Maastricht magazine >
lifestyleentertainment

Online Escape Room

Online Escape Room
Artikel begint onder de advertentie

Nu we nog steeds niet veel samen kunnen ondernemen vanwege de maatregelen, komen er steeds meer online activiteiten bij. Zo komen er tal van escape rooms voorbij die je online kunt spelen met je vrienden of familie. Afgelopen zondag heb ik de online escape room van Social Spel gedaan samen met vrienden.

Het Hoogeboom Mysterie

In de online escape room ´´Het Hoogeboom Mysterie´´ vraagt directeur Hans of je hem kunt helpen om Pieter, de ICT-manager van school, te vinden. Hij is vanwege het coronavirus meer dan ooit nodig, nu alle lessen digitaal moeten worden gegeven aan de leerlingen. Net nu ontbreekt ieder spoor van Pieter. Het is niks voor hem om zomaar te verdwijnen en niets van zich te laten horen. Jij en je medespelers zijn ingeschakeld om het mysterie op te lossen en Pieter te vinden.

Hoe gaat het spel in zijn werking?

Je kunt dit spel spelen met minimaal 2 en maximaal 8 spelers. Hiervoor hoef je niet bij elkaar te zijn, je kunt het via videobellen met elkaar spelen op afstand. Het is wel handig als minimaal één van de spelers een laptop of computer tot zijn beschikking heeft. Zo kun je een stuk makkelijker dingen opzoeken.

Om het spel te spelen moet je vooraf een tijd reserveren. Dit is nodig omdat je ook echt contact met iemand krijgt die de directeur van de school speelt. Je maakt een WhatsApp groep aan met je medespelers en vervolgens voeg je 10 minuten voor tijd ook de directeur aan deze groep toe. Via deze WhatsApp groep krijg je alle foto’s en filmpjes toegestuurd die nodig zijn om het spel te kunnen spelen. Het is de bedoeling dat je het mysterie binnen 60 minuten oplost. Lukt dit niet, dan kun je het spel wel verder spelen maar is het niet gelukt binnen de tijd. Mocht je even vast lopen tijdens het onderzoek dan kun je de directeur altijd om een hint vragen.

Tools voor videobellen

Als je dit spel op afstand gaat spelen met vrienden of familie is het wel zo leuk als je elkaar ook kunt zien. De volgende gratis tools kun je hiervoor gebruiken:

Mijn ervaring

Zoals ik in het begin vertelde, heb ik dit spel afgelopen zondag zelf gespeeld met vrienden. We wisten niet wat we konden verwachten, maar het was ontzettend leuk en ondanks de afstand ook gezellig om te spelen. Wat ik leuk vond bij deze escape room is dat je ook echt contact hebt met iemand van het spel. Bij de meeste spellen zie je dat ze hier een bot voor gebruiken, wat niet altijd even handig werkt. Je moet dan maar precies de goede vragen stellen zodat je een goed antwoord terug krijgt van de chatbot. Hier is dat dus niet het geval; je kan vragen wat je wilt en krijgt dan ook echt antwoord op je gestelde vraag. De mannen hadden alles echt snel door, waardoor we in 39 minuten Pieter al hadden gevonden. Waren zij er niet geweest weet ik niet of ik het binnen 60 minuten gehaald had. Althans, zonder hints haha.

Op de Facebook pagina van Social Spel zie je al veel positieve feedback verschijnen en daar kan dat van ons ook zeker aan toegevoegd worden. Heb je dus wat tijd over en zin om wat leuks te gaan doen met vrienden of familie, dan raden wij je deze online escape room zeker aan!

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *