Maastricht magazine >
lifestyletravel

Maak kennis met de mooiste plekken van Limburg

Maak kennis met de mooiste plekken van Limburg

Limburg, de meest zuidelijk gelegen provincie van Nederland staat er om bekend heel wat prachtige plaatsen te bevatten. Wie Limburg zegt denkt uiteraard meteen aan heerlijke vlaaien, prachtige heuvels en gezellige inwoners, maar er is meer. Limburg is dan ook een provincie welke zich bij uitstek leent voor een fijne en onvergetelijke vakantie. Wil jij ook graag de mooiste plekken van Limburg ontdekken? Lees dan vooral verder!

1.) Maastricht

Geen enkel artikel over de mooiste plekken van Limburg is compleet zonder dat er aandacht wordt besteed aan de hoofdstad van de provincie. Het gaat hierbij uiteraard om Maastricht. Deze prachtige plaats welke meteen ook het kloppende hart is van Limburg staat er om bekend over een sfeer en schoonheid te beschikken welke werkelijk onevenaarbaar is. Je treft er niet alleen heerlijke restaurants aan, daarnaast kun je er in de zomermaanden ook lekker vertoeven op één van de vele uitnodigende terrasjes. Wil je tijdens je verblijf in Maastricht ook graag kennismaken met enkele culturele toppers? Ook dat is mogelijk met bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld de Basiliek van Sint Servaas, de Sint Servaasbrug en de Oude Stadspoort.

2.) Ontdek de prachtige Mergellandroute

Eén van de bekendste routes die je meeneemt door Nederlands Limburg is ongetwijfeld de ‘Mergellandroute’. Het betreft hier niet alleen één van de bekendste, maar tevens ook één van de mooiste routes die er bestaan. Of je deze route nu aflegt met de fiets, de motor of met de auto, ze oogt altijd even mooi en uitnodigend. Tijdens het afleggen van de Mergellandroute overbrug je een afstand van een mooie 100 kilometer die je meeneemt dwars door het prachtige heuvellandschap waar Zuid-Limburg bekend om staat. Tijdens het afleggen van deze route ontdek je tal van unieke uitzichten die je niet snel meer zal vergeten!

3.) Maak kennis met het Drielandenpunt

Ongetwijfeld één van de bekendste bezienswaardigheden die je tijdens een vakantie in Limburg dan ook niet over het hoofd mag zien, is het Drielandenpunt welke zich bevindt op de Vaalserberg. Deze berg staat bovendien met haar hoogte van zo’n slordige 322 meter ook bekend als het hoogste punt van Nederland. Wat deze locatie extra bijzonder maakt is dat hier de grenzen van de landen Nederland, België en Duitsland elkaar ontmoeten. Er bevinden zich hier ook twee uitkijktorens welke een prachtig uitzicht bieden op de omgeving. In de omgeving van de Vaalserberg tref je bovendien heel wat leuke wandel- en fietsroutes aan die stuk voor stuk een aanrader zijn om te ontdekken.

4.) De kasteeltuinen van Arcen

Met zekerheid één van de mooiste plekken van Limburg is het Noord-Limburgse Arcen. Niet voor niets is hier Europa’s meest veelzijdige bloemen- en plantenpark terug te vinden. Het park beschikt over een oppervlakte van maar liefst 32 hectare en nodigt uit om er werkelijk urenlang in te vertoeven. In totaal tref je hier bovendien meer dan vijftien verschillende tuinen aan waaronder de bekende Oosterse watertuin. Het hele jaar door worden er op deze locatie ook tal van evenementen georganiseerd die meer dan de moeite waard zijn om bij te wonen. Tijdens de zomermaanden beschik je als gast over de mogelijkheid om heerlijk te picknicken in deze tuinen. Absoluut een locatie die je niet over het hoofd mag zien dus!

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *