Maastricht magazine >

 
lifestyleinterieur

Kringloopkoopjes oktober 2019

Kringloopkoopjes oktober 2019

Een aantal van jullie begonnen ze al te missen, maar doordat we in augustus de sleutel van onze nieuwe woning kregen en in september de overdracht van onze oude woning hadden, was het gewoonweg te druk voor het bezoeken van de kringloop.

Maar inmiddels zijn we helemaal thuis in ons nieuwe huis en pakte wij onze grote hobby weer op.

Mijn kringloop mandjes die je misschien in mijn eerdere blogs voorbij hebt zien komen hangen in de slaapkamer.

Ik moet zeggen dat, zo met de verhuizing nog vers in het geheugen en nog zes verhuisdozen vol met woonaccessoires van de kringloop, ik wel probeer om niet alles te kopen waar ik blij van wordt. Toch heb ik best leuke koopjes gedaan de afgelopen maand en leuke nieuwe kringloopwinkels ontdekt.

Mijn buit bij Noppes Zwaag, voor €2,50

Wat te denken van dit geweldige paardje? Origineel hoort hij niet roze, maar dat was wel wat mijn aandacht trok. Aan de onderzijde is hij gemerkt maar ik kon niet direct achterhalen in welke taal. Ik zocht mij dus een ongeluk op Google en besloot na een paar weken de hulp van experts in te schakelen via de Facebookgroep Kringloop Vondsten. En met succes, ik kan blijkbaar geen Russisch lezen. Hij is in 1978 in Rusland (daar staat CCCP voor, voor degene die dat net als ik niet wisten) gemaakt. Blijkbaar is hij ook zeldzaam als ik onderstaande mag geloven. Als ik hem zat ben zal ik hem dus keurig ontdoen van zijn roze jas en op Catawiki plaatsen hahaha.

Kassa!!!! Ik gok dat ik mijn investering van €2,50 wel weer terug kan krijgen als ik hem zat ben.
Drie IKEA lijsten voor een euro per stuk is een leuk koopje, helemaal met deze mode schetsen. De folie zit er nog op. Binnenkort hangen deze rond onze Samsung The Frame tv.
Onweerstaanbaar gekke schoenen. Nog helemaal nieuw en precies mijn maat. Lucky me!!!
Een toevalstreffer bij Noppes in Grootebroek! Voor €3,50 ben ik een huilend kind rijker.

Hij stond al heel lang op mijn verlanglijstje, dit specifieke huilende zigeuner kindje. Er gaan verschillende urban legends over de schilderijen van de huilende kinderen geschilderd door Bragolin (echte naam Bruno Amadia). De bekendste is wel dat sinds 1973 meer dan vijftig woningbranden worden gelinkt aan de schilderijen. In alle gevallen was het enige wat bij de brand intact bleef, het schilderij van Bragolin.

Zelf ben ik niet zo bijgelovig en werd ik vooral gedreven door jeugdsentiment. Zoals op de trouwfoto van mijn moeder te zien is had mijn lieve oma precies ditzelfde schilderij in huis, dat later in de logeerkamer hing waar ik geregeld sliep. Mijn oma is er helaas al lang niet meer, maar door dit schilderij heb ik een mooie, tastbare herinnering aan haar in ons huis.

De entree van Allerhande Roggel, in Panningen (Limburg)

Naast de plaatselijke kringloopwinkels in de kop van Noord Holland, bezochten we tijdens een weekend weg nog een tweetal kringloopwinkels in Limburg.

De eerste kringloop Allerhande Roggel, vind je, in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, niet in Roggel, maar in Panningen.

Deze kringloop was groot en het assortiment enorm breed! Gewoon kleding, kop en schotels, beeldjes en elektronica is er op grote schaal te vinden voor schappelijke prijzen. Zo nam ik toch weer een houten masker mee voor €2,75.

De “gewone” kringloop items staan keurig gesorteerd
De keuze in kleedjes is reuze!

Wat deze kringloop anders dan anders maakt is het grote assortiment vintage, industrieel en brocante.

Stoer brocante
Just wow!!!

Van die items lag de prijs aanzienlijk hoger, maar nog steeds krijg je waar voor je geld en heb je iets unieks.

Van verkeersborden tot enorme reclame letters, het is er allemaal.
Deze stoere lampen staan hier gewoon op voorraad.
De entree van Het Goed in Roermond

Het Goed is een kringloopwarenhuis met vestigingen door het hele land.

Het Goed geeft mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans.

Alles staat keurig gesorteerd en eerlijk gezegd shopt dat wel makkelijk. Net alsof je in een gewoon warenhuis loopt.

Jammer maar helaas, hier hadden ze alleen de drie verschillende beeldjes die ik al in mijn bezit heb. Ik kon mijn Rabobank collectie dus nog steeds niet compleet maken.
De tussen kunst en kitch schilderij afdeling
Sfeerimpressie/stijlideeën op iedere afdeling

Bij beide kringloopwinkels hebben wij ons keurig in gehouden en stonden we met een beschaafde buit weer buiten. Of we echt zo netjes selectief blijven, dat lezen jullie vast volgende maand.

Mijn masker van Allerhande in het (najaars) zonnetje

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *