Maastricht magazine >

 
lifestyletravel

Oudjaarsdag in de Ardennen? De mooiste plekjes op een rij

Oudjaarsdag in de Ardennen? De mooiste plekjes op een rij

Het jaar afsluiten in de Ardennen is om heel veel redenen een aanrader. Je kunt hier genieten van de mooiste natuur en daarnaast ben je in de gelegenheid om jouw Oud & Nieuw in alle rust te vieren. Met een mooi huisje Ardennen ben je in staat om het nieuwe jaar spectaculair te beginnen. Boek een verblijf in de Ardennen rondom de jaarwisseling: hier vind je een overzicht van de mooiste plekken om te bezoeken!

1: Natuurpark Haute-Sûre

In het noordwesten van de Ardennen ligt Natuurpark Haute-Sûre: een landschap gevormd door smalle valleien, beekjes, rivieren, hellingen en bossen. Hier geniet je niet alleen van schitterende wandelingen, maar kun je ook veel wateractiviteiten ondernemen, zoals kanoën en kajakken. Alle wateractiviteiten zijn zonder motor en zijn daardoor zeer milieuvriendelijk. Ontdek bijzondere diersoorten: onder andere de bever en het edelhert spot je in dit gebied!

2: Natuurpark Hoge Venen – Eifel

Natuurpark Hoge Venen – Eifel is een natuurpark in Wallonië, het oosten van België. Dit gebied is het hele jaar door prachtig: ook in de winter sta je versteld van de sprookjesachtige decors. Hier wandel je door het mooie bos, door heuvelachtige landschappen en langs gezellige dorpjes en unieke kastelen. Dit park biedt honderden kilometers aan wandelpaden, allemaal te ontdekken vanuit je Oud & Nieuw vakantiehuis.

3: Natuurpark Our

In de Luxemburgse Ardennen, op het drielandenpunt van België, Duitsland en Luxemburg, vind je natuurpark Our. Het park biedt verschillende landschappen en is daardoor een veelzijdig gebied. In de zomer zijn de valleien en de bossen groen, maar in de winter vormen de witte boomtoppen en heuvels een bijzonder decor. Een unieke bestemming en locatie die het ontdekken waard is tijdens je verblijf.

4: Natuurpark Viroin Hermeton

Het mooie Natuurpark Viroin Hermeton omvat alle gebieden van drie gemeenten: Viroinval, Couvin en Philippeville. Ben je op zoek naar een landelijke omgeving met zeer uiteenlopende landschappen? Dan is dit gebied zeker een aanrader om naartoe te gaan. Hier vind je een zeer grote diversiteit van natuur, dat zeker de moeite is om te ontdekken.

5: De mooiste steden in de Ardennen

Natuur genoeg in de Ardennen en daarom is het ook zeker aan te raden om je wandelingen in de natuur af te wisselen met een bezoek aan een leuke stad. Onder andere Dinant, Durbuy, La Roche-en-Ardenne en Spa zijn absolute aanraders. Deze steden bieden stuk voor stuk unieke bezienswaardigheden en vormen een schitterend decor voor al jouw wandel- en fietstochten!

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *