Maastricht magazine >
lifestyletip

Nooit meer iets vergeten met een mooie kalender

Nooit meer iets vergeten met een mooie kalender
Artikel begint onder de advertentie

Een kalender is niet alleen leuk om aan de muur te hangen, het is ook een heel handige manier om geen belangrijke dagen te vergeten. Weet jij alle verjaardagen van je familie en vrienden uit je hoofd? Vast niet. Wil je graag attent zijn en op de verjaardag iets van je laten horen dan is een kalender de ideale manier om je te helpen herinneren aan belangrijke dagen. Je kunt natuurlijk in een winkel of online een leuke kalender kopen. Maar zelf een kalender maken is ook een optie. Met je eigen foto’s en volgens je eigen ontwerp.

Aan de slag met een zelfgemaakte kalender

Wanneer je zelf een kalender gaat maken dan is de eerste vraag die je moet beantwoorden: Wat voor kalender gaat het worden? Je kunt een jaarkalender maken, waarbij de dagen van de week vermeld zijn bij de datums. Je kunt ook kiezen voor een verjaardagskalender. Deze kun je jaar in jaar uit gebruiken, want er staan geen dagen bij de datums. Op een jaarkalender kun je bij het ontwerpen al belangrijke gebeurtenissen bij bepaalde datums zetten. Dat kunnen verjaardagen zijn, maar ook je vakantie of het huwelijksfeest van je beste vriendin. Voor gezinnen is er ook een handige familiekalender, hiermee kan je heel overzichtelijk per familielid (tot 5 personen) alle afspraken bij houden.

Je eigen foto’s gebruiken voor een kalender

Voor een zelf ontworpen kalender kun je je eigen foto’s gebruiken. Je kunt via de software van Albelli een ontwerp kiezen en daarin je eigen afbeeldingen uploaden. Zorg dat je scherpe foto’s uitzoekt met een hoge resolutie, zo voorkom je dat de afbeeldingen onscherp op je kalender komen te staan. Kies voor rustige foto’s met een duidelijke afbeelding en dus niet een foto waar behalve de hond ook je halve interieur op staat. Neem de hond dan liever mee naar buiten om een mooie foto te maken. Foto’s gemaakt met een smartphone voldoen meestal prima, omdat smartphones vandaag de dag over goede camera’s beschikken.

Je ontwerp aanpassen

Je kunt de pagina’s van je kalender aanpassen aan jouw wensen. Zo kun je de kleuren kiezen maar ook het aantal foto’s op een pagina. Je kunt kiezen voor één grote foto of voor meerdere kleinere foto’s die je dan ook nog in een door jou gerangschikte indeling kunt plaatsen. Zo kun je bijvoorbeeld foto’s van jarigen in een bepaalde maand op een pagina zetten. Hiermee personaliseer je je kalender en maak je er een uniek exemplaar van dat nergens anders aan de muur hangt. Je kunt natuurlijk ook een kalender voor iemand anders maken, met foto’s die deze persoon leuk zal vinden. Voor opa en oma bijvoorbeeld, met foto’s van de kleinkinderen.

Een mooie kalender kun je nu zelf maken

Wil jij nooit meer een belangrijke gebeurtenis vergeten? Maak dan een mooie kalender om je op tijd aan belangrijke data te herinneren. Jij bent degene die een lief kaartje stuurt, bloemen laat bezorgen of spontaan langskomt omdat je weet dat er een bijzondere gebeurtenis is. Jij hoeft nooit meer een ‘sorry dat ik je verjaardag vergat’ kaartje te sturen of met een berichtje je excuses aan te bieden dat je te laat was. Voor gezinnen is er ook een handige familieplanner, hiermee kan je heel overzichtelijk per familielid (tot 5 personen) alle afspraken bij houden.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *