Maastricht magazine >
lifestyletravel

Mooiste plekken aan het Gardameer

Mooiste plekken aan het Gardameer
Artikel begint onder de advertentie

Het Gardameer is een hele populaire vakantiebestemming en dat snappen wij maar al te goed. De gezelligste dorpjes, helderblauw water en een prachtig uitzicht. Dat is waar je het allemaal voor doet toch? Het Gardameer is het grootste meer van Italië en heeft een oppervlakte van wel 370 km2. Hierdoor zijn er genoeg leuke plaatsjes omheen te vinden waar je naartoe kunt gaan. Daarom hebben wij de mooiste plekken aan het Gardameer voor je op een rijtje gezet.

1. Sirmione

Het bekendste dorpje aan het Gardameer is toch wel Sirmione. Dit dorp is gevestigd op een schiereiland dus je kunt er niet zo makkelijk komen met de auto. Het centrum is daardoor grotendeels autovrij, waardoor je er rusteloos kunt vertoeven. Met kleine stranden en een prachtig oude stadspoort valt hier van alles te beleven.

2. Peschiera del Garda

Mijn favoriet van de mooiste plekken aan het Gardameer is toch wel Peschiera del Garda. Dit dorpje beschikt niet alleen over de mooiste stranden, maar ook over een heel gezellig centrum. Struin door de vele winkelstraatjes en geniet van al het moois dat Italië je te bieden heeft.

3. Verona

Ben je meer opzoek naar een stad? Dan is Verona de juiste plek voor jou. Verona beschikt over alles wat je nodig hebt tijdens een vakantie in Italië. Je kunt hier echt de sfeer proeven en genieten van alle mooie bezienswaardigheden. Wist je dat hier zelfs het balkon te bezichtigen is van Romeo en Julia?

4. Garda

Het zit hem al in de naam, maar Garda behoort ook zeker tot een van de mooiste plekken aan het Gardameer. Het is een klein dorpje maar dat maakt het zeker niet minder gezellig. Garda heeft een leuke boulevard met de lekkerste restaurantjes. Daarnaast is het ook zeker aan te raden om hier lekker het water op te gaan, want het uitzicht is prachtig.

5. Lazise

Lazise is een middeleeuws dorpje waar je nog heel goed de rijke geschiedenis van het Gardameer kunt terug zien. Het allerleukste plekje is het oude haventje, waar je ook nog eens erg lekker kunt eten. Daarnaast mag je een bezoekje aan het Scaligeri kasteel en de San Niccolò kerk zeker niet overslaan. Italië op zijn mooist!

Dat zijn volgens ons de 5 mooiste plekken aan het Gardameer. Nu is het aan jou om een keuze te maken om in een hotel, bungalow of een van de Gardameer campings te overnachten. Welke keuze je ook maakt het is voor jou en de familie een onvergetelijke vakantie.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *