Maastricht magazine >

 
lifestyletravel

Roadtrip Spanje: Route en Tips

Roadtrip Spanje: Route en Tips

Om het authentieke Spanje te ontdekken zou je voor een roadtrip kunnen kiezen in plaats van bijvoorbeeld alleen een zon, zee en strand vakantie. Je kunt zo zien dat het land veel meer is dan dat. Als je bijvoorbeeld voor Zuid-Spanje kiest dan krijg je een grote variatie aan ruige berggebieden, mooie wijngaarden en pittoreske dorpjes die nog echt de Spaanse sfeer ademen. Hier kom je geen hordes Nederlanders en kroketten en frikandellen tegen, maar in plaats daarvan ontmoet je echte locals die de lekkerste tapas en heerlijkste wijnen te bieden hebben. Je kunt je reis zelf samenstellen en ervoor kiezen of je de nog relatief onbekende plekken aandoet, de wat drukbezochte plekken of een combinatie van deze twee.

Zorg voor een goede huurauto en voorkom problemen onderweg

De keuze is aan jou, Spanje heeft zoveel te bieden dat er altijd wel een roadtrip is die bij jouw wensen aansluit. Wat wel een van de mooiste gebieden voor een roadtrip is, is Andalusië. Dit Zuid-Spaanse gebied heeft zoveel verschillende landschappen dat je je elke keer weer de ogen uitkijkt. Je kunt je reis in Sevilla of Málaga beginnen, het is maar net wat je zelf wilt. Als je in Sevilla begint kun je hier voor je weggaat ook alvast een huurauto regelen. Zorg wel dat je een goede kwaliteit auto pakt, niet dat je onderweg met pech komt te staan. Je kunt vanaf Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven vliegen en door even goed rond te snuffelen, kun je zomaar een leuke deal vinden.

Ontdek Sevilla per fiets met een gids

Je kunt je roadtrip goed beginnen in Sevilla en hier een aantal dagen vertoeven. Het is een super mooie stad, een van de bezienswaardigheden die je gezien moet hebben is het Real Alcazar. Dit is een Koninklijk paleis. Hiervoor kun je het beste van tevoren een kaartje reserveren vanwege de drukte. Je hebt ook de mogelijkheid om Sevilla met de fiets te ontdekken, zo kun je samen met een gids de stad doorfietsen voor de mooiste verhalen over de stad. Ook de Kathedraal van Sevilla moet je echt bezoeken als je in de stad bent. Zowel van binnen als buiten is de kathedraal echt een geweldig mooi bouwwerk.

Córdoba en Granada voor de mooiste architectuur en het lekkerste Spaanse eten

Van Sevilla kun je verder reizen naar Córdoba en Granada. In Córdoba kun je onder meer gave Renaissance architectuur vinden. Ook de historische Kathedraal die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, is hier te bekijken. In Granada zou je even het Alhambra moeten bezoeken. Dit is een middeleeuws paleis welke terug gaat naar de tijd dat de Moren nog over het koninkrijk heersten. De straten van deze twee steden zijn super mooi om doorheen te struinen. Hier vind je ook de lekkerste Spaanse gerechten en heerlijke sherryproeverijen. Neem hier dus even de tijd en geniet van het echte authentieke Spanje. Vraag ook vooral de lokale bevolking om plekjes die je gezien moet hebben en maak je trip nog wat specialer!

De witte dorpen, Ronda en Setenil

Iets wat je ook echt gezien moet hebben in Andalusië zijn de witte dorpen, ook wel de Los Pueblos Blancos. Dit is een groep van zo’n 20 dorpen die in een regio gevestigd zijn met een geheel eigen Spaanse sfeer. Hier waan je je even terug in de tijd en kun je nog echt afgelegen plekken en de historie en cultuur van het echte Spanje meemaken. Een stukje verderop vind je dan weer Ronda en Setenil. Ronda is een wat kleinere stad waar je wel veel gezelligheid kunt vinden. Je hebt hier verschillende wandelroutes en ook de restaurantjes in dit dorpje zijn het bezoeken waard. In Setenil vind je verschillende woningen in de rotsen en dit wordt als een van de mooiste dorpjes van Spanje gezien.

Van Málaga, Iznájar en Córdoba terug naar Sevilla

Als laatste kun je er dan voor kiezen om naar Málaga af te reizen en via Iznájar weer naar Sevilla te gaan. In de hippe stad Málaga moet je echt even het fort bezoeken waar je een ontzettend mooi uitzicht over de stad hebt. In Iznájar kun je de olijfgaarden bezoeken, het mooiste is om dan voor een hotel of B&B te kiezen met een schitterend uitzicht. Zo is het ‘s avonds en ‘s morgens echt genieten van de Spaanse natuur. Daarna kun je weer terug naar Sevilla en weer naar huis vliegen.

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *