Maastricht magazine >
lifestyletip

Ontdek viscollageen: voordelen en gebruikstips

Ontdek viscollageen: voordelen en gebruikstips
Artikel begint onder de advertentie

In de wereld van supplementen duikt een nieuwe trend op: viscollageen. Wat is viscollageen? Waar is het goed voor en waarom zou jij het moeten invoegen in jouw dagelijkse routine? In dit artikel vertellen we je er alles over.

Wat is viscollageen?

Collageen is een belangrijk onderdeel van bindweefsel in ons lichaam. Niet alleen mensen beschikken over collageen, alle andere gewervelde diersoorten ook. De vis heeft een vergelijkbaar collageen-type met de mens en daarom wordt viscollageen in poedervorm of in tabletjes tegenwoordig ook als supplement aangeboden. Ontzettend gezond! Hieronder leggen we je uit waarom. Let wel: Viscollageen is dus gemaakt van vis. Als jij een schaaldieren-allergie hebt is er niet direct een gevaar, maar is het toch veiliger om een ander soort collageen te slikken. Daarnaast spreekt het natuurlijk voor zich dat viscollageen niet geschikt is voor veganisten.

Waar is het goed voor?

Collageen speelt een rol bij het bij elkaar houden van spieren, botten en gewrichten en kraakbeen. Collageen draagt bij aan de veerkrachtigheid van weefsels en zorgt ook voor een stevige huid die bestand is tegen invloeden van buitenaf. Daarnaast houdt collageen de huid elastisch en gehydrateerd en houdt het je nagels sterk. Je zou rustig kunnen zeggen dat collageen essentieel is voor jouw algemene staat van zijn.

Wie hebben baat bij viscollageen?

Veel ouderen hebben baat bij extra gebruik van collageen. Zij krijgen vervelende klachten die wijzen op een tekort aan deze stof. De gewrichten voelen minder soepel en veel ouderen krijgen ook last van broze botten. Daarnaast is een collageen tekort te herkennen aan een verslapte en doffe huid, broze nagels en vermoeide ogen. Allemaal tekenen van ouderdom, maar waarom zouden we ons algehele welzijn niet een handje helpen. Je kunt ook collageen slikken om huidveroudering te vertragen. Een alternatief op anti-rimpelcrème dat voor de verandering wel echt werkt.

Hoe neem je collageen in?

Collageen wordt voornamelijk verkocht in tabletvorm of in poedervorm. Beide vormen zijn even effectief, maar de poedervorm wordt iets sneller opgenomen door ons lijf. De meeste mensen slikken 5 tot 10 gram per dag. Het is onduidelijk of er zoiets bestaat als te veel collageen, maar neem het zekere voor het onzekere en overschrijdt de dagelijks aanbevolen dosis niet. Het maakt niet zo uit wanneer je collageen inneemt. Probeer er wel een zekere consequentie in te houden. Als je het meestal in de ochtend inneemt, houd het dan ook bij de ochtend.

De laatste tips

Collageen is een voedingssupplement. Een gezond lijf begint bij gezonde voeding, supplementen zijn slechts een aanvulling van een gezond en gevarieerd dieet en geen vervanging ervan. Je kunt collageen ook halen uit bijvoorbeeld citrusfruit of andere vruchten of groenten (zoals kool) die rijk zijn aan vitamine C. Soja, noten en zaden zijn ook een goede bron van collageen.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *