Maastricht magazine >
lifestyleinterieur

Kringloopkoopjes oktober 2020

Kringloopkoopjes oktober 2020
Artikel begint onder de advertentie

Rataplan – Lelystad

We trapten oktober af met een bezoekje aan de nieuwste Rataplan vestiging. Wat voorheen Het Goed was werd in september overgenomen, en na een verbouwing opende Rataplan het eerste weekend van oktober haar deuren. Door de overname kon de kringloop op deze plek blijven bestaan, wat belangrijk was voor de medewerkers. Bovendien is er ruimte voor nog meer banen. Positief dus!!

Het is een enorm ruime winkel en alles is keurig gesorteerd, zoals altijd wel het geval is bij grote kringloop ketens.

De buit was best leuk: twee rollen van 10 meter met steenstripplakfolie, een paar Louboutins voor de jongste, een boomstamschijf voor een krukje wat ik nog eens op moet knappen, taart decoratie, en mijn favoriet, het beeldje! Totale schade: nog geen 20 euro.

Met Google Lens kwam ik niet heel ver, dus was het echt wel weer even een uitzoekerij. Het gaat denk ik om een reproductie van een vrouwelijke terracotta beeltenis gemaakt door de Inca’s voor de ontdekking van Amerika door Columbus (precolumbiaanse periode). Ik verwacht niet dat het echt heel oud is maar omdat er weinig over te vinden is, is het denk ik wel vrij zeldzaam.

De Groene Sluis – Lelystad

Omdat we toch in Lelystad waren, bezochten we ook De Groene Sluis nog even. Daar liep ik, na een zoektocht van jaren, tegen een glazenhoofd aan. Oké ik heb hem niet nodig, maar voor €2,50 heb ik toch mooi een stukje jeugdsentiment in huis.

De zwarte lampenkap kocht ik om boven de salontafels op te hangen. Natuurlijk niet aan het witte snoer, daarvoor kocht ik bij Kwantum een losse set met mooie fitting en plafondkap.

Noppes – Zwaag en Grootebroek

Onderstaande items kocht ik bij Noppes Zwaag en Grootebroek. Daar komen we bijna wekelijks, maar nu met de nieuwe Corona maatregelen zoeken we bewust wat rustigere tijden uit. En ja, soms rijden we naar de kringloop, zien we de drukte al op het parkeerterrein en keren we gewoon weer om. Het is even niet anders op het moment. Kringlopen is onze hobby, maar we kunnen ook best zonder natuurlijk.

Met de zwarte olifant is mijn setje van drie op mijn werkkamer compleet!

Rataplan en Cyaan – Heerhugowaard

Ook reden we deze maand nog eens naar Heerhugowaard voor een bezoekje Rataplan en Cyaan voor leuke koopjes.

Vooral bij Rataplan hadden we echt prima koopjes. Een Ice-Watch voor €3,50 (thuis alleen de batterij vervangen), een Keter Coolbar (door zijn afmeting staat hij niet op de foto) nog nieuw in verpakking voor €7,95 en ook nog als nieuw, de broodplank van HKliving voor €3,-.

Zoals je hieronder ziet liggen de nieuwprijzen online een heel stuk hoger!

Kringloop Almere en Rataplan – Almere

Tot slot besloten we spontaan eindelijk eens naar Almere te rijden. Daar zitten flink wat kringloopwinkels, waarvan wij er helaas maar twee bezochten: Kringloop Almere en Rataplan Almere stad.

Kringloop Almere vond ik zelf vrij rommelig en duur. Omdat Rataplan vlakbij was plakten we deze er nog achteraan en daar vonden we wel wat leuke items.

Zelf ben ik helemaal weg van de glazen vaas. Het is echt mooi glas en hij is enorm zwaar. De tomahawk vonden wij ook een leuke aanvulling in onze souvenirs collectie van landen waar we nog nooit zijn geweest.

De glazen vaas alleen vond ik wat kaal, dus kocht ik bij Wibra wat takken met kunstbloemen in herfst tinten en maakte er een bosje van. De vaas is dus gevuld zoals je ziet, maar voor hoe lang? Ik houd namelijk niet zo heel erg van bloemen, maar voor deze vaas wilde ik het gewoon eens proberen.

En ook het masker vond een mooi plekje in huis.

Dat was het weer voor afgelopen maand. Afhankelijk van de maatregelen weet ik niet of er volgende maand een nieuw overzicht volgt, maar als het kan zullen wij weer op jacht gaan naar leuke koopjes!

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *