Maastricht magazine >

 
lifestyletravel

Roadtrip Zweden: Route en tips

Roadtrip Zweden: Route en tips

Als vakantieland is Zweden niet een van de meest populaire bestemmingen. Dit vooral omdat het geen standaard zon, zee, strand vakantieland is. Toch is het echt een aanrader om er een roadtrip doorheen te maken. Je kunt voor een week of veertien dagen rond de 1200 kilometer door de Zweedse natuur heen trekken en verschillende leuke steden en dorpen aan doen. Je kunt er als je geluk hebt elanden zien en genieten van de heerlijke maaltijden.

Begin in Malmö met je rondreis door Zweden

Als je een roadtrip door Zweden gaat doen dan zul je door Duitsland helemaal naar boven naar Lübeck moeten rijden, om daar op de ferry te stappen die je overbrengt naar Zweden. De ferry vanuit Lübeck komt aan in Malmö en direct bevind je je in een van de hipste steden van Zweden. Het is erg gezellig en de hele stad heeft moderne architectuur. Malmö staat vooral bekend om De Turning Torso. Dit is een 190 meter hoge toren die van top tot teen ronddraait. Voor de leukste nachtclubs moet je naar Lilla Torg. In dit gedeelte van Malmö vind je, naast de nachtclubs, hele leuke restaurants en terrassen om gezellig te zitten.

Åhus en Ystad: Leuke excursies voor een zeer geslaagde vakantie

Je kunt vanuit Malmö naar Åhus gaan. Hier wordt de Absolut Wodka gemaakt en kun je een rondleiding door de fabriek maken wanneer je dat leuk vindt. Vanuit Åhus kun je bijvoorbeeld naar Ystad reizen. Deze stad is vooral bekend om de fictieve Inspecteur Wallander. Er zijn in de stad allerlei activiteiten te doen waardoor je je even Inspecteur Wallander waant. Je kunt zelfs een excursie doen waarbij je een moordzaak kunt oplossen. Daarnaast heeft Ystad verschillende musea, kunstgalerijen en een heel mooi zandstrand. Deze stad is het echt waard om een lange wandeling doorheen te maken, je kunt er zoveel bekijken.

Bezoek de mooiste stranden van Zweden

Zoals gezegd denk je niet aan Zweden voor een zon, zee, strand vakantie, maar ze hebben toch wel hele mooie stranden te bieden. De stranden zijn mooi en je kunt prima in het water zwemmen, in de zomer dan wel natuurlijk. Daarnaast hebben de gezellige barretjes en restaurantjes genoeg plek om je een heerlijk ontspannen dag te bieden. Op Öland bijvoorbeeld heb je fantastisch mooie stranden waar je heerlijk kunt zonnen, maar ook actief kunt zijn. Je kunt er bijvoorbeeld heel goed kitesurfen. Op weg naar Öland kom je de badplaats Kalmar tegen en dat is ook echt wel een tussenstop waard.

Ales Stenar: De Stonehenge van Zweden

Voor de Stonehenge van Zweden moet je in Kåseberga zijn, hier staan de zogeheten Ales Stenar. Het is een mysterie hoe deze stenen er gekomen zijn en waar ze voor dienen. Door de Ales Stenar te bezoeken, bezoek je een van de grootste Viking Monumenten in Zweden. Ook kun je in de stad terecht in het vissershaventje waar je lekkere verse vis kunt krijgen en kunt genieten van de mooie typisch Zweedse omgeving.

Meerdere nationale parken die je gezien moet hebben

Als je graag nationale parken in Zweden wilt bezoeken, moet je naar het gebied Skåne. Je vindt er super gave kusten, omvangrijke jungles en aparte gele koolzaadvelden. Het oudste wildpark van Zweden is het Söderåsen National Park en is al meer dan 150 miljoen jaar oud. Op Kopparhatten ben je op een van de hoogste punten van Skåne en is het uitzicht echt adembenemend mooi. Kullaberg Nature Reserve is een gebied waar je kwarts en kristallen kunt zien in meer dan twintig grotten. Stenshuvud is een nationaal park waar je zowel strand als een prachtig landschap hebt en hier kun je heerlijk rondwandelen.

Helsingborg is absoluut een bezoek waard

Helsingborg is ook een stad die je aan je lijstje toe zou moeten voegen. In deze aantrekkelijke stad kun je heel leuk en goed shoppen. Je hebt zo’n 500 winkels tot je beschikking en je ziet er zowel leuke lokale winkels als bekende winkelketens. Voor het grootste winkelcentrum moet je in het Väla Centrum zijn. Het winkelcentrum heeft een winkeloppervlakte van maar liefst 47.000m2 waar je meer dan 100 winkels kunt vinden. Wanneer je geen last hebt van hoogtevrees zou je in Helsingborg de Kärnan moeten bezoeken. Deze uitkijktoren is meer dan 700 jaar oud en heb je een fantastisch uitzicht op 34 meter hoogte. 

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *