Maastricht magazine >
lifestyletip

Persoonlijke kerstkaarten, of toch nieuwjaarskaarten?

Persoonlijke kerstkaarten, of toch nieuwjaarskaarten?
Artikel begint onder de advertentie

Nog een paar nachtjes en de kerstdagen gaan van start. Om familie en vrienden te laten weten dat ik aan ze denk en ze veel geluk wens voor het nieuwe jaar, stuur ik altijd een kerstkaart. Echter is december een drukke maand en het kopen van kerstkaarten schoot er dan ook steeds bij in, waardoor ik pas donderdagavond nog even snel de kerstkaarten in de brievenbus heb gedaan. Omdat er vast en zeker nog meer mensen zijn die net als ik vergeten zijn kaarten te sturen, schrijf ik deze blog met enkele tips.

Kerstkaarten of toch nieuwjaarskaarten?

Nu ik niet meer weet of mijn kaarten nog wel voor de kerstdagen bezorgd zullen worden, koos ik ervoor om nieuwjaarskaarten te kopen. Nieuwjaarskaarten lijken wel een uitvinding speciaal voor mensen als ik die lastminute nog kaarten willen versturen. Op deze kaarten wordt niets meer gezegd over de prettige kerstdagen die dan misschien inmiddels al verstreken zijn. Ben je dus ook wat laat met kaarten versturen? Dan is dit een hele goede oplossing om ze alsnog te kunnen versturen.

Kerstkaarten trends

De kerstkaarten die dit jaar extra veel gekozen worden zijn onder andere botanische kaarten. Net als dat botanisch in huis echt een ding is nu, blijft dit bij de kerstkaarten niet achterwege. Verder blijven witte of juist donkerkleurige kerstkaarten met gouden accenten erg in trek. Zelf vind ik dit jaar ‘strakke’ zwart-wit kaarten erg gaaf, eventueel ook met wat gouden of zilveren accenten erop. Wellicht dat dit komt omdat zwart-wit momenteel ook erg stoer is in het interieur.

Persoonlijke touch aan je kerstkaarten

In plaats van kerstkaarten te kopen in de winkel waarbij je niet weet wie van de familie ook al allemaal deze kaarten gekocht heeft, kun je ervoor kiezen om kerstkaarten te laten drukken met een eigen foto en/of ontwerp erop. Je maakt de kaart zo wat persoonlijker en dat zullen de ontvangers zeker waarderen. Je kunt onder andere je kerstkaarten laten drukken bij Drukland.nl.

Een andere manier om de kaarten extra persoonlijk te maken is door de kaarten helemaal zelf te maken. Heb je nog een vrije middag of avond over deze dagen dan is het erg leuk om je even creatief uit te laten. Op Pinterest zijn veel voorbeelden te vinden van leuke, zelfgemaakte kerstkaarten. Het zelf maken van kerstkaarten hoeft helemaal niet zo ingewikkeld en veel werk te zijn, het is maar net wat voor voorbeeld je uitkiest.

Fijne feestdagen!

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *