Maastricht magazine >

 
lifestyletravel

Roadtrip Amerika: Route en Tips

Roadtrip Amerika: Route en Tips

Amerika is een fantastisch land en heeft ontzettend veel te bieden. De uitgestrekte woestijnlandschappen, hoge besneeuwde bergtoppen en de multiculturele grote steden Amerika heeft het allemaal. Waar anders kun je een betere klassieke roadtrip doen dan in de Verenigde Staten? Het mooiste is om langs de westkust te touren en zo van het ene landschap in het andere landschap te komen, langs het bekende route 66. Je kunt natuurlijk ook in Florida een roadtrip doen, en ook het noorden van Amerika is een trip waard. Je zult de verschillende culturen proeven die Amerika te bieden heeft. Als je van roadtrips houdt, is Amerika een land waar je minimaal één keer in je leven geweest moet zijn.

Zoek een goede deal voor vliegtickets naar Amerika

Als je Amerika optimaal wilt beleven, moet je hier echt wel je tijd voor nemen. Het mooiste is toch wel een 4 tot 5 weken. Wanneer je maar 2 of 3 weken kunt, dan zul je bepaalde dingen moeten schrappen. Je roadtrip begint natuurlijk met een vliegreis. Het makkelijkste voor een roadtrip langs de westkust is om op Las Vegas of San Francisco te vliegen. Zo heb je allerlei mogelijkheden en kun je alle kanten op. Je kunt even goed speuren naar een goede deal op de vliegtickets, zo nu en dan heeft een van de maatschappijen wel een actie lopen waar je wat geld mee kunt besparen. Laten we even vanuit Las Vegas van start gaan. Het fijnste is om daar eerst even een dag of 2 tot rust te komen en vervolgens verder te gaan.

Las Vegas

Death Valley geeft je de nodige rust

In Las Vegas kun je verschillende huurauto’s krijgen en wil je echt een klassieke roadtrip, dan kun je voor een echte klassieke auto gaan. Zorg wel dat je een goede auto huurt, onderweg komen te staan omdat je auto het niet meer doet is ook niet te bedoeling. Als je in Vegas bent kun je de beroemde strip bezoeken. Als je het leuk vindt kun je hier natuurlijk ook nog een gokje wagen. Wil je een beetje rust inbouwen aan het begin van de roadtrip? Ga dan vooral naar Death Valley. De filmset achtige omgeving zorgt voor de nodige rust, hier kun je wanneer je wilt even een uitvalsbasis maken.

Las Vegas
Death Valley

Boek je overnachtingen in San Francisco ruim van tevoren

Vanuit Death Valley kun je Badwater Basin bezoeken. Dit is een zoutvlakte welke echt imposant wit is. Zorg wel dat je genoeg water meeneemt onderweg, het kan er behoorlijk warm worden! Van daaruit kun je Yosemite National Park bezoeken en daarna door naar San Francisco. Wanneer je naar San Francisco gaat, moet je ver van te voren een Airbnb of hotel boeken, de prijzen kunnen hier namelijk behoorlijk hoog zijn. Een hotel kost al gauw zo’n €90 per nacht. De stad kun je prima met de fiets ontdekken. De Golden Gate Bridge en Alcatraz zijn echt een bezoek waard, maar boek wel op tijd je ticket als je naar de gevangenis wilt.

Golden Gate Bridge, San Francisco
Alcatraz, San Francisco

Blijf een paar dagen extra in Los Angeles

Als je een mooie kustplaats wilt bezoeken dan kun je Santa Cruz even aandoen. Dit is maar een paar uur van San Francisco vandaan en hier kun je de echte surf sfeer proeven. Van daaruit kun je dan richting Los Angeles gaan. Het is een zeer levendige en gezellige stad waar je echt wel een paar dagen kunt verblijven. Je betaalt hier wel rond de €100 per nacht voor bijvoorbeeld een Airbnb, maar hier kun je wel echt genieten van het bruisende stadsleven. Je kunt de Universal Studios bezoeken en ook een dag zon, zee en strand doen op Venice Beach. Bezoek ook vooral de Grand Canyon tijdens je Amerika roadtrip. Het uitzicht is adembenemend en echt iets wat je gezien moet hebben!

Venice Beach, Los Angeles
Grand Canyon, Arizona

Eindig je reis in het bruisende Las Vegas

Na al deze fantastische plekken eindig je weer opnieuw in Las Vegas. Hier kun je dan nog een laatste dag en nacht verblijven. Je kunt in één van de beroemde hotels overnachten, en als je op tijd bent kun je hier zomaar een voordelige en leuke deal voor vinden. Het Luxor Hotel & Casino is dan echt aan te raden. In Las Vegas vind je ook een museum met allerlei oude houten borden en ook The Little White Wedding Chapel is een aanrader. De kosten van de hele trip hangen af van wat je zelf wilt. Je kunt voor luxe gaan maar het ook simpel houden. Voor 2 personen ben je toch tussen de €5500-€6000 kwijt. Je moet er dus even voor sparen, maar het is het geld meer dan waard!

Las Vegas

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *