Maastricht magazine >

 
lifestyletip

Plan je bruiloft in 2021!

Plan je bruiloft in 2021!

Is het zover, ga je trouwen in 2021? Gefeliciteerd! In je hoofd ben je vast en zeker al begonnen met het plannen van je bruiloft. Hier lees je een paar kleine tips om je op weg te helpen.

Er is veel waar je aan moet denken…

Misschien heb je de trouwjurk al in gedachten die je wilt dragen op je trouwdag. Maar er is nog veel meer om te plannen. Trouw je bijvoorbeeld ook voor de kerk of alleen voor de wet? Hoe laat kun je waar terecht? Hoe wil je al deze officiële momenten invullen? En hoe zit het met feest? Vragen, vragen…

Van alle dingen die er te plannen zijn voor de trouwerij, zijn de wettelijke dingen misschien het saaist, maar ze zijn wel enorm belangrijk. Lees daarom eens goed door wat je bruiloft eigenlijk betekent voor jullie bezittingen en schulden. Je moet er toch niet aan denken dat je hier te lichtzinnig over denkt en het later gaat…

Maar goed, die bruiloftsplanning dus. Het grootste deel van die planning hangt af van de manier waarop je jullie bruiloft invult. Misschien wil je wel buiten trouwen met het liefst lekker veel zon en een grote groep familie en vrienden. Of je houdt het feest heel bescheiden in een restaurant met alleen je naaste familie. Je begrijpt wel dat er een behoorlijk verschil zit in de planning, de kosten en de voorbereiding van deze twee uitersten.

Wat kost je bruiloft eigenlijk?

Het is natuurlijk altijd een optie om gratis te trouwen op een vroege maandagochtend, maar gemiddeld kost een bruiloft €15.000. Voor velen wordt de bruiloft als één van de belangrijkste dagen van hun leven gezien, daarom wordt er vaak veel geld aan uitgegeven. De voornaamste kostenposten zijn de trouwlocatie, de catering, de huwelijksreis  en natuurlijk ook de kleding van de bruid en bruidegom.

Sommige stellen hebben hun trouwdatum al jaren van te voren vastgelegd en kunnen daarom al een flink bedrag sparen voor de uitgaven van de bruiloft. Er zijn echter ook stellen die elkaar pas geleden ontmoet hebben en zo verliefd zijn dat ze op de hele korte termijn willen trouwen. Voor hen is het wellicht wat lastiger om de kosten van de bruiloft uit de eigen zak te kunnen betalen. Geld lenen is dan een mogelijkheid om toch (hopelijk) één van de mooiste dagen uit je leven te kunnen beleven.

Natuurlijk is het ook mogelijk om een bruiloftsfeest te organiseren voor een veel lager bedrag. En als je het écht graag wil, kun je er ook veel meer aan besteden. Dus eigenlijk zegt zo’n gemiddelde niet zo veel. Maar je kunt er wel ongeveer mee bepalen of je voldoende spaargeld hebt voor het feestje van je dromen. Of liever nog: draai het om. Laat jouw beschikbare budget bepalen hoe je feest wordt. Kleine tip op dit gebied: trouwen in Limburg is goedkoper.

Bonustip: maak je niet druk

Je kunt wel proberen om alles tot in detail te plannen, maar dat lukt nu eenmaal niet met elk onderdeel van je bruiloft. Luister naar de ervaring van anderen die al getrouwd zijn. Maak je niet te druk en geniet gewoon van je bruiloft!

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *