Maastricht magazine >
lifestyleinterieur

Lekker knus onder de overkapping

Lekker knus onder de overkapping

Wintertijd, niet bepaald de tijd om lekker in de tuin te gaan zitten. Of toch wel? Mocht je namelijk een overkapping hebben dan kun je deze gezellig inrichten zodat je ook in de winter heerlijk kunt genieten van de tuin.

Vergelijk overkappingen

Wil je het hele jaar door droog kunnen genieten van je tuin dan is een overkapping ideaal. Maak er een met wanden aan zowel de zijkant als aan de voorkant om ook nog eens lekker uit de wind te kunnen zitten. Als je zoveel mogelijk van het uitzicht wilt behouden zijn doorzichtige wanden van bijvoorbeeld glas of polycarbonaat het beste.

Maak je de overkapping helemaal dicht, is een schuifpui of een glasschuifwand de oplossing om niets van de ruimte verloren te laten gaan. Bij een glazenschuifwand is deze echter niet volledig afgesloten. Je houdt de warmte onder de overkapping wel langer vast maar het blijft ventileren tussen de overlappende panelen. Wat mij betreft geen probleem, want zo kun je toch altijd nog van de buitenlucht blijven genieten.

Inrichten van de overkapping

Onder de overkapping wil je natuurlijk lekker kunnen zitten. Door het kopen van wicker loungesets, schaf je een onderhoudsvrije tuinset aan. Door dit materiaal kun je de loungeset ook het hele jaar buiten laten staan omdat deze weerbestendig is. Na de winterperiode reinig je deze gemakkelijk om er vervolgens weer het hele jaar van te kunnen genieten. Er zijn verschillende soorten tuinsets te verkrijgen in wicker materiaal. Zo zijn er loungesets met een hoekbank, een set met zowel bank als stoel en natuurlijk de dining sets niet te vergeten. Bij een dining set zijn de bank en tafel wat hoger zodat je er ook aan kunt eten op een aangename hoogte.

Qua decoratie zet je wat leuke sierkussentjes op de bank en/of stoelen en drapeer je een mooie fleece deken over de bank. Heb je (houten) muren onder je overkapping waar je iets aan op kunt hangen? Kijk dan eens of je daar een of meerdere leuke posters en/of een schilderij aan op kunt hangen voor dat extra huiselijke sfeertje. Een plank met leuke decoratie erop is ook erg leuk. Voor extra warmte onder de overkapping kun je er voor kiezen een terrasverwarmer te plaatsen, of nog leuker; een vuurtafel of een houtkacheltje. Dit geeft gelijk nog meer sfeer!

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *