Maastricht magazine >

 
lifestyletravel

Ontdek de meest bijzondere campings in Nederland

Ontdek de meest bijzondere campings in Nederland

Ongelofelijk veel mensen vinden het geweldig om te gaan kamperen. Dit geldt niet alleen voor volwassenen, maar zeker ook voor kinderen. Kamperen is eigenlijk altijd een beetje avontuur. Bovendien kan er worden vastgesteld dat er verspreid over Nederland menig aantal verschillende, bijzondere kampeerplaatsen zijn terug te vinden. Zelfs de meest ervaren kampeerders kunnen op deze manier alsnog een unieke vakantie beleven. Wil jij hier ook graag meer over te weten komen? Lees dan snel verder en ontdek in dit blogartikel de meest bijzondere kampeerplaatsen die in Nederland zijn terug te vinden!

Retro Indoor Camping in Weesp

Op het erf bij de boerderij Honswijck tref je een nieuw gebouwde loods aan waarin vier bijzondere retro caravans zijn terug te vinden. De aanblik van de loods doet het misschien in eerste instantie niet vermoeden, maar een kampeervakantie hier garandeert je een unieke sfeer en gezelligheid. Ondanks het feit dat je hier verblijft in een indoor locatie is de voeling met de natuur niet ver te zoeken, in tegendeel. Vier grote glazen schuifpuien zorgen er namelijk voor dat je kan genieten van een prachtig uitzicht op de omliggende weilanden. Wil jij graag nog eens lekker kunnen proeven van de huiselijke sfeer van de jaren ’60 en ’70? Dan behoort dat perfect tot de mogelijkheden op de retro indoor camping in Weesp!

Verblijven in een tipi op een onbewoond eiland

Hoezo verblijven in een tipi op een onbewoond eiland? Dit artikel ging toch over kamperen in Nederland? Absoluut! Veel mensen weten het misschien niet, maar er is in het Veluwemeer een onbewoond eilandje terug te vinden. Dit eilandje maakt het mogelijk om op een zeer unieke manier te kamperen. Je verblijft er namelijk in een heuse tipi! Dit is echt een uitstekende kampeerplaats voor iedereen die op zoek is naar rust en ontspanning. Op het eiland tref je niet alleen hoge bomen aan, maar ook rietpalmen, dicht struikgewas en hier en daar open plekken met zand of gras. Rust, een prachtige natuur, aangename vogelgeluiden en het ruisende water bepalen hier het dagelijks leven. Bij elke tipi is een hangmat terug te vinden en een picknicktafel. In de tipi’s zelf tref je opgemaakte bedden aan voorzien van dikke matrassen, de nodige kookspullen, een koelbox en natuurlijk ook hout. Met dit hout kan je de vuurplaats aansteken welke zich in het midden van de tipi bevindt!

Kamperen in een duurzame ecologe in Kollumerpomp

In Kollumerpomp in Friesland tref je een plaats aan waar het mogelijk is om te kamperen in duurzame ecologes. Eigenlijk is dit meer een glamping dan een echte camping, maar we vonden toch dat ze niet mocht ontbreken in deze lijst met bijzondere campings in Nederland. Deze prachtige locatie is voorzien van huisjes van 35 vierkante meter welke plaats bieden aan maximaal 4 personen. Deze camping leent zich echt uitstekend voor gezinnen met kinderen. Zij zullen in ‘it Dreamlân’ dan ook een geweldige plek terugvinden boordevol met vertier. Zou je dus graag op een op en top ecologische en bovendien ook bijzondere manier willen gaan kamperen? Dan is het zeker de moeite waard om een vakantie te boeken op deze bijzondere camping in Friesland!

Lees ook…

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *