter variant met een afmeting van 56x39x42 (inclusief deksel) perfect. Daar kan ik er in principe 15 van kwijt achter het schot op zolder. Omdat ze doorzichtig zijn kan ik ook snel zien wat er allemaal in zit en bovendien zijn ze erg stevig!

Dat was het weer voor deze maand. Compleet buiten mijn comfortzone sluit ik af met een foto van die ik maakte tijdens mijn eerste opruimsessie met kerst. Geen fraai plaatje, wel een eerlijk plaatje: chaos in de wasruimte bij het verdelen van de losse rommel over 4 van de opbergboxen. Gelijk een goed voornemen, voor eind januari alle items netjes gesorteerd in de bakken en alles weer keurig gestapeld achter het schot.

Gerelateerde blogs

    Reacties (2)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *