Maastricht magazine >
lifestyletip

Nooit meer insecten in huis!

Nooit meer insecten in huis!
Artikel begint onder de advertentie

Als je net als ik de kriebels krijgt van insecten, dan wil je er alles aan doen om te zorgen dat deze beestjes lekker buiten blijven. Geen idee hoe je dit voor elkaar moet krijgen? Lees dan snel verder voor onze tips!

Hordeuren en ramen

Hou vliegende insecten als muggen, vliegen en bijen buiten doormiddel van een hordeur. De hordeur wordt steeds populairder omdat het simpelweg gewoon doet wat het moet doen en daarnaast eenvoudig in gebruik is. Je kunt onder andere kiezen voor hordeuren van plissé. Deze hordeuren hebben een lange levensduur en zijn kindvriendelijk doordat ze in elkaar vouwen in plaats van oprollen. Je kunt hem installeren op zowel de muur als in of op het kozijn. Het maakt niet uit of je deuren naar binnen of buiten draaien, je openslaande deuren hebt of dat je een schuifpui hebt. Voor alle variaties is een hordeur te krijgen.

Naast hordeuren bestaan er natuurlijk ook horren voor het raam. Laat je kunststof kozijnen zetten dan kun je hier meestal eenvoudig opmaat gemaakte inzethorren bij kopen. Een inzethor klemt tussen de onder- en bovenkant van het kozijn, waardoor er geen gereedschap aan te pas hoeft te komen. Verder zijn er, net als bij de hor voor de deuren, nog rolhorren en plisséhorren te verkrijgen. Bij de rolhorren rolt de hor zich op in een cassette en bij de plisséhor vouwt deze zich op.

Insectwerende gordijnen

Loop je steeds in en uit de deur en heb je geen zin om steeds een hordeur open te trekken? Of is dit niet praktisch vanwege je huisdieren? Dan is een insectwerende gordijn wellicht de oplossing voor jou. Zoals alle gordijnen zijn ook dit soort gordijnen in alle soorten, maten en kleuren te koop waardoor er vast en zeker iets tussen zit wat bij jou past. Er zijn onder andere draad, bamboe en velours gordijnen te koop, maar ook gordijnen bestaande uit houten kralen kun je kopen om insecten buiten te houden.

Het effect van geuren

Als je helemaal niets wilt ophangen voor je ramen en deuren, dan kun je er ook voor kiezen insecten buiten te houden doormiddel van bepaalde geuren. Muggen houden bijvoorbeeld niet van de geur van vanille, citroen, kamille en basilicum. Verspreid een van deze geuren in huis en de muggen houden afstand. Wil je lekker buiten gaan zitten steek dan een citroenkaars aan en de insecten blijven weg.

Hou het huis schoon

Zorg dat je het huis goed schoon houdt en maak deze het liefste schoon met azijn of een schoonmaakmiddel met citroengeur. Deze geur schrikt insecten af en laat ondertussen je huis lekker schoon ruiken. Een win-win situatie dus! Heb je gegeten? Ruim dan gelijk alle vaat op zodat de insecten niet aangetrokken worden want die houden wel van kruimels en zoete etenswaren. Fruitafval kun je het beste direct buiten weggooien, want dit trekt al snel fruitvliegjes aan.

Hebben jullie nog tips om insecten buiten te houden? Deel ze met ons in de reacties!

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *