Maastricht magazine >
lifestyle

My Flame sojakaarsen

My Flame sojakaarsen

Als er iets is dat mannen niet begrijpen – buiten onze schoenenobsessie – zijn dat kaarsjes. Wil elke vrouw per definitie een plateau met kaarsen, snapt de man de toegevoegde waarde niet. En ja, juist nu het zo vroeg donker is komen de kaarsen weer tevoorschijn en steken we ze iedere avond trouw aan. Onze motivatie bevat negen van de tien keer het woord ‘gezellig’. Daar heeft de man vaak geen boodschap aan. Hij denkt alleen maar aan het feit dat hij in het voorjaar de kamer weer moet witten.

Artikel begint onder de advertentie

Vanaf nu kaats jij de bal dan gewoon terug, want roetvorming is verleden tijd met de sojakaarsen van My Flame. Nou ja, niet helemaal. Door het lont is helaas is geen enkele kaars helemaal roetvrij. Maar sojakaarsen produceren in ieder geval al veel minder roet, wat fijn is voor je muren en gordijnen. En misschien wel het allerbelangrijkst: roet van sojakaarsen is niet giftig, in tegenstelling tot roet van paraffine kaarsen.

My Flame werkt met lonten van katoen en voor de sojawas zijn geen tropische bomen gesneuveld of sojabonen gemanipuleerd. Van binnen zijn de kaarsen dus helemaal oké. Met de buitenkant zit het ook wel goed. De kaarsen zitten in een doosje dat de kaars tot een kado maakt. Kenmerkend voor My Flame zijn de glazen houders in beige of grijs met quotes. Is het lettertype niet helemaal mijn ding, vind ik de spreuken wel leuk. Op de mijne staat ‘No one look back in their life and remembers the nights they had plenty of sleep’. Een kaars voor lange avonden dus. Volgens Fem & Fiet van My Flame gaan deze kaarsen 30% tot 45% langer mee dan kaarsen van paraffine, dus laat die heerlijke avondjes maar komen.

Het aansteken van de My Flame is voor mij een dagelijks ritueel geworden. De reden? De geur! My Flame maakt huisparfums overbodig. Als ik terugkeer van mijn werk ruikt mijn huis nog heerlijk naar vanille van de avond ervoor. En dat dus zonder die misselijkmakende bijwerkingen van vele andere geurkaarsen. Leuk  is dat je de vloeibare sojawas massageolie kunt gebruiken doordat het veel minder warm is dan gewoon kaarsvet. Ben ik daar niet zo voor in, gebruik ik het ’s avonds wel stiekem als parfum. Voelt prettig op je huid en ruikt heerlijk!

De geur van mijn kaars is Mysterious Goldrush. Profiteren van de voordelen van een sojakaars maar liever geen geur? Ook dat kan dankzij de geurloze variant. Scroll naar beneden voor verkoopadressen of bestel online bij My Flame.

Sojakaars_MyFlame

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *