Maastricht magazine >
lifestyletip

Met deze tips maak je een uniek fotoboek

Met deze tips maak je een uniek fotoboek

Wanneer de vakantie achter de rug is zit je snel weer in je vaste leefpatroon. Werken, studeren, het huishouden. De vakantie lijkt alweer zolang geleden. Gelukkig zijn er nog altijd de foto’s! Koester je herinneren door zelf een fotoboek te maken. Het vraagt wat tijd, maar het resultaat is het waard. We geven je alvast wat tips om je op weg te helpen:

1. De omslag

Kies voor de cover van je fotoalbum een foto die jou het meest aanspreekt. Het is het leukst wanneer je op de cover direct de vakantiebestemming herkent. Je zou ook een collage van meerdere foto’s kunnen maken. Plaats er een leuke titel naast en je cover is compleet.

2. Kies voor een vaste indeling

Ga van te voren na welke foto’s je in het boek wilt plaatsen. Wanneer je het aantal weet kan je alvast een indeling kiezen en weet je of je goed uitkomt met het aantal pagina’s. Op deze manier hou je het overzichtelijk voor jezelf.

3. Plaats foto’s op volgorde

Wanneer je de basisindeling voor jezelf concreet hebt, bedenk dan de volgorde. Je kan er voor kiezen om je foto’s per plaats te rangschikken of de volgorde van de vakantiedagen aanhouden.

4. Je mooiste foto’s in de schijnwerpers

Ben je extra trots op een specifieke foto dan zou je deze paginagroot in het album kunnen plaatsen. Panoramafoto’s lenen zich er zelfs goed voor om een dubbele pagina te beslaan.

5. Het onderwerp staat centraal

Het onderwerp kan soms meer tot zijn recht komen wanneer je de foto een eigenzinnige vorm geeft. Snij de foto net even anders af dan je gewend bent, waardoor het onderwerp juist geheel links of rechts op de foto uitkomt. Dit kan er voor zorgen dat het onderwerp juist opvalt.

6. Plaatsen van teksten

Hoe meer tekst in het fotoboek, des te meer het afleidt van de foto’s. Toch kunnen korte teksten een fijne aanvulling zijn. Denk daarbij aan het vermelden van de locatie en eventueel de datum. Soms is het leuk om er een anekdote bij te zetten over iets dat je op dat vastgelegde moment hebt meegemaakt. Wil je veel tekst in het album plaatsen overweeg dan om tussenpagina’s te maken. Hierop kan je dan uitvoerig het volgende onderwerp beschrijven.

7. Illustraties als aanvulling

Mist je album na het plaatsen van alle foto’s toch nog net even dat persoonlijke tintje dan zijn illustraties een fijne aanvulling. Kijk goed naar de foto’s en ga op zoek naar een illustratie die daar goed op aansluit. Hiermee versterk je wat er op de foto te zien is.

8. De route

Ben je met de auto naar je vakantieadres gereden of maakte je een rondreis dan is het een goed idee om ook de routekaart in het album te plaatsen. Zo kan je altijd terugzien wat de route was.

9. Geef je foto’s de ruimte

Wil je naast de foto’s ook andere herinneringen plaatsen? Zoals het visitekaartje van dat leuke restaurantje of de kassabon van die onvergetelijke excursie. Dan is het handig om hier van te voren rekening mee te houden door ruimte tussen de foto’s over te laten. Zo kan je ze er naderhand bij plakken. Op deze manier maak je jouw fotoalbum echt persoonlijk.

10. Zoek naar voorbeelden

Heb je na alle tips nog geen idee hoe je jouw album vorm wilt geven? Ga dan eens op zoek naar voorbeelden. Op Pinterest en Instagram bijvoorbeeld vind je genoeg inspiratie.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *