Maastricht magazine >

 
lifestyleentertainment

Mijn tips voor series op Netflix

Mijn tips voor series op Netflix

Netflix, een online streamingsdienst die alleen in Nederland al 2,5 miljoen abonnees telt. Aan films en series geen gebrek, het is alleen daardoor soms wel lastig om te kiezen met welke serie je nu weer gaat beginnen zodra de andere is afgelopen. Om jullie op wat ideeën voor leuke series te brengen, deel ik vandaag mijn tips voor series op Netflix.

La Casa de Papel

Onwijs spannend en razend populair; La Casa de Papel. Deze ontbreekt dan ook niet in mijn lijstje! De serie gaat over acht mensen (dieven) die een plan voorbereiden om zichzelf in de Koninklijke Munt van Spanje op te sluiten. Zij willen daar vervolgens zelf geld laten drukken. Ze doen dit alles onder de leiding van een slimme man die alles vanuit buiten regelt. De serie bevat momenteel 2 seizoenen, het 3e seizoen is in de maak en wordt verwacht in 2019.

Zelf ben ik normaal nooit van de series of films waarin een andere taal wordt gesproken dan Engels of Nederlands, maar ik heb mij tijdens deze serie geen moment gestoord aan de Spaanse taal. Vaak komt het bij mij niet helemaal over als er een taal wordt gesproken die ik niet kan verstaan maar daar heb ik hier echt géén problemen mee gehad. Mocht dit jou dus tot nu toe ook tegen hebben gehouden.. gewoon DOEN!

Homeland

Een serie waarin veel actie en spanning komt kijken is Homeland. Je wordt er helemaal in opgezogen en krijgt regelmatig cliffhangers te zien waardoor je direct de volgende aflevering wilt gaan kijken. De serie draait voornamelijk om één CIA Analist, Carrie Mathison, die de strijd aan gaat tegen terrorisme. Dit alles terwijl ze problemen heeft met haar geestelijke gezondheid. Dit weerhoud haar er echter niet van om steeds weer opnieuw op zoek te gaan naar antwoorden en te strijden voor haar land. Carrie is niet echt een afwachtend type, dus dat brengt haar dan ook regelmatig in gevaarlijke situaties.

Homeland bestaat uit 6 seizoenen, dus als je hier nog niet aan begonnen bent heb je nog een hoop kijkplezier voor de boeg! Seizoen 7 wordt verwacht rond januari/februari 2019.

Touch

De serie Touch gaat over een jongetje met autisme genaamd Jake die niet praat, maar aan de hand van getallen wel communiceert met zijn vader. Jake woont alleen bij zijn vader omdat zijn moeder is overleden bij de aanslag van 9/11. Jeugdinstanties proberen Jake uit huis te plaatsen omdat zijn vader niet goed genoeg voor hem zou zorgen. Niets is minder waar en zijn vader probeert dit dan ook keer op keer te bewijzen terwijl hij ondertussen steeds op pad is om de aanwijzingen van zijn zoon te volgen. Het lijkt er op dat Jake dingen uit de toekomst kan voorspellen, waardoor zijn vader dan ook vaak levens red of mensen bij elkaar brengt als hij de aanwijzingen van zijn zoon opvolgt. Een begeleider van Jake gelooft zijn vader wel en helpt hem regelmatig, terwijl de hoofd van de jeugdinstantie ze probeert tegen te werken.

Eerlijk gezegd twijfelde ik bij deze serie na een paar afleveringen of ik het allemaal niet te eentonig vond worden wat er elke aflevering gebeurde, maar dit gevoel verdween al snel en ik werd juist steeds nieuwsgieriger naar de afloop ervan. Met deze serie moet je dus niet te snel opgeven. In het begin lijkt iedere aflevering een op zichzelf staande aflevering te zijn, maar hoe verder je in de serie komt hoe meer je ontdekt dat er echt een verhaallijn in zit en wordt het na een paar afleveringen ook steeds spannender. De serie Touch heeft 2 seizoenen.

Scorpion

Een leuke serie met veel actie en humor is Scorpion. Het gaat over 4 genieën, waaronder één super genie, die werken voor Homeland Security. Omdat deze genieën niet zo goed zijn in de sociale vaardigheden is er ook een restaurantbediende, Paige, aangenomen. Zij helpt hen beter te worden in hun sociale vaardigheden en fungeert ook als een soort van tolk tussen hen en de klanten. Paige komt regelmatig met haar zoontje naar kantoor, welke ook een genie is. De andere helpen op hun beurt haar juist weer om haar zoon beter te begrijpen. Samen vecht team Scorpion tegen de nieuwe generatie terroristen.

Er zijn momenteel 3 seizoenen van Scorpion, er komt waarschijnlijk in het tweede kwartaal van 2019 nog een seizoen 4 aan. Deze is al uitgezonden in Amerika.

Jane the Virgin

Deze serie is denk ik wat meer voor de vrouw alleen geschikt; Jane the Virgin. De serie draait om de hoofdrolspeelster Jane, een meisje dat maagd wilde blijven tot haar huwelijk. Door een medisch ongelukje is zij per ongeluk toch zwanger geraakt, waardoor zij noodgedwongen opnieuw moet kijken naar haar toekomstplannen. Zij heeft al enige tijd een vriend maar ontwikkelt ondertussen ook gevoelens voor de vader van haar kind. Dit zet Jane voor een groot dilemma wat allerlei avonturen met zich meebrengt.

Een leuke en spannende serie voor vrouwen, met soms wat flauwe humor door Jane haar telenovela vader. Mede door dit en alle vrouwelijke issues die je voorbij ziet komen in deze serie, is het denk ik wat minder geschikt voor mannen. Jane the Virgin heeft momenteel 3 seizoenen. Seizoen 4 komt waarschijnlijk in april 2019 op Netflix.

Designated Survivor

Voor een ongelovelijke spannende serie moet je kijken naar Designated Survivor. Deze serie gaat over een gewone ambtenaar die ineens de president van Amerika wordt na een aanslag op Washington. Hij was hier niet op voorbereid maar heeft nu ineens het lot van Amerika in handen, die zojuist een terroristische aanslag te verwerken heeft gehad. Aan hem de taak om uit te zoeken wie hier achter zit.

Deze serie heeft 2 seizoenen, echter raad ik zelf aan om alleen seizoen 1 te kijken. Dit omdat het eerste seizoen echt spectaculair is, iets wat in seizoen 2 naar mijn mening helaas sterk afneemt. In 2019 schijnt er wel nog een seizoen 3 te komen van de serie. Ik hoop dat ze hierbij weer net zo uitpakken als in seizoen 1 en ze de spanningsgehalte weer hoog weten te leggen. De drang om door te willen kijken bij het eerste seizoen was namelijk zo hoog dat wij toen gelijk hebben doorgekeken tot aflevering 11. Daarna was het wel tijd om naar bed te gaan ;).

Mis je een serie in het lijstje hierboven? Grote kans dat ik deze serie misschien nog niet heb gezien. In dat geval, deel jullie tips in de reacties hieronder! De serie die wij nu kijken (Homeland) zijn we bijna doorheen, dus kom maar door met de tips.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *