Maastricht magazine >

 
lifestyletravel

Notebook. Creditcard. Double check: Go!

Notebook. Creditcard. Double check: Go!

Notitieboekjes, ik kan niet zonder. Je kunt me overal ter wereld heen sturen, maar wel met pen en papier. Om er te komen? Mijn paspoort en een creditcard. Klaar ben ik. Ready – steady – go. Off I go met mijn notebook van Sloane Stationery.

Een vrij gevoel zonder te reizen

Er was een periode in mijn leven dat ik mijn paspoort altijd bij me had, danwel op overbrugbare afstand in de buurt. Mij zou het niet overkomen dat ik het in mijn bol kreeg, maar beperkt door gebrek aan reispapieren. Ik kan me niet herinneren dat ik ooit ad-hoc een beroep heb gedaan op mijn paspoort. Maar goed, daar ging het waarschijnlijk ook niet om. Veel belangrijker het vrije gevoel dat mijn paspoort me gaf! Het gevoel me ieder moment vrij over de wereld te kunnen bewegen. Het vrije gevoel dat ook pen en papier mij brengen.

Beauty Queen Alexandra laat haar toverstaf over mijn ritueel schijnen

Mijn paspoort zie ik tegenwoordig net als euro’s als een vereiste om te kunnen reizen. Bondgenoot voel ik me echter met pen en papier. Niet zomaar een pen en papier. Vulpen en notitieboekje zijn heilig. Het neerleggen van mijn notitieboekje op tafel, het openen van mijn Montblanc pennenkoker, de dop van mijn vulpen afdraaien, het is een vertrouwd ritueel. En dankzij beauty koninging Alexandra Roskam heeft dit ritueel nu aan nog meer schoonheid gewonnen.

Een notebook van Sloane Stationery

Van Alexendra kreeg ik het fijnste notebook ooit. Een notitieboekje dat luxe uitstraalt en voor spice zorgt met een ‘WTF?!’ als opschrift. Een notitieboekje van het merk Sloane Stationery. Met Sloane Stationery wil de in Londen woonachtige Nederlandse Nathalie Vaandrager de oude boekbindkunst een plek bieden in de 21e eeuw. De collectie bestaat uit notitieboekjes, fotoalbums en agenda’s van hoge kwaliteit en met een salamander-print kaft. Daarnaast ook enkele accessoires. Wie wil kiest voor een tailormade notitieboekje met monogram.

Een halve gehaktbal en de B van Beauty & Brains

Mijn notitieboekje maakt me vrolijk. Ik kreeg het van Alexandra als bedankje voor de halve gehaktbal die ik haar in een plastic bakje opdiende. Een etentje om samen met nog een vriendin te brainstormen over een idee van mij. Daarmee niet alleen een dosis beauty in da house, maar ook veel brain! En dan ben ik het die een cadeautje krijgt?!

Schermafbeelding 2015-10-28 om 12.32.04

Notebook van Sloane Stationery zowel van binnen en buiten prachtig. Ook de doos een blijerd!

Ook zin in zo’n notebook? Check out de website van Sloane Stationery. Zelf ontdekken dat Alexandra behalve beauty en brains ook nog grappig is, visit haar website (waar ze overigens net een te fijn Gamba Dim Sum recept op heeft gepubliceerd – waardoor die halve gehaktbal van mij nu extra genant voelt). 

Foto boven: Mijn 4 life savers (or live makers): paspoort, euro’s in Prada portemonnee, vulpen Montblanc in pennenkoker en notitieboekje van Sloane Stationery

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *