Maastricht magazine >
lifestyletravel

Maak kennis met de mooiste skigebieden van Europa

Maak kennis met de mooiste skigebieden van Europa
Artikel begint onder de advertentie

Elk jaar opnieuw zijn er ongelofelijk veel mensen die ervoor kiezen om een wintersportvakantie te boeken. In het merendeel van de gevallen wordt die vakantie geboekt naar één van de zogenaamde Alpenlanden. Niet alleen Frankrijk en Oostenrijk, maar ook Italië en Zwitserland staan erom bekend de mooiste skigebieden van Europa te huisvesten. Ben jij ook benieuwd naar wat deze skigebieden nu precies zijn? We laten je ze graag ontdekken hier op deze pagina!

1.) Ski Arlberg in Oostenrijk

Niet alleen één van de mooiste skigebieden van Oostenrijk, maar bij uitbreiding van heel Europa luistert naar de naam ‘Ski Arlberg’. Dit gebied staat in het bijzonder bekend omwille van de aanwezigheid van wintersportdorpen zoals Sankt Anton am Arlberg en natuurlijk ook Lech. Beiden staan erom bekend niet alleen in een geweldig mooie omgeving te zijn gelegen, daarnaast is de sneeuwzekerheid er uitstekend te noemen en geniet je van een geweldig aanbod aan pistes. Indien je jouw hart hebt verloren aan de Oostenrijkse sfeer en gezelligheid en je een wintersportvakantie wilt beleven in één van de mooiste skigebieden van Europa is dit absoluut een aanrader. Haal je skikleding en skibril maar alvast tevoorschijn!

2.) Les Trois Vallées in Frankrijk

Het naar onze bescheiden mening tweede mooiste skigebied dat in Europa is terug te vinden is gelegen in Frankrijk. Ze luistert naar de naam ‘Les Trois Vallées’. In het verleden werd dit skigebied niet voor niets reeds verschillende keren uitgeroepen tot beste in de wereld. Dit is niet in het minst het gevolg van het feit dat je je hier echt op grote hoogte bevindt. Voor het hoogste dorp van het gebied, namelijk Val Thorens geldt dan ook dat ze is gelegen op een hoogte van zomaar even 2.300 meter. Vergis je echter niet, ook de andere dorpen die je hier aantreft zoals onder meer Les Menuires, Méribel en natuurlijk ook Courchevel zijn een aanrader om in te vertoeven. Wanneer je niet alleen wilt vertoeven in één van de mooiste, maar ook in één van de meest luxe skigebieden van Europa zal je hoe dan ook kunnen vaststellen dat Les Trois Vallées voor jou de beste keuze zal zijn.

3.) Val Gardena in Italië

Het Italiaanse skigebied Val Gardena maakt deel uit van het omvangrijkere gebied dat luistert naar de naam ‘Dolomiti Superski’. Eén van de belangrijkste redenen waarom skiën en snowboarden in dit skigebied zo bijzonder is heeft betrekking tot het feit dat het uitzicht compleet anders is dan in bijvoorbeeld Oostenrijk en Frankrijk het geval is. In het bijzonder de puntige rotspieken die zo kenmerkend zijn voor de Dolomieten zorgen ervoor dat wintersporten in dit gebied werkelijk geen moment verveelt. Zet je ski zonnebril op en geniet van de prachtige omgeving terwijl je naar beneden skiet. Het ondernemen van een daguitstap rondom het zogenaamde Sella-massief is een aanrader voor iedereen die fan is van de meest adembenemende uitzichten. En wie is dat nou niet?

4.) Les Quatre Vallées

Last but not least moeten we het in deze lijst natuurlijk ook nog even hebben over een Zwitsers skigebied. Heel wat reizigers zijn het er over eens dat Zwitserland zich één van de mooiste landen van de wereld mag noemen en dat is zeker niet gelogen. Verschillende skigebieden die hier zijn gelegen zijn ronduit adembenemend mooi te noemen. Moeten we er dan toch eentje uitkiezen? Dan gaan we voor ‘Les Quatre Vallées’. Dit is niet alleen het mooiste, maar tevens ook het grootste skigebied dat je in Zwitserland zal aantreffen. Je vindt hier verschillende bekende wintersportdorpen in terug zoals met name Veysonnaz evenals Nendaz. Ook dit gebied mag zich met gepaste trots één van de mooiste skigebieden van Europa noemen.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *